Verminder Roodheid met de Beste Couperosecrème

Iedereen heeft wel eens last van rode wangen, bijvoorbeeld omdat je moet blozen. Wanneer je last hebt van couperose, trekt de roodheid alleen niet zomaar weg. Wil je hier iets aan doen? Kies dan voor de beste couperosecrème! 😳

Rode blosjes kunnen er lief uitzien, maar ik kan me voorstellen dat je langdurige roodheid liever vermindert. Couperosecrème doet precies dat, mits je het juiste product uitkiest.

In dit artikel vertel ik je precies hoe je een passende crème voor jouw huid vindt. Neem alvast een kijkje in de top 3 hieronder, of scrol door naar de koopgids voor een uitgebreide uitleg!

Garnier SkinActive Botanische Dagcrème met

Garnier SkinActive Botanische Dagcrème met
Dermatologisch getest: Ja
Huidtype: Normale huid
Bekijk op Bol.com

CeraVe Facial Moisturizing Lotion SPF50

CeraVe Facial Moisturizing Lotion SPF50
Dermatologisch getest: Ja
Huidtype: Droge huid, Gevoelige huid
Bekijk op Bol.com

CeraVe Facial Moisturizing Lotion SPF30

CeraVe Facial Moisturizing Lotion SPF30
Dermatologisch getest: Ja
Huidtype: Droge huid, Gevoelige huid
Bekijk op Bol.com

Waarom een couperosecrème aanschaffen?

Het is goed om te weten waar de roodheid in je gezicht precies vandaan komt. Zo komt roodheid mogelijk door een litteken en niet door couperose. Is dit het geval bij jou? Ga dan voor een littekencrème. Klik hier en lees er meer over.

Heb je geen littekens, maar wel aanhoudende roodheid in je gezicht? Dan is couperose waarschijnlijk de boosdoener.

Couperose is een vasculaire aandoening, ofwel een aandoening in je bloedvaten. De roodheid in je gezicht is geen huidaandoening, maar een symptoom van couperose.

Normaal gesproken zijn de vaatwanden van je bloedvaten ‘elastisch’, zodat ze zich makkelijk aanpassen aan je bloeddruk. Bij couperose is de elasticiteit van je vaatwanden verzwakt en kunnen bloedvaten zich niet meer goed vernauwen.

In je gezicht zie je dit terug als rode vlekken. Deze rode vlekken zijn in feite een netwerk van kleine bloedvaten dat zichtbaar blijft doordat de vaten zich niet meer kunnen vernauwen.

Hier komt couperosecrème om de hoek kijken! Met deze crème verminder je de roodheid van couperose, zodat je niet meer rondloopt met een voortdurende blos of vlekken.

Het nadeel van couperosecrème is alleen dat het effect tijdelijk is. Hoewel bijvoorbeeld een anti-rimpelcrème de elasticiteit van je huid verbetert, kan een couperosecrème helaas niet hetzelfde doen voor je vaatwanden.

Hierdoor heeft couperosecrème beperkt effect en verdwijnt de couperose niet definitief. Reken je liever grondiger af met de hardnekkige roodheid in je gezicht? Dit kan alleen door middel van een (of meerdere) laserbehandeling(en).

Ook hier zit een nadeel aan: de kosten. Afhankelijk van de 'probleemgebieden' lopen de kosten voor een laserbehandeling al snel op tot € 100,- of meer.

Daarnaast variëren de resultaten van de behandeling en is na een paar jaar de couperose mogelijk weer zichtbaar. Ook het effect van een laserbehandeling is niet definitief.

Een couperosecrème is daarom een goed alternatief wanneer je liever geen dure behandeling ondergaat, of wanneer je vooral in bepaalde situaties tijdelijk van de roodheid af wilt.

Ook wanneer je wel een laserbehandeling overweegt, is een couperosecrème handig in de periode tot aan de behandeling. Zo kun je ook voor je behandeling al wat aan de roodheid doen!

Crème die op de huid gesmeerd is, met een hartje erin getekend.

Koopgids: hoe kies ik de beste couperosecrème?

Om de juiste couperosecrème te vinden, sta je bij een paar eigenschappen stil. Hieronder vertel ik je precies welke eigenschappen dat zijn.

Ingrediënten

Elk verzorgingsproduct bevat specifieke ingrediënten die zorgen dat een product (beter) zijn werk doet.

Zoek je bijvoorbeeld de beste dagcrème voor ouderen of juist een goede gezichtscrème voor mannen? De 'sterspeler' van deze producten is hyaluronzuur, omdat dit ingrediënt je huid hydrateert.

Ook een couperosecrème heeft een aantal sterspelers. Je wilt dat de crème roodheid in je gezicht vermindert en je huid kalmeert, en dat effect krijg met een paar verschillende ingrediënten.

 • Niacinamide (vitamine B3) zorgt dat je huid natuurlijke huidvetten aanmaakt. Hierdoor bescherm je je huid onder andere beter tegen invloeden van buitenaf en verminder je huidirritatie en roodheid.
 • Zoethoutwortel (licorice root) heeft een beschermende en kalmerende werking. Het helpt eveneens om roodheid te verminderen.
 • Allantoïne helpt het proces van 'exfoliëren' (dode huidcellen loslaten/afstoten), waardoor je huid opfrist. Daarnaast heeft het een hydraterende en kalmerende werking, wat helpt tegen roodheid.
 • Panthenol (vitamine B5) stimuleert huidcellen tot de aanmaak van nieuw weefsel. Dit is goed voor huidherstel. Daarnaast werkt panthenol hydraterend en kalmerend.

Een goede couperosecrème bevat, net als een goede dagcrème of nachtcrème, veelal één (of meerdere) van deze kalmerende ingrediënten. Let hier goed op.

Wil je meer weten over de beste nachtcrème? Klik hier voor een handige koopgids voor dit product.

Iemand die crème uit een potje haalt.

Zonbescherming

Naast kalmerende en roodheid verminderende ingrediënten, bevatten de meeste crèmes ook ingrediënten die je beschermen tegen de zon.

Of je nu kijkt bij de beste dagcrème, handcrème of de beste oogcrème, de meeste huidproducten hebben een SPF (Sun Protection Factor). Dit is niet zonder reden, want je huid onbeschermd blootstellen aan de zon is schadelijk.

Dit komt door uv-straling. Zowel uv-A als uv-B-straling zijn altijd aanwezig, of het nu bewolkt of zonnig is. Beide typen straling vergroten de kans op huidkanker bij langdurige blootstelling en met name uv-A-straling zorgt voor huidveroudering.

Zeker in je gezicht is je huid relatief dun, waardoor de straling je huid sneller beschadigt. Bescherm je huid daarom altijd tegen de zon. Niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door.

Heb je couperose? Dan is zonbescherming nog belangrijker! Zonschade verergert de roodheid van couperose mogelijk. Een laagje SPF op je huid smeren is een must.

Couperosecrèmes met SPF zijn in deze situatie een uitkomst. Je vermindert de roodheid in je gezicht én verkleint de kans dat het verergert door zonschade.

Let wel op: hoewel een couperosecrème met SPF enige bescherming biedt tegen de zon, is het (op zonnige dagen) niet voldoende als je alleen de crème smeert. Gebruikt voor de zekerheid altijd ook zonnebrand.

De 5 beste couperosecrèmes op een rij

1. Garnier SkinActive Botanische Dagcrème met

1. Garnier SkinActive Botanische Dagcrème met
Dermatologisch getest: Ja
Huidtype: Normale huid

2. CeraVe Facial Moisturizing Lotion SPF50

2. CeraVe Facial Moisturizing Lotion SPF50
Dermatologisch getest: Ja
Huidtype: Droge huid, Gevoelige huid

3. CeraVe Facial Moisturizing Lotion SPF30

3. CeraVe Facial Moisturizing Lotion SPF30
Dermatologisch getest: Ja
Huidtype: Droge huid, Gevoelige huid

4. COSRX Advanced Snail 96 Mucin

4. COSRX Advanced Snail 96 Mucin
Dermatologisch getest: Nee
Huidtype: Normale huid

5. Biodermal P-CL-E Creme Dagcreme en

5. Biodermal P-CL-E Creme Dagcreme en
Dermatologisch getest: Ja
Huidtype: Gevoelige huid, Droge huid, Gecombineerde huid, Normale huid, Onzuivere huid, Vette huid, Rijpe huid

Allergieën

Een couperosecrème gebruik je om je huid te kalmeren en roodheid te verminderen. Dan wil je niet dat je huid alleen maar meer geïrriteerd raakt door de crème!

Heb je bepaalde allergieën? Let dan goed op dat de crème die je uitzoekt niet de stoffen bevat waar je allergisch voor bent.

Daarnaast zijn er verschillende ingrediënten die je sowieso beter vermijdt. Let hier zeker op wanneer je een gevoelige huid hebt.

Alcohol en parfum

De twee belangrijkste ingrediënten om te vermijden zijn parfum en verschillende vormen van alcohol.   

Fabrikanten voegen alcohol toe aan verzorgingsproducten op de houdbaarheid te verlengen. Daarnaast helpt alcohol om andere ingrediënten in de crème te verwerken en zorgt het dat ingrediënten dieper in je huid worden opgenomen.

Helaas veroorzaakt alcohol ook snel huidirritatie en ben je voor bepaalde vormen mogelijk allergisch. Hoewel een ingrediëntenlijst moeilijk leesbaar is, is het de moeite waard om er eens goed in te duiken.

Om je te helpen heb ik hieronder een lijstje voor je van de verschillende alcoholvormen die je beter vermijdt

 • Alcohol denat
 • Benzyl alcohol
 • Ethanol
 • Ethyl alcohol
 • Isopropyl alcohol
 • Methanol
 • SD alcohol

Ook parfum is niet altijd goed voor je huid. Parfum zorgt voor een lekker luchtje en dat is fijn, maar tegelijkertijd zorgen de stoffen in parfum regelmatig voor allergische reacties (contactallergieën).

Net als alcohol is het daarom beter om parfum zo veel mogelijk of zelfs helemaal te vermijden. Zeker wanneer je een gevoelige huid hebt, is dit belangrijk.

Iemand spuit crème op een hand.

Type dispenser

Wanneer je een couperosecrème aanschaft, kies je uit verschillende typen dispensers. Dit lijkt misschien onbelangrijk, maar de juiste dispenser heeft zo zijn voordelen.

Dispensers verschillen voornamelijk van elkaar op het gebied van hygiëne en dosering. De meestvoorkomende dispensers zijn een potje, een tube of een fles (met een pompje).

Een potje werkt snel en gemakkelijk. Handig zou je denken, maar tegelijkertijd ga je voortdurend met je vingers (of een spatel) in het potje en open je het potje iedere keer wanneer je crème gebruikt.

Hierdoor komt het product in aanraking met allerlei bacteriën en stofjes uit de omgeving of van je vingers. Erg hygiënisch is een potje daardoor niet.

Gebruik je een fles met een pompje (of een tube)? Dan heb je deze problemen nauwelijks of zelfs helemaal niet, aangezien je de fles niet opent of de crème in de fles aanraakt.

Naast betere hygiëne, gaat het doseren met een pomp of tube ook makkelijker. Je voorkomt dat je onnodig veel van de crème gebruikt. Eén of twee keer pompen geeft je meestal voldoende crème.

Specificaties van couperosecrème naast elkaar

Dermatologisch getestHuidtype
1Garnier SkinActive Botanische Dagcrème metJaNormale huid
2CeraVe Facial Moisturizing Lotion SPF50JaDroge huid, Gevoelige huid
3CeraVe Facial Moisturizing Lotion SPF30JaDroge huid, Gevoelige huid
4COSRX Advanced Snail 96 MucinNeeNormale huid
5Biodermal P-CL-E Creme Dagcreme enJaGevoelige huid, Droge huid, Gecombineerde huid, Normale huid, Onzuivere huid, Vette huid, Rijpe huid

Garnier SkinActive Botanische Dagcrème met

Dermatologisch getest: Ja

Huidtype: Normale huid

CeraVe Facial Moisturizing Lotion SPF50

Dermatologisch getest: Ja

Huidtype: Droge huid, Gevoelige huid

CeraVe Facial Moisturizing Lotion SPF30

Dermatologisch getest: Ja

Huidtype: Droge huid, Gevoelige huid

COSRX Advanced Snail 96 Mucin

Dermatologisch getest: Nee

Huidtype: Normale huid

Biodermal P-CL-E Creme Dagcreme en

Dermatologisch getest: Ja

Huidtype: Gevoelige huid, Droge huid, Gecombineerde huid, Normale huid, Onzuivere huid, Vette huid, Rijpe huid

Veelgestelde vragen over couperosecrème

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Hieronder heb ik drie veelgestelde vragen op een rijtje gezet voor je!

Hoe duur is couperosecrème?

De prijs van een couperosecrème varieert sterk, afhankelijk van het merk en de specifieke eigenschappen van de crème.

Goedkopere crèmes hebben een prijskaartje van rond de € 20, terwijl je voor de duurdere crèmes zo'n € 40 kwijt bent.

Houdt bij het aanschaffen van een couperosecrème vooral je budget in de gaten en onthoud dat een duurdere crème niet automatisch een betere crème is.

Hoelang kan ik couperosecrème gebruiken?

Een couperosecrème is geschikt voor dagelijks gebruik. Er zit geen beperking aan hoe lang je de crème mag gebruiken.

Hoe vaak moet ik een couperosecrème aanbrengen?

Dit varieert per crème, maar meestal breng je een couperosecrème twee keer per dag aan. Breng de crème in de ochtend én vlak voordat je weer naar bed gaat aan op een gereinigd gezicht.

Conclusie

De beste couperosecrème helpt je in de strijd tegen couperose. De juist kalmerende ingrediënten helpen je huid tegen ongewenste roodheid, zodat je van je permanente blos of vlekken af bent.

Bedenk je wel dat een couperosecrème de roodheid niet definitief verwijdert. Zodra je stopt met het smeren van de crème, keert de roodheid waarschijnlijk weer terug.

Alleen een laserbehandeling heeft een langduriger effect, maar couperosecrème is wel een goedkoper alternatief om de hevigste roodheid te maskeren en je huid te verzorgen.

Veel succes met het kopen van jouw couperosecrème en bedankt voor het lezen! 🌸

Share :
Inhoudsopgave
Primary Item (H2)
Was dit artikel behulpzaam?

Was dit bericht nuttig?