Zeg Vaarwel tegen Lichaamshaar met de Beste Bodygroomer

Op de reclame zie je genoeg mensen met een prachtige huid – er is geen haartje te bekennen op hun lichamen. Het lijkt bijna een wonder? Of toch niet? Met de beste bodygroomer ontdoe je jezelf van ongewenst haar op je lichaam.

Hieronder staan alvast drie goede bodygroomers om te beginnen, samen met hun belangrijkste eigenschappen. Heb je haast? Dan heb je hieronder in ieder geval alvast een goede indruk van waar je je zoektocht kunt beginnen.

In de koopgids ga ik echter dieper in op de belangrijkste productspecificaties, dus neem deze vooral even door als je goed duidelijk wilt hebben hoe het in elkaar steekt!

Philips Bodygroom Series 5000

Philips Bodygroom Series 5000
Meegeleverde accessoires: Opzetkam
Voedingstype: Accu
Materiaal: Was
Geschikt voor lichaamsdeel: Dijen, Lichaam, Oksel, Rug, Schouders, Borst, Buik, Onderrug
Oplaadtijd: 60 minuut
Geschikt voor nat scheren: Ja
Bekijk op Bol.comBekijk op Coolblue

Panasonic ER-GB86 Wet&Dry Ultimate Beard

Panasonic ER-GB86 Wet&Dry Ultimate Beard
Meegeleverde accessoires: Geen meegeleverde accessoires
Voedingstype: Batterij
Oplaadtijd: 1 uur
Bekijk op Bol.com

Philips OneBlade 360

Philips OneBlade 360
Meegeleverde accessoires: Opbergzakje, 360 Blade
Voedingstype: Accu
Oplaadtijd: 1 uur
Geschikt voor nat scheren: Ja
Bekijk op Bol.comBekijk op Coolblue

Waarom een bodygroomer aanschaffen?

Soms wil je gewoon lekkere gladde oksels of zie je liever je benen zonder haar. Dat borsthaar of schaamhaar kan ook wel eens een keer weg voor die ene zonvakantie. Misschien heb je ook geen zin meer in die baard die je steeds moet bijhouden. 🧔

Welk haar je ook weg wil halen, de bodygroomer doet alles voor je! Met de vele functies is de bodygroomer een grote ontharingsmachine. Zo doet hij hetzelfde werk als een baardtrimmer of een scheerapparaat.

Het gebruiken van een bodygroomer om je lichaamshaar te trimmen of te scheren noem je ook wel 'manscaping'. De bodygroomer wordt verkocht als iets voor mannen, net als dat vrouwen ook bepaalde producten hebben die op hun gericht zijn.

Denk aan de scheermesjes voor vrouwen, het beste IPL-apparaat of een epilator – hoewel het iedereen 100% vrij staat om te gebruiken wat aansluit op hun wensen!

Koopgids: hoe kies ik de beste bodygroomer?

Om je scheer- of trimsessie zo goed mogelijk te laten verlopen, lees je hieronder meer over hoe je de beste bodygroomer kiest.

Welk lichaamsdeel

De bodygroomer is – zoals de naam al zegt – bedoeld voor het hele lichaam. Waar de bodygroomer precies in uitblinkt, is afhankelijk van welke opzetstukken het apparaat allemaal heeft.

Zo heb je bodygroomers die gericht zijn op de oksels, borst en buik, en eventueel de schaamstreek. Je hebt ook luxe bodygroomers die naast je lichaam ook je baard trimmen en scheren, en bodygroomers die ook je neushaar trimmen via daarvoor bedoelde opzetstukken.

Bij de bodygroomer staat aangegeven welke lichaamsdelen je er allemaal mee mag scheren, maar we kijken ook even naar de opzet- en verlengstukken.

Zo heb je bijvoorbeeld voor de gevoelige delen van het lichaam opzetstukken die je huid daar extra beschermen, zodat je geen geïrriteerde huid krijgt.

Bodygroomer in verlengstuk voor de rug

Ook heb je opzetstukken speciaal als je je rug wil scheren, zoals je hierboven ziet. Die verlengstukken dienen enkel om het je makkelijker te maken je hele rug te scheren zonder hulp van iemand te hoeven vragen.

Ook moet je letten op het formaat van de bodygroomer, afhankelijk van welk lichaamsdeel je wil scheren. Een groter model met een bredere scheerkop is goed voor grotere oppervlaktes haar dat je wil scheren, zoals je rug of borst.

Wil je alleen je baard of oksels wat trimmen, dan is een kleinere bodygroomer ook al goed.

De 5 beste bodygroomers op een rij

1. Philips Bodygroom Series 5000

1. Philips Bodygroom Series 5000
Meegeleverde accessoires: Opzetkam
Voedingstype: Accu
Materiaal: Was
Geschikt voor lichaamsdeel: Dijen, Lichaam, Oksel, Rug, Schouders, Borst, Buik, Onderrug
Oplaadtijd: 60 minuut
Geschikt voor nat scheren: Ja

2. Panasonic ER-GB86 Wet&Dry Ultimate Beard

2. Panasonic ER-GB86 Wet&Dry Ultimate Beard
Meegeleverde accessoires: Geen meegeleverde accessoires
Voedingstype: Batterij
Oplaadtijd: 1 uur

3. Philips OneBlade 360

3. Philips OneBlade 360
Meegeleverde accessoires: Opbergzakje, 360 Blade
Voedingstype: Accu
Oplaadtijd: 1 uur
Geschikt voor nat scheren: Ja

4. BaBylissMEN BaByliss Men 12-in-1 Japanese

4. BaBylissMEN BaByliss Men 12-in-1 Japanese
Meegeleverde accessoires: Reinigingsborsteltje, Onderhoudsolie
Voedingstype: Adapter/ lichtnet, Batterij
Materiaal: Japans staal
Geschikt voor lichaamsdeel: Hoofd
Oplaadtijd: 3 uur
Geschikt voor nat scheren: Nee

5. Braun MGK7221 Body Trimmer

5. Braun MGK7221 Body Trimmer
Meegeleverde accessoires: Kam, Precisietrimmer
Voedingstype: Accu
Materiaal: Kunststof
Geschikt voor lichaamsdeel: Gezicht, Hoofd, Neus
Oplaadtijd: 8 minuut
Geschikt voor nat scheren: Ja

Lengte-instelling

Naast de opzetstukken voor verschillende lichaamsdelen heb je ook opzetstukken voor de lengte-instelling. Sommige bodygroomers zijn alleen bedoeld om al het haar weg te halen. Andere trimmen je haar ook.

Je gebruikt hiervoor opzetstukken met verschillende lengte-instellingen. Dit is handig als je bijvoorbeeld alleen je okselhaar wilt trimmen, maar niet alles weg wilt scheren.

Ook als je je baard wilt trimmen met dit apparaat, is het handig om deze lengte te kunnen instellen. Heb je een baard, dan kun je je vast voorstellen dat een gat in je baard het laatste is dat je wilt. 😬

Waar gebruiken

Velen vinden het fijn om de bodygroomer te gebruiken onder de douche. De haartjes zijn dan gelijk netjes opgeruimd en als je een gevoelige huid hebt, is scheren op een natte huid sowieso een goed idee.

Warm water maakt de haren en huid wat soepeler, waardoor de bodygroomer makkelijker door de haartjes heen komt zonder eraan te trekken.

Niet elke bodygroomer is echter waterdicht. Wil je graag scheren onder douche, kijk dan eerst of de bodygroomer ook echt onder de douche mag. Dit staat altijd in de productomschrijving benoemd. Zie je het nergens staan, ga er dan van uit dat het model in kwestie niet mee onder de douche mag.

Voedingstype en oplaadtijd

Voor het gemak is het goed om te kijken naar het voedingstype van de bodygroomer. Je hebt ten eerste bodygroomers die werken met een snoer in het stopcontact. Het fijne hieraan is dat de bodygroomer licht van gewicht is en altijd opgeladen is.

Het nadeel is dat je de bodygroomer niet overal makkelijk kunt gebruiken, omdat je een stopcontact nodig hebt. Ook kun je een model met een snoer niet onder de douche gebruiken.

Twee andere opties is een bodygroomer op accu of batterij. Je kunt dan makkelijk overal de bodygroomer gebruiken en soms ook in de douche.

Het nadeel hiervan is dat de bodygroomer wat zwaarder is dan een met snoer. Dit omdat de batterijen en de accu in het apparaat zitten. Stel je hier niet teveel van voor: het is niet zo dat het apparaat met 1 kg zwaarder is. Het gaat hierbij om enkele tientallen grammen.

Ook moet je erop letten dat voordat je begint de bodygroomer is opgeladen. Het zou vervelend zijn als je halverwege het scheren ineens niet meer verder kan.

Let bij een bodygroomer op accu of batterij hoelang het apparaat achter elkaar kan werken en hoelang het duurt voordat hij volledig is opgeladen. Dit staat aangeven in de beschrijving van het product.

Ook heb je bodygroomers met een indicatie lampje. Het apparaat laat dan zelf zien wanneer hij bijna leeg is. Zo weet je zeker dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

De scheerkop van een bodygroomer van dichtbij

Materiaal

Het is ook even goed om te kijken naar welk materiaal de bodygroomer heeft. De buitenkant is van een hard materiaal zoals plastic.

Dit is extra stevig en goed bestand tegen water, wat vooral voor modellen die je onder de douche gebruikt wel zo handig is. Sommige modellen hebben ook een rubberen grip, wat voorkomt dat hij zomaar uit je handen glijdt.

Daarnaast heb je de mesjes, waar je misschien niet zo bij stil staat. Een mesje van keramiek is bijvoorbeeld erg scherp en voelt niet warm tijdens het scheren.

Bovendien slijten ze niet snel, waardoor je er lang plezier van hebt. Dat is wel zo praktisch als je veel lichaamshaar per keer wilt afscheren.

Een mesje van roestvrij staal (RVS) voelt snel warm tijdens het scheren, maar is makkelijker te slijpen als hij bot is. Keramische messen kan je niet slijpen als ze bot zijn. Je moet dan nieuwe messen in je apparaat zetten of een nieuw apparaat kopen.

Of je je deze mesjes kunt slijpen, licht echter aan het type scheerkop. Met een zogeheten folie, zoals je hierboven onder andere ziet, of een rotary shaver, met de 'rondjes' als scheerkoppen, valt er weinig te slijpen. Enkel bij de rechte, typische trimmermesjes heeft slijpen mogelijk baat ... als je die moeite wilt doen.

Schoonmaken

Door al het haar dat je wegscheert, is het goed om te kijken naar hoe je de bodygroomer moet schoonmaken. Een bodygroomer die waterdicht is, kun je onder de kraan houden om deze schoon te maken. De haartjes spoelen dan van het mes af.

Je hebt ook bodygroomers die komen met een speciaal kwastje waar je de haren mee afveegt. Heeft de bodygroomer dit kwastje niet meegeleverd, dan kun je het ook met een oude tandenborstel doen.

Ook modellen die niet waterdicht zijn, kun je ten dele met water schoonmaken. Zet een dun laagje water in een glas of schaaltje, en dip enkel de mesjes onder in het water. Zet nu de bodygroomer aan en aanschouw het haar dat in het water eindigt!

De scheerkoppen zijn overigens bijna altijd afneembaar. Maak hier gebruik van: haal de kop er na je scheerbeurt af, en maak met het borsteltje ook de onderkant van het mesje schoon, alsook de binnenkant van het apparaat.

Specificaties van de bodygroomer naast elkaar

Meegeleverde accessoiresVoedingstypeMateriaalOplaadtijdGeschikt voor nat scheren
1Philips Bodygroom Series 5000OpzetkamAccuWas60 minuutJa
2Panasonic ER-GB86 Wet&Dry Ultimate BeardGeen meegeleverde accessoiresBatterijWas1 uurJa
3Philips OneBlade 360Opbergzakje, 360 BladeAccuWas1 uurJa
4BaBylissMEN BaByliss Men 12-in-1 JapaneseReinigingsborsteltje, OnderhoudsolieAdapter/ lichtnet, BatterijJapans staal3 uurNee
5Braun MGK7221 Body TrimmerKam, PrecisietrimmerAccuKunststof8 minuutJa

Philips Bodygroom Series 5000

Meegeleverde accessoires: Opzetkam

Voedingstype: Accu

Materiaal: Was

Oplaadtijd: 60 minuut

Geschikt voor nat scheren: Ja

Panasonic ER-GB86 Wet&Dry Ultimate Beard

Meegeleverde accessoires: Geen meegeleverde accessoires

Voedingstype: Batterij

Materiaal: Was

Oplaadtijd: 1 uur

Geschikt voor nat scheren: Ja

Philips OneBlade 360

Meegeleverde accessoires: Opbergzakje, 360 Blade

Voedingstype: Accu

Materiaal: Was

Oplaadtijd: 1 uur

Geschikt voor nat scheren: Ja

BaBylissMEN BaByliss Men 12-in-1 Japanese

Meegeleverde accessoires: Reinigingsborsteltje, Onderhoudsolie

Voedingstype: Adapter/ lichtnet, Batterij

Materiaal: Japans staal

Oplaadtijd: 3 uur

Geschikt voor nat scheren: Nee

Braun MGK7221 Body Trimmer

Meegeleverde accessoires: Kam, Precisietrimmer

Voedingstype: Accu

Materiaal: Kunststof

Oplaadtijd: 8 minuut

Geschikt voor nat scheren: Ja

Veelgestelde vragen over de bodygroomer

We beantwoorden hier nog wat laatste vragen over de bodygroomer!

Hoe werkt een bodygroomer?

Een bodygroomer is een scheerapparaat dat bedoeld is voor het hele lichaam. Met de bodygroomer scheer je makkelijk verschillende lichaamsdelen zoals je buik, borst, rug of oksels. Met sommige bodygroomers scheer je ook je baard of neushaar.

Welke trimmer heb ik nodig voor schaamhaar?

De bodygroomer is goed te gebruiken om schaamhaar weg te scheren, maar idealiter kies je eentje die ook echt bedoeld is voor dit gebied om sneetjes en uitgetrokken haar te voorkomen.

Wat is het verschil tussen een bodygroomer en een multigroomer?

Een bodygroomer is voornamelijk gefocust op het scheren van verschillende lichaamsdelen. Een multigroomer is daarnaast ook bedoeld voor het scheren van je baard en hoofdhaar.

Conclusie

Met de beste bodygroomer scheer je makkelijk verschillende lichaamsdelen mooi glad, of trim je je haar tot de gewenste lengte. Kies hiervoor wel een model dat geschikt is voor de lichaamsdelen die je in gedachten hebt!

Door nog even te letten op het voedingstype van de bodygroomer kan je overal makkelijk scheren, zonder dat het apparaat ineens leeg raakt terwijl je net de helft van je borsthaar hebt afgeschoren. 🙈

Met al deze zaken in gedachten, hoop ik dat je de beste keuze kunt maken. Laat je het ons hieronder weten? Bedankt voor je tijd!

Share :
Inhoudsopgave
Primary Item (H2)
Was dit artikel behulpzaam?

Was dit bericht nuttig?