Geef je Haar een Opfrisser met de Beste Droogshampoo

Nathalie Pangkey
Auteur | 03.03.2022

Een bad hair day ... we kennen het allemaal. Hoe lossen we dat op? Met de beste droogshampoo natuurlijk! Want op sommige dagen heb je gewoon geen zin om je hele haarroutine te doorlopen. 🤷‍♀️

Geen zorgen. We halen gewoon droogshampoo in huis. Dan is het natuurlijk belangrijk dat je de beste uitzoekt voor jouw haardracht. Daar is dit artikel voor! Hieronder alvast een voorproefje:

No products.

Waarom droogshampoo aanschaffen?

Zelf zie ik geen enkele reden om geen droogshampoo te halen. Er bestaat een kans dat ik mijn droogshampoo zelfs meer gebruik dan mijn normale shampoo. Maar ssst, vertel dit niet door. Dit is ons kleine geheimpje. 🤫

Je haar elke dag wassen is zeker geen optie: je haren worden droog en breekbaar, en de natuurlijke oliën in je haren werken minder efficiënt. Wat doe je dan wanneer je haar na een dag al vettig is? Of wanneer je elke dag in de sportschool te vinden bent - inclusief het nodige zweten?

Ik zie het als een goocheltruc: van futloos haar naar een frisse haardos in seconden. Time is money, dus waarom zou je niet voor deze oplossing gaan? Je haar gaat er ook nog lekker van ruiken - niemand die merkt dat je haren in werkelijkheid toe zijn aan een wasbeurt. 😉

rug van vrouw met haar handen in het haar

Koopgids: hoe kies ik de beste droogshampoo?

Oké, je wilt een droogshampoo kopen. Eentje die zijn werk goed doet en geen rib uit je lijf kost. Geen probleem. Hier staan, speciaal voor jou, de punten waarop je let bij het uitzoeken van de droogshampoo.

Haarkleur

Er zijn genoeg droogshampoos die geschikt zijn voor elke haarkleur, dus dit hoeft geen groot punt te zijn. Echter zijn er merken die ook speciaal droogshampoos ontwikkelen voor blond of bruin haar.

Het verschil is dat de normale droogshampoo een witte waas achterlaat (die je overigens makkelijk uitkamt), terwijl de blonde en bruine droogshampoo een kleurtje achterlaten - jouw haarkleur.

Ik kan maar één advies geven: uitproberen! Test of de blonde of bruine droogshampoo een match is met jouw haarkleur. Zo niet, kies dan een gewone droogshampoo.

Heb je grijs of platinablond haar? Een zilveren droogshampoo bestaat (nog) niet, dus daarvoor hebben we de beste zilvershampoo. Je kan natuurlijk wél een neutrale droogshampoo gebruiken.

Allergenen

Het kan zijn dat je een gevoelige hoofdhuid hebt. Dan is het belangrijk dat het product dermatologisch getest is of een hypoallergeen label heeft.

Ook als je bepaalde allergieën hebt, is het belangrijk om het label te checken. Staat er een product bovenaan de lijst waar je een allergische reactie op krijgt? Zoek verder.

De 5 beste droogshampoos op een rij

No products.

Inhoud

Hiermee bedoel ik de hoeveelheid product in milliliters. Hoe vaak denk je de droogshampoo te gebruiken? Eens in de week? Er zijn tubes van nog geen 100ml. Om de dag gebruiken? Ze zijn er ook met meer dan 300ml inhoud.

Let op: gebruik de droogshampoo niet te veel dagen achter elkaar zonder een wasbeurt. Ophoping van de droogshampoo zorgt voor verstopte poriën en kan zorgen voor hoofdhuidproblemen. 😥

De benodigde inhoud hangt ook af van haardikte. Dit spreekt voor zichzelf: hoe meer en dikker haar, des te meer inhoud je gebruikt. Ook al spray je vooral op de bovenkant van je hoofd; je hebt genoeg spray nodig om tot alle haarwortels te komen.

Extra's

Elke droogshampoo doet waarvoor hij bedoeld is: ongewassen haar transformeren tot een frisse en fruitige bos lokken. Er zijn ook extra voordelen die bepaalde droogshampoos bieden:

  • Volume
  • UV-bescherming
  • Bepaalde luchtjes
  • Siliconen en parabenen vrij
  • Speciaal voor na het sporten
  • Ontwikkeld voor golvend haar
  • Vegan

Beslis wat jij belangrijk vindt en ga daarnaar op zoek.

bovenaanzicht van gekruld bruin haar

Specificaties van droogshampoos naast elkaar

No products.

Veelgestelde vragen over droogshampoos

Heb je nog een vraag over droogshampoo, hoe je de beste kiest of hoe je het gebruikt? Het antwoord vind je hieronder.

Wat doet droogshampoo?

Waardoor werkt de droogshampoo zo goed? De spray is eigenlijk een poeder dat het natuurlijke talg, hetgeen wat je haar vet maakt, absorbeert. Zo haalt het het vet weg uit je haar en wordt je hoofdhuid schoon.

Hoe gebruik je droogshampoo?

Begin altijd met droog haar en bepaal waar je droogshampoo nodig hebt. Dit is normaal gesproken op en om de wortels. Houd de spray zo'n 20 centimeter van je hoofd vandaan en begin te spuiten. Doe dit pluk voor pluk. Vergeet de achterkant van je hoofd niet!

Laat de droogshampoo intrekken; een half minuutje is meer dan genoeg. Pak dan de borstel erbij en kam de droogshampoo uit. Het kan zijn dat de witte waas aanwezig blijft na het kammen. Haal dan goed je vingers door je haar. Zo 'veeg' je het uit. Klaar is Kees! 🤩

Is droogshampoo schadelijk?

Droogshampoo is zeker niet schadelijk. Het is een handig product wanneer je snel een opfrisbeurt nodig hebt. Echter zou het niet een dagelijkse routine moeten worden.

Overmatig gebruik kan ervoor zorgen dat je haar zich aan de droogshampoo gaat aanpassen en extra talg aanmaakt. Oftewel: je haar wordt sneller vet.

No products.

Conclusie

Leuk hè, keuzes maken? Het goede nieuws is dat je met elke droogshampoo jouw doel bereikt: fris, mooi haar. Let vooral op de ingrediënten, mocht je allergieën hebben. Veel plezier met het kiezen van alle leuke extra's! 😄

Bedankt voor de tijd die je hebt vrijgemaakt om dit artikel te lezen en ik hoor graag welke droogshampoo je uiteindelijk hebt gekozen.

Share :
Inhoudsopgave
Primary Item (H2)
Was dit artikel behulpzaam?

Was dit bericht nuttig?