Een Frisse Blik dankzij de Beste Oogcrème!

Je ogen zijn de spiegel van je ziel. Geen wonder dat er veel producten op de markt zijn om je pareltjes te laten fonkelen. De beste oogcrème verzorgt de huid rondom je ogen en draagt zo een steentje bij.

Om je ogen mooi uit te laten komen gebruik je misschien wel eens een mooie waterproof mascara en een goed oogpotlood, maar het begint allemaal bij verzorging. Oftewel: begin elke dag goed met een fijne oogcrème! Hieronder vind je alvast 3 fijne varianten.

Skinbetter Science InterFuse Treatment Cream

Skinbetter Science InterFuse Treatment Cream

Fortify De-Puffing and Protecting Eye

Fortify De-Puffing and Protecting Eye

Dr. Loretta Tightening Eye Gel

Dr. Loretta Tightening Eye Gel

Waarom een oogcrème aanschaffen?

Een oogcreme geeft je een frisse en open blik! Met dit product geef je de huid onder je ogen een extra laag bescherming en verzorging. Dit is geen overbodige luxe: de huid onder je ogen is namelijk het meest kwetsbaar!

Een oogcrème heeft dezelfde functie als de beste dagcrème of die goede nachtcrème die je elke avond op je huid smeert. Op de verpakking van de crème staat vaak dat je dit niet mag gebruiken op de huid rondom je ogen.

Je denkt dan misschien: "Waarom kan ik mijn favoriete dagcrème niet onder mijn ogen smeren?". Dat heeft een goede reden: dit product bevat soms ingrediënten die agressief zijn voor de dunne huid onder je ogen. Zo kun je last krijgen van huidirritaties, of geïrriteerde ogen als je het je ogen in wrijft.

De huid onder je ogen is namelijk bijzonder kwetsbaar. Het is niet alleen het dunste van je lichaam, maar heeft ook minder talgklieren, waardoor deze huid dus minder makkelijk gehydrateerd blijft. Dit terwijl hydratatie belangrijk is voor een sterke huid!

Door de kwetsbaarheid van de huid onder je ogen is dit ook de plek waar je de eerste rimpels ziet. Kraaienpootjes geven je gezicht karakter, maar met een goede oogcrème kun je deze lijntjes verzachten. Wil je huidveroudering vertragen, kies dan een oogcrème met anti-aging ingrediënten.  

Ik ben blij dat je bij dit artikel terecht bent gekomen. Met het lezen van dit artikel bespaar je veel tijd en heb je in no time de beste oogcrème in huis! Zoek je niet de beste oogcrème, maar de beste handcrème? Klik hier voor een handige koopgids.

vrouw doet oogcreme op

Koopgids: hoe kies ik de beste oogcrème?

De beste oogcrème is niet voor iedereen hetzelfde: dat hangt af van een aantal factoren. Om te beginnen is je huidtype een belangrijk punt.

Huidtype 

Kijk goed naar de huid onder je ogen en kies voor een oogcrème die aansluit bij je huidtype. Als je oogcrème een goede match is met je huid, krijgt je huid de verzorging die het nodig heeft!

Hoe vind je een oogcrème die bij je huid past? De labels van de oogcrèmes bieden uitkomst. Heb je een droge huid, dan zoek je naar oogcrèmes met labels zoals ‘speciaal voor de droge huid’. Kijk ook kritisch naar de ingrediëntenlijst.

Overige labels

Over labels gesproken: net zoals er een gezichtscrème voor mannen te vinden is, zijn er ook oogcrèmes die ‘speciaal voor mannen’ zijn. Dit verschijnsel is vooral onderdeel van marketing. Mannen en vrouwen kunnen gerust voor dezelfde oogcrème gaan.

Ook zijn er oogcrèmes die speciaal zijn ontwikkeld om voor het slapen in te smeren. Als onderdeel van je huidverzorging smeer je ‘s avonds niet alleen een goede nachtcrème - je ogen verwen je met een speciale oogcrème voor de nacht! 

Huidproblemen

Heb je donkere kringen of rimpels? Ga dan voor een oogcrème die speciaal gericht is op deze problemen. Hoewel deze huidproblemen an sich onschuldig zijn, geeft het je een vermoeide oogopslag. Een anti-rimpelcrème is hier een goed idee.

Hieronder ga ik dieper in op de huidproblemen, zodat je begrijpt wat deze problemen precies zijn. Als je weet wat het probleem precies is, kun je namelijk ook gericht zoeken naar een oogcrème die deze problemen bij de kern aanpakt! 💪 

Het werkt net zoals bij couperose, een ander onschuldig huidprobleem: dit kun je aanpakken met couperose crème. Een geschikte crème werkt meestal het beste.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Cat-met-grote-ogen-achter-de-laptop.gif

Donkere kringen 

De donkere kringen onder je ogen zijn de bloedvaten die onder je huid zitten. Omdat de huid onder je ogen zo dun is, zijn deze zichtbaar. Dat kan verschillende oorzaken hebben.

Heb je vaker last van donkere kringen? Dan kunnen er erfelijke factoren in het spel zijn. Sommigen hebben bijvoorbeeld een dunnere huid dan andere mensen, waardoor je ook de onderliggende bloedvaten beter ziet. Dit leidt tot een donkere kleur.

Ook kan je last hebben van van hyperpigmentatie, waarbij het pigment zich onder je ogen ophoopt. In dit soort gevallen kies je voor een oogcrème die pigmenten bevat. Deze oogcrèmes geven je huid de verzorgende hydratatie die het nodig heeft én voorzien je van een beetje dekking.

Je leefstijl speelt ook een rol. Niet alleen een tekort aan vitamine C, zink of ijzer, maar ook stress of langdurig turen naar een beeldscherm kunnen zorgen voor donkere kringen onder je ogen. Neem dan ook voldoende pauze voor je ogen 😉. 

Ga bij jezelf na wat de oorzaak zou kunnen zijn. Donkere kringen kunnen namelijk ook komen door huidveroudering, waarbij de huid onder je ogen minder stevig is. De verslapte huid vormt dan een donkere kring.  

De 5 beste oogcrèmes op een rij

1. Skinbetter Science InterFuse Treatment Cream

1. Skinbetter Science InterFuse Treatment Cream

2. Fortify De-Puffing and Protecting Eye

2. Fortify De-Puffing and Protecting Eye

3. Dr. Loretta Tightening Eye Gel

3. Dr. Loretta Tightening Eye Gel

4. Neutrogena Rapid Wrinkle Repair Eye

4. Neutrogena Rapid Wrinkle Repair Eye

5. Beauty Pie Superluminous Under-Eye Genius

5. Beauty Pie Superluminous Under-Eye Genius

Kraaienpootjes 

Over huidveroudering gesproken … fijne lijntjes onder je ogen ('kraaienpootjes' of 'lachrimpels') zijn de eerste tekenen van huidveroudering.

Deze lijntjes worden veroorzaakt door je gezichtsuitdrukking. Veel spieren in je gezicht zijn namelijk één-op-één verbonden met je huid. Hierdoor kunnen we als mensen enorm veel verschillende gezichtsuitdrukkingen maken.

Om deze gezichtsuitdrukkingen te maken, trekken de gezichtsspieren aan de onderkant van je huid. De huid rond je ogen vormt zich continue in verschillende plooien. Dit is vooral te zien als je lacht! Laat dit nou geen reden zijn om niet meer te lachen ... 😄

Vrouw met lachende ogen

Om kraaienpootjes te verzachten kies je voor een goede hydraterende oogcrème. De allereerste lijntjes rond je ogen worden niet zomaar ‘droogtelijntjes’ genoemd.

Hydraterende oogcrème vult de huidcellen aan, waardoor deze de soepelheid behouden. Ook zorgt goede hydratatie ervoor dat je huid als barrière werkt en je lichaam goed beschermt tegen UV-straling en tekenen van huidveroudering.

Hoewel huidveroudering niet te voorkomen is, kun je het wel remmen door je huid te voeden met actieve ingrediënten. Net zoals bij een dagcrème voor een oudere huid. Het is belangrijk om stil te staan bij de ingrediënten … 

Ingrediënten

… want welke ingrediënten neemt je huid op zodra je de crème aanbrengt? Een belangrijke vraag, zeker omdat de huid onder je ogen bijzonder dun en kwetsbaar is. Ik ben op onderzoek voor je uitgegaan, zodat je snel en eenvoudig checkt wat er precies in de oogcrème zit.

Actieve ingrediënten

Als je meer weet over de actieve ingrediënten kun je ook een beter beeld krijgen van de effectiviteit. 

Antioxidanten 
Antioxidanten is eigenlijk een verzamelnaam voor onder andere vitaminen zoals C en E. Deze stoffen vangen agressieve stoffen die je huidcellen kunnen beschadigen.

Oogcrème is geen tovermiddel. De effectiviteit hangt ook af van je eigen leefstijl. Dus … niet te laat naar bed en op de vitamientjes letten.

Zonnefilter
Een oogcrème met zonnefilter is geen overbodige luxe! Zonbescherming is één van de belangrijkste manieren om huidveroudering en zonneschade te beperken. Ook voor het bestrijden van donkere kringen heb je een oogcrème nodig met een zonnefilter, oftewel SPF.

Verzachtende ingrediënten
Deze ingrediënten voorkomen vochtverlies en zijn onmisbaar voor goede hydratatie. Dankzij deze ingrediënten krijg je een gladde huid en ook versterkt dit de bescherming. Voorbeelden zijn plantenoliën, vetalcohol, petrolatum, glycerine, triglyceride en vetzuren zoals linolzuur.

Ingrediënten die je liever wil vermijden 

Ook is het goed om te weten welke ingrediënten je juist wilt vermijden. Als je oogcrème gebruikt met verkeerde ingrediënten, kan de huid irriteren en juist meer beschadigen. Dit kan de huidveroudering juist versnellen. Een veelvoorkomend voorbeeld is alcohol.

Type dispenser en de verpakking 

Al heb je de allerbeste actieve ingrediënten in de oogcrème; een goede verpakking van de crème is minstens zo belangrijk!

De werkzaamheid is minder als de ingrediënten blootgesteld worden aan lucht en licht. Crème in een potje verliest na verloop van tijd werkzaamheid. Verder is een potje minder hygiënisch: met je vingers in het potje komen er snel bacteriën in het product. 

Kijk ook uit met doorzichtige verpakkingen - ook dan wordt het product blootgesteld aan licht. Mijn advies: ga voor een verpakking die zo min mogelijk licht en lucht toelaat en waar je je vingers niet in de crème hoeft te doen. Het beste is om te gaan voor crèmes met een pompje en/of tube. 

Verder is de keuze van de verpakking een eigen keuze. Wat vind je prettig? Als je veel op reis bent is een dagcrème in een glazen potje bijvoorbeeld niet zo geschikt. Je kunt het laten vallen, en dan zit je met glasscherven … 

Specificaties van oogcrèmes naast elkaar

1Skinbetter Science InterFuse Treatment Cream
2Fortify De-Puffing and Protecting Eye
3Dr. Loretta Tightening Eye Gel
4Neutrogena Rapid Wrinkle Repair Eye
5Beauty Pie Superluminous Under-Eye Genius

Skinbetter Science InterFuse Treatment Cream

Fortify De-Puffing and Protecting Eye

Dr. Loretta Tightening Eye Gel

Neutrogena Rapid Wrinkle Repair Eye

Beauty Pie Superluminous Under-Eye Genius

Veelgestelde vragen over oogcrème

Heb je nog een vraag over oogcrème? Hieronder vind je enkele antwoorden op veelvoorkomende vragen over oogcrèmes.

Op welke leeftijd kan ik het beste beginnen met oogcrème? 

Als richtlijn zou ik zeggen dat je zo rond je 20e met een oogcrème kan beginnen. Vanaf die leeftijd verliest je huid langzaamaan zijn stevigheid en elasticiteit. 

Waar moet ik mijn oogcrème aanbrengen?

Oogcrème breng je aan op het gedeelte tussen je onderste wimperrand en het bot van je jukbeen. 'Klop' de oogcrème met je ringvinger zachtjes in de huid.

Ik heb een ooglidcorrectie gehad. Welke oogcrème kan ik het beste gebruiken? 

Na een ooglidcorrectie gebruik je bij voorkeur een littekencrème. Gebruik daarnaast een oogcrème die aansluit op je huidtype en je verdere wensen.  

Conclusie

Een frisse blik spreekt boekdelen. Met de beste oogcrème heb je elke dag opnieuw een energieke blik.

Wil je lijntjes verminderen of zelfs het verouderingsproces vertragen? Kies dan voor een oogcrème met SPF. Het zonnetje is heerlijk, maar UV-straling is wel boosdoener #1 als het gaat om huidveroudering.

Oogcrème kan je rimpels niet definitief verwijderen. Wél geeft oogcrème je huid extra bescherming om (voortijdige) huidveroudering tegen te gaan. Een goede oogverzorging is daarom extra belangrijk!

Met de beste oogcrème krijg je in een oogwenk een stralend frisse blik!

Share :
Inhoudsopgave
Primary Item (H2)
Was dit artikel behulpzaam?

Was dit bericht nuttig?