Bewegingsvrijheid met de Beste Draadloze Oordopjes

Je buigt voorover om je fiets op te slot te zetten en als je omhoog komt, blijft het draad van je oordopjes vasthangen aan je fietszadel en schieten de dopjes uit je oren.

Tegen de tijd dat je de dopjes weer in je oren zitten is je favoriete nummer al bijna voorbij. Vervelend, maar dat kan anders! Met de beste draadloze oordopjes luister je altijd ongestoord muziek.

Beats Studio Buds Plus

Beats Studio Buds Plus
Bekijk op Bol.com

Nothing Tech Nothing Ear (1)

Nothing Tech Nothing Ear (1)
NFC: Nee
Type microfoon: In schelp
Maximale batterijduur: 36 uur
Noise cancelling: Ja
Bekijk op CoolblueBekijk op Bol.com

Sony WF-1000XM5 Truly Wireless

Sony WF-1000XM5 Truly Wireless
NFC: Nee
Type microfoon: In schelp
Maximale batterijduur: 24 uur
Noise cancelling: Ja
Bekijk op Bol.comBekijk op Coolblue

Waarom draadloze oordopjes aanschaffen?

Helaas kan het bij oordoppen met draad al snel gebeuren dat je draad ergens vast blijft haken waardoor je oordopjes uit je oren vliegen.

Om deze en andere vervelende situaties te voorkomen, bieden draadloze oordopjes de oplossing. Met draadloze oordopjes heb je geen last meer van het lange koord dat overal achter blijft haken. Je hebt enkel de oordopjes in je oor die geluid afspelen.

Het gebruiken van draadloze oordopjes is in veel gevallen een stuk makkelijker en fijner. Je doet ze makkelijk in en hoeft niet te letten op het vervelende draad dat je kwijt moet.

Twijfel je nog over draadloze oordopjes of oordopjes met een draad? Kijk dan ook naar de beste oordopjes.

Koopgids: hoe kies ik de beste draadloze oordopjes?

De beste draadloze oordopjes vind je door uit te zoeken wat bij je past. Hieronder leggen we alle specificaties van de draadloze oordopjes uit.

Pasvorm

Om te beginnen kijken we naar de pasvorm van de draadloze oordopjes. Welke pasvorm fijn is, is vooral afhankelijk van je eigen voorkeur.

Je hebt in-ear en half-in-ear oordopjes. Bij in-ear oordopjes zitten de dopjes volledig in je oor. Deze in-ear oordopjes hebben een siliconen of rubberen tuutje aan het uiteinde van het oortje dat in je gehoorgang gaat.

Het dopje is flexibel waardoor het goed in je oor past en een beetje blijft vastzitten. Het voordeel van deze in-ear oordopjes is dat het oortje beter blijft zitten bij veel beweging. Ook hoor je achtergrondgeluid minder en hoor je de lage tonen van je muziek beter.

Bij deze tuutjes heb je ook nog verschillende materialen waar je uit kunt kiezen. Je hebt tuutjes van siliconen, rubber of schuim.

Rubberen tuutjes zuigen wat meer vast in je oren waardoor je oordopjes goed blijven zitten. Siliconen tuutjes zijn weer beter in het tegenhouden van achtergrondgeluid, maar hebben als nadeel dat ze minder comfortabel aanvoelen bij lang gebruik.

Oordopjes van schuim zitten goed en fijn in je oor. Het schuim past zich aan naar de vorm van je gehoorgang waardoor ze lang comfortabel zitten.

Bij half-in-ear oordopjes hangen de dopjes meer in je oor. Deze oordoppen hebben geen siliconen of rubberen tuutje die in de gehoorgang gaat.

Het voordeel van deze oordopjes is dat je omgevingsgeluid nog wel hoort. Dit is vooral handig als je oordopjes gebruikt wanneer je deelneemt aan het verkeer. Ook als je regelmatig belt is het handig, omdat je dan je eigen stem nog goed hoort.

Naast de in-ear of half-in-ear mogelijkheid kun je ook nog letten op de vorm van de oordopjes. Je hebt oordopjes die wat langwerpiger zijn en nog een beetje uitsteken of oordopjes die alleen in de gehoorgang zitten.

Ook heb je oordopjes die extra zorgen dat de doppen niet uit je oren vallen. Je hebt bijvoorbeeld oordopjes die ze speciaal maken voor tijdens het sporten. Deze hebben dan een extra oorhaak, waardoor de oortjes nog beter blijven zitten.

Als je helemaal niet zo'n fan bent van hoe oordopjes voelen in je oren heb je ook altijd nog de koptelefoon. Deze zit over je oren dan er in. Ook heb je een draadloze koptelefoon, zodat je niet weer met een draad zit te stoeien.

airpods naast oplaadhoesje

De 5 beste draadloze oordopjes op een rij

1. Beats Studio Buds Plus

2. Nothing Tech Nothing Ear (1)

2. Nothing Tech Nothing Ear (1)
NFC: Nee
Type microfoon: In schelp
Maximale batterijduur: 36 uur
Noise cancelling: Ja

3. Sony WF-1000XM5 Truly Wireless

3. Sony WF-1000XM5 Truly Wireless
NFC: Nee
Type microfoon: In schelp
Maximale batterijduur: 24 uur
Noise cancelling: Ja

4. Apple AirPods Pro 2

4. Apple AirPods Pro 2
NFC: Nee
Type microfoon: In schelp
Maximale batterijduur: 30 uur
Noise cancelling: Ja

5. Bose QuietComfort Earbuds II Wireless

5. Bose QuietComfort Earbuds II Wireless
NFC: Nee
Type microfoon: In schelp
Maximale batterijduur: 6 uur
Noise cancelling: Ja

Verbinden

Omdat je een draad mist om de oordopjes te verbinden aan bijvoorbeeld je mobiel of laptop is het belangrijk om te letten op welke soort verbinding de oordopjes wel heeft.

Je hebt draadloze oordopjes die je verbindt met Bluetooth aan je apparaat. Op je apparaat zet je dan eerst de Bluetooth aan, waarbij je vervolgens op de oortjes of de case op een knop in drukt om de oortjes aan te zetten of ze met Bluetooth te laten verbinden.

Op je apparaat komen de oortjes dan tevoorschijn en verbind je ze met elkaar. Als je de oortjes en het apparaat nog sneller wil verbinden heb je ook oordopjes met near field communication (NFC).

Bij NFC hoef je alleen de draadloze oordopjes en je apparaat op een specifiek punt tegen elkaar te houden en verbinden ze zelf. Het is hierbij wel belangrijk dat zowel de oordopjes als het apparaat NFC ondersteunen.

Hieronder zie je een filmpje hoe Sony gebruikt maakt van NFC bij verschillende apparaten.

Hoe goed de Bluetooth-verbinding is, is afhankelijk van de versie Bluetooth die de oordopjes hebben. De nieuwste versie is Bluetooth 5.2. Bij de versie heb je de snelste verbinding tussen apparaat en oordopjes zonder enige vertraging.

Wat precies de verschillen zijn tussen alle verschillende Bluetooth-versies lees je hier.

Soms is het handig om een kabel te hebben bij je oordopjes. Je hebt dan ook draadloze oordopjes met een kabel die je kunt toevoegen en verwijderen wanneer je dit wil.

Audiokwaliteit

Je wil je favoriete nummer op de hoogste kwaliteit luisteren dat mogelijk is. Daarbij is het goed om te kijken naar de audiokwaliteit van de draadloze oordopjes.

Je hebt oordopjes die Hi-res audio (HRA) aanbieden. Hierbij heb je hoge geluidskwaliteit waarbij je elk detail van het nummer goed hoort.

Naast HRA heb je nog andere onderdelen die zorgen dat het geluid vanuit je draadloze oordopjes optimaal is.

Frequenties

Je hoort het geluid van je muziek door frequenties. Frequenties zijn het aantal trillingen per seconden wat uitgedrukt wordt in hertz (Hz). Een mens heeft een frequentiebereik van 20 tot 20.000 Hz.

Bij het aanschaffen van draadloze oordopjes raden we dan ook aan om oordopjes aan te schaffen met een zo'n groot mogelijk frequentiebereik.

Je hoort dan bij je muziek zowel de lage als de hogen tonen goed. Ook dit helpt om alle details van je muziek te horen, zodat je kunt genieten van de muziek zoals de artiest het bedoeld heeft.

Ruisonderdrukking

Om nog extra van de muziek te genieten en je helemaal onder te dompelen in de muziek heb je ook oordopjes met ruisonderdrukking, ook wel noise-cancelling genoemd.

Je hebt twee soorten ruisonderdrukking: passief en actief. Passieve ruisonderdrukking gebeurt doordat de oordopjes in je oor zitten en zo achtergrondgeluid wordt gedempt.

Actieve ruisonderdrukking zorgt dat je het geluid van buiten minder goed hoort doordat de oordopjes zelf tegengeluid produceren om de ruis weg te werken.

Als je zeker wil weten dat je draadloze oordopjes de beste noise-cancelling heeft, kijk dan ook even naar de beste noise-cancelling oordopjes. Of ga voor de noise-cancelling koptelefoon als je oordopjes minder fijn vindt.

Batterij

Ook de batterij van de draadloze oordopjes is handig om op te letten. Je wilt niet tijdens je reis ineens zonder muziek komen te zitten. Het is dan wel zo fijn als je de oordopjes lang kunt gebruiken.

Dit heeft allemaal te maken met de batterijduur. De batterijduur verschilt per oordopjes. Zo heb je oordopjes die je maar 4 uur kunt gebruiken, maar ook oordopjes die 24 uur lang meegaan.

Als de oordopjes eenmaal leeg zijn, is het ook goed om te letten op hoelang het duurt om de oordopjes op te laden. Bij de draadloze oordopjes leveren ze een hoesje mee waarmee je de oordopjes kunt opladen.

airpods in oplaadhoesje

Bediening

Op de draadloze oordopjes heb je meestal één of meer knoppen zitten waarmee je het een en ander kunt doen.

Zo heb je oordopjes waarmee je fysieke knoppen op de dopjes hebt zitten om bijvoorbeeld het geluid aan te passen, het nummer te pauzeren of naar een volgend nummer te gaan.

Bij sommige oordopjes hoef je geen fysieke knoppen in te drukken, maar hoef je alleen het oortje lichtjes aan te tikken en voert hij al een handeling uit.

Welke handelingen de oordopjes hebben op het dopje zelf verschilt per product. Het is verder je eigen voorkeur welke functie je handig vindt om op je oordopje te hebben.

Microfoon

Sommige draadloze oordopjes hebben een kleine microfoon zitten in een van de dopjes.

Dit is handig als je tijdens het muziek luisteren ineens gebeld wordt. Wel is de microfoon vrij klein waardoor de kwaliteit van het gesprek niet altijd even goed is.

Water- en vuilbestendigheid

Bij regelmatig gebruik van de oordopjes of als je de oordopjes gebruikt bij het sporten krijgen de oordopjes nog wel eens te maken met water en vuil.

Hoe vuil- en waterbestendig de oordopjes zijn, wordt aangegeven door de IP-code. Hierbij staat de 'I' voor de stofbestendigheid van de dopjes en de 'P' voor hoe waterbestendig ze zijn.

Je leest hier meer over de verschillende IP-codes en wat ze betekenen.

Specificaties van draadloze oordopjes naast elkaar

Type microfoonMaximale batterijduurNoise cancelling
1Beats Studio Buds Plus
2Nothing Tech Nothing Ear (1)In schelp36 uurJa
3Sony WF-1000XM5 Truly WirelessIn schelp24 uurJa
4Apple AirPods Pro 2In schelp30 uurJa
5Bose QuietComfort Earbuds II WirelessIn schelp6 uurJa

Beats Studio Buds Plus

Nothing Tech Nothing Ear (1)

Type microfoon: In schelp

Maximale batterijduur: 36 uur

Noise cancelling: Ja

Sony WF-1000XM5 Truly Wireless

Type microfoon: In schelp

Maximale batterijduur: 24 uur

Noise cancelling: Ja

Apple AirPods Pro 2

Type microfoon: In schelp

Maximale batterijduur: 30 uur

Noise cancelling: Ja

Bose QuietComfort Earbuds II Wireless

Type microfoon: In schelp

Maximale batterijduur: 6 uur

Noise cancelling: Ja

Veelgestelde vragen over draadloze oordopjes

Welke draadloze oordopjes blijven goed zitten?

Als je zeker wil weten dat de oordopjes goed blijven zitten, ga dan voor in-ear oordopjes. Deze hebben een extra tuutje die in je gehoorgang gaat. Ook kun je kiezen voor oordopjes met een extra oorhaak.

Hoe moet je draadloze oordopjes verbinden?

Dit gebeurt via Bluetooth. Hierbij moet je de Bluetooth aanzetten op je apparaat en de oordopjes. Hoe dit precies werkt, verschilt per product. Je hebt ook oordopjes met NFC. Je hoeft dan alleen het apparaat en de oordopjes elkaar laten aanraken op een specifiek punt. Ze verbinden dan automatisch.

Welke draadloze oordopjes voor sporten?

Ga voor oordopjes die goed blijven zitten zoals in-ear oordopjes of oordopjes met een extra oorhaak. Ook is het bij sommige sporten handig als de oordopjes water- en vuilbestendig zijn. Let dan even op de IP-code van de dopjes.

Kun je bellen met draadloze oordopjes?

Dit kan als er een microfoon in de oordopjes zit. De microfoon is meestal klein en niet bij elk draadloos oordopje van goede kwaliteit.

Conclusie

Je weet nu alles over de beste draadloze oordopjes. Door te letten op de pasvorm zit het oortje urenlang comfortabel in je oren. Kijkend naar de verschillen in geluidskwaliteit geniet je optimaal van je favoriete muziek.

Kies daarbij voor HRA en ruisonderdrukking als je jezelf helemaal wil onderdompelen in je favoriete nummers.

Bedankt voor het lezen over de beste draadloze oordopjes. Laat ons weten welke muziek je binnenkort door je nieuwe oordopjes laat klinken. Andere tips of opmerkingen zijn ook altijd welkom. Veel luisterplezier!

Share :
Inhoudsopgave
Primary Item (H2)
Was dit artikel behulpzaam?

Was dit bericht nuttig?