Autobekleding Reinigen? Dat doe je met een Stoomreiniger!

Wanneer heb je voor het laatst gedacht aan je autobekleding reinigen? Veel mensen halen regelmatig een stofzuiger door hun auto, maar dit is niet voldoende voor een volledige reiniging van je interieur. Voor grondige reiniging breng je de auto naar een specialist... of je haalt de beste stoomreiniger uit de kast!

Een stoomreiniger is handig als je niet zoveel tijd hebt om je auto weg te brengen naar de wasstraat. Je bespaart er ook nog geld mee! 💸 In dit artikel lees je hoe je snel en effectief je auto reinigt met een stoomreiniger.

Dit heb je nodig...

Voordat je begint, heb je een aantal dingen nodig. Ze staan hieronder op een rijtje!

  • Stoomreiniger
  • Textielopzetstuk voor de stoomreiniger
  • Stofzuiger
  • Reinigingsmiddel
  • Een doekje (bijvoorbeeld een microvezeldoekje of een oude handdoek)

Als je alle spullen hebt verzameld, ben je klaar om te reinigen! Hieronder lees je stap voor stap wat je moet doen om je auto-interieur weer fris en schoon te krijgen! ✨

Stap 1: Alles open zetten

Zet eerst alle ramen of deuren open. Vergeet niet de achterbak! Zo kan je auto goed luchten. 🌬 Wist je dat de gemiddelde Europeaan gemiddeld 4 jaar van zijn leven in de auto zit? Dan is af en toe luchten niet verkeerd. Laat alles open staan tijdens het schoonmaken, zo wordt het niet te vochtig!

autobekleding en binnenkant van auto

Stap 2: Vuil opruimen

Pakjes drinken, snoeppapiertjes en oude bonnetjes... Je komt van alles tegen in je auto! Daarom is de volgende stap het opruimen van al je vuil. Vergeet niet de vakjes van de deuren en stoelen te controleren! Hier blijft vaak vergeten afval achter.

Is je autobekleding van leer? Reinig het dan niet te vaak met een stoomreiniger. Leer kan door de hitte na verloop van tijd verkleuren of zelfs krimpen!

Stap 4: Stofzuigen

De volgende stap richting een schone en frisse auto is stofzuigen! Door eerst te stofzuigen voorkom je dat de stoomreiniger strepen of vlekken achterlaat op je autobekleding.

Kruimels en stofjes hebben de neiging zich te verstoppen in alle hoeken en gaten. Haal daarom grondig de beste stofzuiger door je auto, zoals een goede steelstofzuiger of een zakloze stofzuiger.

Wil je dat je auto schoon blijft? Bewaar dan een goede kruimeldief in de achterbak voor onderweg! Ook blijft je auto beter schoon als je niet eet en drinkt in de auto. Stop eens langs de kant van de weg en geniet van een momentje voor jezelf!

Stap 4: Vlekken voorbehandelen

Zitten er zichtbare vlekken in je autobekleding? Dan is de stoomreiniger niet genoeg! Om je auto volledig vlekvrij te krijgen, kun je vlekken het beste voorbehandelen. Breng vlekkenverwijderaar aan op de vlekken en laat dit een tijdje intrekken. Schrob ze daarna schoon. Nu kun je door naar het echte werk!

Heb je geen vlekkenverwijderaar in huis? Een reinigingsmiddel voor autobekleding werkt ook. Als je dat ook niet hebt, kun je vlekken ook behandelen met een beetje azijn.

Stap 5: Schoonmaken!

Tijd om je stoomreiniger tevoorschijn te halen! Sluit een goed opzetstuk aan. Er bestaan opzetstukken speciaal voor de auto, maar een opzetstuk voor kleding, textiel of gordijnen werkt ook! Vul de stoomreiniger met water en reinigingsmiddel en zet deze aan. Je bent nu klaar om schoon te maken!

Beweeg de stoomreiniger langzaam langs je autobekleding. De hete, droge stoom zorgt voor een grondige reiniging van je auto-interieur. Zo schoon is het nog nooit geweest! Je hoeft de stoomreiniger niet heen en weer te bewegen, één keer overal langs gaan is voldoende.

Je werkt het beste van boven naar beneden. Zo leun je niet op de schoongemaakte delen van de bekleding.

Stap 6: Drogen

Het is belangrijk om je auto goed te drogen na het reinigen. Droog met een doek, zoals een microvezeldoekje of een oude handdoek, het overtollig vocht uit je auto. Zo krijgen schimmels niet de kans om te groeien.

Blijft er erg veel vocht hangen? Laat dan een tijdje de motor draaien en zet de airco aan.

Conclusie

Hopelijk weet je nu hoe je grondig je autobekleding kan reinigen. Vergeet niet om na het reinigen je auto ook schoon te houden. Regelmatig vuil uit je auto halen en af en toe luchten scheelt al een boel!

Heeft dit artikel je geholpen? Laat dit dan vooral weten in het feedbackformulier hieronder! 😄

Share :
Inhoudsopgave
Primary Item (H2)
Was dit artikel behulpzaam?

Was dit bericht nuttig?