Zo vind je de Beste Scheermesjes voor Vrouwen

Het merendeel van ons vrouwen heeft al jarenlang ervaring scheren, maar toch blijft het kiezen van de beste scheermethode een uitdaging. Scheermesjes zijn nog steeds het meestgebruikte middel voor ontharing. In deze koopgids leg ik je uit waar de beste scheermesjes voor vrouwen aan voldoen.

Zo kun je kunt genieten van een zijdezacht resultaat. De beste drie scheermesjes vind je hieronder alvast. 😉

Schick Hydro Silk 5 Sensitive

Schick Hydro Silk 5 Sensitive

Joy Razor Handle and 2

Joy Razor Handle and 2

Oui the People Rose Gold

Oui the People Rose Gold

Waarom een scheermes voor vrouwen aanschaffen?

Scheermesjes bieden je een goedkope en effectieve manier om te ontharen. De juiste messen zorgen voor een glad resultaat, zonder dat je geld kwijt bent aan duurdere ontharingsmiddelen. Zo houd je je benen, oksels en/of schaamstreek zijdezacht.

In dit artikel bespreken we specifiek scheermessen voor vrouwen. Dit komt doordat er veel verschillen bestaan tussen mannelijke en vrouwelijke beharing, maar ook doordat mannelijk haar meer sociaal geaccepteerd is.

Voor mannen zijn andere methoden voor ontharing daarom meer geschikt, zoals een baardtrimmer voor gezichtshaar en een bodygroomer voor lichaamshaar. Voor een wat drastischere aanpak van dit haar gebruik je het beste scheerapparaat of een goede tondeuse.

Van vrouwen wordt nog steeds verwacht dat we overal een zijdezachte huid hebben. Lichaamshaar is eigenlijk niet eens slecht voor ons. Sterker nog, het beschermt ons tegen schadelijke invloeden van buiten.

Kun jij de sociale druk trotseren en laat je je lichaamshaar lekker groeien? Good for you! Er is namelijk niets mis mee en het bespaart je een hoop gedoe (en geld). Heeft een gladde huid toch je voorkeur? Lees dan snel verder.

Koopgids: hoe kies ik de beste scheermesjes voor vrouwen?

Scheermesjes voor vrouwen komen in verschillende soorten en maten. Hiertussen bestaan grote kwaliteitsverschillen. Ik leg je hieronder uitgebreid uit hoe je een kwalitatief goed scheermes vindt.

Aantal scheerbladen

Erg belangrijk zijn het aantal scheerbladen of mesjes dat je scheersysteem bevat. De bekende regel is dat hoe meer scheerbladen je systeem bevat, hoe beter deze werkt. Meer mesjes betekent dat deze korter op elkaar zitten.

Hierdoor scheer je dichter bij de huid en heb je minder last van bultjes en ingegroeide haartjes. Ga dus het liefst voor minstens drie scheerbladen. Vijf is nog beter als je snel irritaties krijgt na het scheren.

Een andere reden om voor meer scheerbladen te kiezen is dat het proces wat sneller verloopt. Hoe meer mesjes je systeem bevat, hoe beter deze is in het verwijderen van zelfs de hardnekkige haartjes.

Zo voorkom je dat je twee of drie keer over hetzelfde stuk huid hoeft te scheren. Dit is niet alleen sneller, maar voorkomt ook wondjes.

De 5 beste scheermesjes voor vrouwen op een rij

1. Schick Hydro Silk 5 Sensitive

1. Schick Hydro Silk 5 Sensitive

2. Joy Razor Handle and 2

2. Joy Razor Handle and 2

3. Oui the People Rose Gold

3. Oui the People Rose Gold

4. Schick Intuition Pure Nourishment

4. Schick Intuition Pure Nourishment

5. Solimo 5-Blade Razor for Women

5. Solimo 5-Blade Razor for Women

Handvat

Misschien niet het eerste waar je op let tijdens het aankoopproces van een scheermes, maar het handvat is belangrijker dan je denkt.

Bij het scheren van een vrouwelijk lichaam is het noodzakelijk dat je goed bij elk gebied kunt komen. Kies daarom een scheermes met een ergonomisch handvat. Op die manier voorkom je tijdens een lange scheersessie dat je kramp krijgt.

Vaak hebben deze handvaten ook een anti-sliplaag, waardoor je zelfs tijdens scheren onder de douche een goede grip houdt. Tijdens het scheren is dit belangrijk om de juiste druk te kunnen oefenen op de huid.

Voor moeilijk te bereiken plekken op het lichaam – zoals de schaamstreek en oksels – maakt dit een merkbaar verschil.

Roze scheermes voor vrouwen met ergonomisch handvat

Draaiende scheerkop

Een draaiende scheerkop is een belangrijk criterium in het kiezen van het beste scheermes. Met een draaiende kop volg je moeiteloos je lichaamscontouren.

Hierdoor voorkom je dat de verkeerde druk uitoefent op bepaalde lichaamsdelen, waardoor je last kunt krijgen van bultjes en irritaties.

Een scheersysteem met draaiende scheerkop én een ergonomisch handvat is een gouden combinatie. Vooral bij het scheren van de bikinilijn is deze combinatie een must!

Daarnaast is een draaiende scheerkop effectiever in het verwijderen van alle haartjes, waardoor je sneller klaar bent met het scheren – en je weet: hoe minder vaak je over de huid hoeft, hoe gladder het uiteindelijke resultaat.

Huidbescherming

Scheren kan nogal een aanslag zijn op je huid. Het gebruik van een (verkeerd) scheermes geeft kans op irritaties. Huidbescherming is daarom belangrijk.

Kijk bij het kiezen van het beste scheermes voor vrouwen dus goed naar de verzorgingsproducten die deze bevat. Sommige scheermesjes zijn namelijk ingebed in zachte gelkussentjes. Dit maakt de scheerbeurt niet alleen gladder, maar ook beter voor de huid.

Gebruik nooit een scheermes op een droge huid of enkel in combinatie met water. Dit droogt je huid uit en kan beschadigingen opleveren. Zorg altijd dat je scheergel of scheerschuim op je huid aanbrengt, voordat je begint met scheren.

Door de verzorgende ingrediënten is de nazorg van het scheren al voor je inbegrepen, waardoor je een nog beter resultaat krijgt. Wanneer je een scheermes kiest die deze verzorging niet biedt, is er geen man overboord.

Scrub de huid vooraf goed. Ben je klaar met het scheren? Hydrateer je huid dan met een goede bodylotion of lichaamsolie. Bekijk de handige video hieronder voor wat tips!

Krijg je ondanks alle maatregelen toch altijd irritaties na het scheren? Dit kan komen doordat het haar relatief snel terug groeit met het gebruik van een scheermes.

Voor een resultaat waar je langer van kunt genieten kun je overwegen een goede epilator te gebruiken. Deze trekt de haren uit de huid en neemt zo ook de haarwortel mee. Het is wellicht wat pijnlijker dan scheren, maar de haren groeien pas na 3 – 4 weken terug.

Ook een goede ladyshave kan een uitkomst bieden. Deze niet pijnlijk en scheert de haren razendsnel weg. Je eindigt echter nooit met een zacht resultaat als dat je met een scheermes zou hebben en de stoppels zijn erg snel weer voelbaar.

Het beste van beide werelden kun je verkrijgen door een scheermes te gebruiken in combinatie met een goed IPL-apparaat. Dit apparaat gebruik je na het scheren en werkt met lichtflitsen.

Deze flitsen verhitten het haarzakje, waardoor groeiende haartjes in een rustfase worden gebracht. Deze vallen vervolgens uit en blijven daarna voor een langere tijd weg. Een dure uitgave wellicht, maar je behoudt wel langer resultaat.

Hoe scherper, hoe beter

Botte scheermesjes zijn uit den boze! Zorg dat je je scheermesjes op tijd vervangt. Dit is niet alleen hygiënischer, maar ook nodig om de haartjes zo soepel mogelijk te kunnen scheren.

Elk mesje begint scherp; afhankelijk van de kwaliteit en het gebruik beslist hoe snel een mesje bot wordt.

Wegwerpscheermessen zijn hier handig voor. Je gooit ze weg na gebruik en pakt daarna een nieuwe, waardoor je altijd een scherp en hygiënisch mes gebruikt. Het nadeel is dat deze niet lang meegaan en milieu-onvriendelijk zijn.

Het beste kies je dus voor een scheermes met een vervangbare kop. Zo voorkom je onnodige verspilling van het handvat en heb je de mogelijkheid je mes op tijd te vervangen.

Vaak hebben scheersystemen deze mogelijkheid. Een scheersysteem houdt in dat de kop los te halen is van het handvat. Meestal worden meerdere losse mesjes meegeleverd en kun je deze later los bijkopen.

Specificaties van scheermesjes voor vrouwen naast elkaar

1Schick Hydro Silk 5 Sensitive
2Joy Razor Handle and 2
3Oui the People Rose Gold
4Schick Intuition Pure Nourishment
5Solimo 5-Blade Razor for Women

Schick Hydro Silk 5 Sensitive

Joy Razor Handle and 2

Oui the People Rose Gold

Schick Intuition Pure Nourishment

Solimo 5-Blade Razor for Women

Veelgestelde vragen over scheermesjes voor vrouwen

Kijk hieronder nog even de meestgestelde vragen over scheermesjes voor vrouwen door! Hier kun je nog wat nuttige informatie vinden.

Welke scheermesjes zijn het beste voor vrouwen?

Het beste scheermes voor vrouwen herken je aan een ergonomisch handvat, een draaiende scheerkop en de aanwezigheid van gelkussentjes. Het is ook een pluspunt als je scheermes minstens drie messen bevat. Dit geeft je een gladder en zachter resultaat.

Wat is het verschil tussen scheermesjes voor mannen en voor vrouwen?

Scheermesjes voor mannen zijn vooral gericht op het scheren van gezichtsbeharing. Het verschil zit hem meestal in het handvat.

Scheermesjes voor vrouwen bevatten vaak een ergonomisch handvat voor moeilijk te bereiken plekken. Daarnaast zijn mannelijke scheermesjes vaak wat kleiner om met meer precisie te kunnen scheren. Er zit meestal geen verschil in de scherpte van de messen.

Hoe scheermes schoonmaken?

Het is belangrijk je scheermes na elk gebruik te reinigen. Dit doe je door het mes voor een paar seconden onder stromend water te houden om overtollige haartjes af te spoelen.

Giet vervolgens wat schoonmaakalcohol op een wattenschijfje en wrijf voorzichtig over de messen van het scheersysteem. Droog het scheermes goed af en bewaar hem op een droge plek.

Wanneer is een scheermes bot?

Een gemiddeld scheermes wordt na 5 tot 7 keer gebruiken bot. Je merkt dit doordat je vaker over hetzelfde stuk huid moet scheren om deze glad te krijgen. Daarnaast leidt een bot mes tot een trekkend gevoel tijdens het scheren. Vervang daarom de messen op tijd.

Conclusie

Voor een zijdezachte huid gebruik je alleen het beste scheermes. Houd dus tijdens het aankoopproces in het achterhoofd dat je een scheermes kiest met minstens drie messen, een ergonomisch handvat, een draaiend scheerhoofd en verzorgende gelkussentjes.

Denk ook aan de juiste reiniging en naverzorging! Met deze tips weet ik zeker dat je het je lukt om topresultaten met de beste scheermesjes voor vrouwen te behalen. Bedankt voor het lezen van deze koopgids! 🙌 Laat je nog een berichtje achter in het feedbackformulier hieronder?

Share :
Inhoudsopgave
Primary Item (H2)
Was dit artikel behulpzaam?

Was dit bericht nuttig?