Zeg de printshop maar gedag, want met de beste pocketprinter heb je altijd een printer op zak. Zo print je de beste foto's waar en wanneer je wil. Op vakantie, in de kroeg of op een feestje, je hoeft niet meer te wachten tot je thuis bent om je leukste herinneringen te vereeuwigen op papier! 📸
Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan gauw verder! In deze koopgids leer je alles over de beste pocketprinters. Hieronder vind je alvast een voorproefje – de top 3 pocketprinters van dit moment! 🤩
Empty products count or some error API!De naam verklapt het al: een pocketprinter is een printer op zakformaat. Zo heb je altijd de beste fotoprinter bij je. Handig als je snel vakantiefoto's wil printen, of graag foto's uitdeelt op een feestje!
Misschien ken je nog de polaroidcamera's. Met één druk op de knop heb je een foto die direct je portemonnee of plakboek ingaat! Het vervelende is dat je zo'n onhandige camera niet zomaar overal mee naartoe neemt.
Bovendien is het vervelend als de foto mislukt. Foto's dupliceren gaat ook al niet zo makkelijk. Of je moet heel lang stil blijven staan!
Met een pocketprinter print je direct vanaf je mobiel. Zo heb je nooit een mislukte foto! In sommige gevallen kun je de foto's zelfs nog bewerken via een app, voordat je ze vereeuwigt op papier.
Mensen gebruiken pocketprinters meestal voor foto's, maar ook voor andere dingen is een kleine printer handig! Vooral op vakantie kan deze goed van pas komen. Je print snel even je boardingpass of treinkaartje. Dat scheelt weer een tripje naar de printshop!
Ook voor zakelijk gebruik biedt de pocketprinter een uitkomst! Facturen, bonnetjes of visitekaartjes print je waar en wanneer je maar wil. Dat maakt het leven een stuk makkelijker!
Ben je overtuigd dat je een pocketprinter nodig hebt, maar weet je nog niet zo goed welke? Dan ben je aan het juiste adres! In deze koopgids vind je alle belangrijke specificaties van een goede pocketprinter. Zo weet je zeker dat je geen miskoop begaat!
Pocketprinters werken in de meeste gevallen met hun eigen, merkspecifieke filmrol. Let goed op welk (foto)papier je pocketprinter gebruikt! Is het makkelijk verkrijgbaar en is het betaalbaar? Dan zit je goed!
De prijzen van filmrollen verschillen. Let goed op hoeveel afdrukken je met één filmrol maakt. Tip: om een juiste vergelijking te maken, bereken je eerst de prijs per afdruk!
Sommige filmrollen hebben een zelfklevende achterkant. Dat is leuk, want zo is elke foto die je afdrukt direct een sticker!
Let goed op hoeveel afdrukken je kunt maken, voordat je de filmrol moet vervangen. Het zou vervelend zijn als je net een leuke foto wil printen, als blijkt dat je printpapier op is! Hoe meer prints je kunt maken hoe beter.
Vanwege het handzame formaat maakt de pocketprinter geen grote afdrukken. Qua formaat moet je denken aan mini-polaroids, ofwel 54 mm × 86 mm. Dit is een geschikt formaat voor kleine foto's, die je zo in een fotoalbum plakt! Ook de meeste visitekaartjes zijn ongeveer zo groot.
Het exacte printformaat verschilt weer per merk en model. Ben je gericht op zoek naar een specifiek printformaat? Kijk dit dan goed na in de specificaties.
Wil je toch liever grote prints drukken? Bekijk hier de beste A3-printer! Of misschien maak je liever 3D-prints met de beste 3D-printer.
Om foto's of visitekaartjes te printen, verbind je de pocketprinter eerst met je smartphone of tablet. In de meeste gevallen bedien je de pocketprinter met een app. Lees onafhankelijke reviews om uit te vinden hoe handig die app is! Je wil geen gehannes en geknoei voordat je leukste foto's tevoorschijn komen.
Sommige pocketprinters printen direct vanaf sociale media-apps, zoals Facebook of Instagram. Dat scheelt opslagruimte in je telefoon!
Hoe je de pocketprinter met je smartphone verbindt, verschilt per apparaat. Het makkelijkst is als dit draadloos kan, bijvoorbeeld via bluetooth of wifi, net als bij de beste wifi-printer.
Sommige pocketprinters verbind je met een usb-kabel. Let dan wel goed op dat je een kabeltje hebt die ook in je smartphone past, zoals usb naar usb-c!
Een pocketprinter neem je makkelijk overal mee naartoe. Dit betekent ook dat je geen stekkers, kabels en stopcontacten nodig hebt! Helaas gaat een pocketprinter – net als alle andere draadloze apparaten – niet eeuwig mee. Na verloop van tijd moet je het apparaat opladen.
Let bij het kopen van een pocketprinter goed op hoe je deze op moet laden. Is dit met een netadapter, met een usb-kabel of moet je de batterij helemaal vervangen? Kijk ook goed na welke kabels worden meegeleverd!
Naast de manier van opladen is ook de batterijduur van de pocketprinter belangrijk. Hoe langer, hoe beter!
Verschillende printers gebruiken diverse printtechnieken. Een laserprinter gebruikt bijvoorbeeld lichtstralen, terwijl de beste led-printer led-lampjes gebruikt en een goede matrixprinter weer metalen pinnetjes en een inktlint.
De meeste pocketprinters zijn fotoprinters. Dit zijn thermische printers, die warmte in plaats van inkt gebruiken. Het geheim zit in het papier – speciaal papier met kleurkristallen die zichtbaar worden bij opwarming. Dit speciale papier heet ZINK-papier (zero-ink papier).
Drukt je pocketprinter naast foto's ook documenten af? Dan is het waarschijnlijk een inkjetprinter. Deze gebruikt inktcartridges om te printen. Let goed op dat je deze na verloop van tijd moet vervangen!
Het liefst is je pocketprinter een echte alleskunner – net als de beste all-in-one-printer. Toch hebben sommige pocketprinters helaas beperkingen, zoals printmogelijkheden.
De meeste pocketprinters zijn kleurenprinters, maar sommige printen alleen zwart-wit. Bedenk goed waar je voorkeur naar uitgaat. Kijk dit ook altijd na in de specificaties. Zo kom je niet voor verrassingen te staan!
Fabrikanten drukken de printsnelheid uit in ppm (pagina's per minuut) of in seconden per foto. Vind je in de technische specificaties 5 ppm terug? Dan maakt de pocketprinter 5 printjes per minuut. Staat er een printsnelheid van 40 seconden aangegeven? Dan duurt het 40 seconden om één foto af te drukken.
Wil je een snelle pocketprinter? Kies er dan een met een printsnelheid van minimaal 10 ppm. Dit is ongeveer 6 seconden per foto.
De beste printer maakt afdrukken van goede kwaliteit. Deze zie je af aan de printresolutie, die we uitdrukken in dpi (dots per inch). Hoe hoger de waarde, hoe scherper je afdrukken. Voor foto's van goede kwaliteit kies je een pocketprinter met een printresolutie van minimaal 300 dpi.
Wil je nog meer weten over de beste pocketprinter? Neem dan deze veelgestelde vragen en antwoorden door!
Eerst verbind je de pocketprinter met je smartphone, tablet of laptop. Dit doe je het makkelijkst draadloos via wifi of bluetooth. In sommige gevallen kan dit ook bedraad, bijvoorbeeld met een usb-kabel.
Je verstuurt de printopdracht naar de pocketprinter via de bijbehorende app. De pocketprinter gaat nu voor je aan de slag!
Een pocketprinter kost ongeveer tussen de € 40 en de € 175. De prijs hangt af van de technische specificaties en het merk.
De meeste pocketprinters gebruiken ZINK-papier. Dit is papier waar inktkristallen in zitten, waardoor je geen inkt meer nodig hebt! De inktkristallen worden zichtbaar zodra deze verwarmd worden.
Je koopt een pocketprinter in je lokale elektronicazaak, of online bij webshops als Bol.com of Coolblue.
Met de beste pocketprinter gaat een wereld voor je open – voornamelijk van foto's op zakformaat. Het liefst voldoet de pocketprinter aan al je wensen. Let goed op de specificaties!
Welke printformaten ondersteunt de pocketprinter? En zijn de filmrollen niet te duur? Let ook op of de pocketprinter in kleur print of alleen in zwart-wit.
Door onafhankelijke reviews te lezen kom je erachter of de pocketprinter makkelijk te bedienen is. In de specificaties vind je terug hoe je het apparaat verbindt met je smartphone. Als je op al deze zaken let, is een miskoop bijna onmogelijk!
Bedankt voor het lezen van deze koopgids. Hopelijk ben je nu een stapje dichter bij je nieuwe printer op zakformaat. Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het weten in onderstaand feedbackformulier! 📝