Met een Gladde Huid op Stap? Kies de Beste Ladyshave!

'Auw'! Je hebt je weer eens gesneden met een scheermesje. Dat is niet wat je wilt. Je overweegt om een ladyshave te kopen? Met de beste ladyshave heb je geen last meer van wondjes in je benen.

Met een ladyshave in huis scheer je niet alleen sneller, maar ook veiliger. In dit artikel vertel ik je graag meer over dit product en hoe je de beste ladyshave kiest! Om te beginnen heb ik alvast drie goede ladyshaves voor je op een rij gezet.

Billie Razor Starter Kit

Billie Razor Starter Kit
Bekijk op Bol.com

Athena Club Razor Kit

Athena Club Razor Kit

Schick Hydro Silk 5 Sensitive

Schick Hydro Silk 5 Sensitive

Waarom een ladyshave aanschaffen?

Een ladyshave helpt je om snel en eenvoudig ongewenste haartjes te verwijderen. Het apparaat scheert haartjes tot boven de wortel af. Hierdoor zijn de stoppels na een paar dagen weer zichtbaar.

Wil je toch langer van een gladde huid genieten, dan kies je voor het beste IPL-apparaat. Met een IPL-behandeling worden je haarzakjes tijdelijk uitgeschakeld. 

Het voordeel van een ladyshave is dat het scheren pijnloos is. Er zijn scheermesjes op de markt die speciaal zijn gemaakt voor vrouwen. Scheermesjes voor mannen hebben een grotere hoek in de bladen. Door die grotere hoek snijd je jezelf ook sneller.

Helaas… zelfs met goede scheermesjes voor vrouwen eindig je nog wel eens met pijnlijke scheerwondjes. Met een ladyshave is dit verleden tijd. Voor iedere dame is er een geschikt exemplaar!

Koopgids: hoe kies ik de beste ladyshave?

In deze koopgids leg ik je uit op welke punten je moet letten om de beste ladyshave te kiezen.

Wat wil je met de ladyshave doen?

Bedenk welke lichaamsdelen je met de ladyshave sheert. Met de meeste ladyshaves kun je je benen, oksels en bikinilijn scheren. Wat je met de ladyshave kunt scheren, is afhankelijk van het scheerhoofd van het apparaat.

Sommige ladyshades hebben verwisselbare scheerhoofden. Hiermee heb je meer mogelijkheden om ongewenste lichaamsbeharing te verwijderen. Zo zijn er bijvoorbeeld ladyshades met een speciale wenbrauwtrimmer of neustrimmer. Zo scheer je jezelf van top tot teen! In een mum van tijd is je huid weer glad en zacht.

Droog of nat scheren?

Scheer je je graag tijdens het douchen? Kies dan voor een ladyshave die waterbestendig is. Dit is ideaal. Veel ladyshaves hebben een antislip handvat, zodat het apparaat niet uit je handen glipt. Zelfs als je twee linkerhanden hebt, kun je het apparaat zorgeloos gebruiken 😉.

Bij de productspecificaties staat vaak aangegeven of het apparaat tegen water kan. Om een nog beter beeld te krijgen van de waterbestendigheid, kijk je naar de IP-certificering.

IP-certificering: stof- en waterbestendigheid

De afkorting 'IP' staat voor 'Ingress Protection' en geeft aan in hoeverre het scheerapparaat tegen stof of vocht kan. Het eerste cijfer geeft de mate van stofbestendigheid aan en het tweede cijfer geeft de mate van vochtbestendigheid aan.

Bekijk een overzicht met de betekenissen van IP-certificeringen. De exacte IP-certificering is te vinden bij de productspecificaties.

Bewaren en onderhouden van je ladyshave

Het checken van de vochtbestendigheid is ook belangrijk als het gaat om het reinigen van de ladyshave. Zo zijn er ladyshaves die afspoelbaar zijn.

Wil je nog meer gemak, dan kies je voor een ladyshave met een zelfreiningsfunctie. Check altijd de gebruikshandleiding om te zien hoe je de ladyshave schoonmaakt. Dit kan per apparaat verschillen.

Het reinigen van de ladyshave is niet alleen belangrijk om zo lang mogelijk van het apparaat te genieten, maar ook om schade aan je huid te voorkomen. Hoewel ladyshaves speciaal zijn ontwikkeld voor pijnloze haarverwijdering, kan een beschadigd of vuil scheerhoofd je huid beschadigen.

De 5 beste ladyshaves op een rij

1. Billie Razor Starter Kit

2. Athena Club Razor Kit

2. Athena Club Razor Kit

3. Schick Hydro Silk 5 Sensitive

3. Schick Hydro Silk 5 Sensitive

4. Solimo 5-Blade Razor for Women

4. Solimo 5-Blade Razor for Women

5. Gillette Venus Extra Smooth Swirl

Ladyshave en jouw huidtype

Over huidbeschadiging gesproken: het risico op huidbeschadiging is ook afhankelijk van je eigen huidtype. Als je een gevoelige huid hebt, ervaar je mogelijk sneller huidbeschadiging. Zelfs wanneer je een degelijke ladyshave gebruikt.

Om die reden zijn er ook speciale ladyshaves voor vrouwen met een gevoelige huid. Heb je een gevoelige huid? Kies dan een apparaat waarbij je de scheerintensiteit kan afstemmen. 

Scheerintensiteit

Het afstemmen van de intensiteit is niet alleen interessant wanneer je een gevoelige huid hebt. Over je gehele lichaam heeft je huid een andere dikte. Zo zijn je benen minder gevoelig dan de huid van je oksels of bikinilijn. Scheer je bikinilijn dus met minder scheerintensiteit.

Shaving cartoon

Voedingstype: snoer, oplaadbaar of batterijen?

Wat het voedingstype betreft, heb je drie keuzes. Zo zijn er ladyshaves met een snoer, maar ook met een oplaadbare accu of batterijen.

Bij een ladyshave met een snoer loop je nooit het risico dat het apparaat uitvalt tijdens het scheren. Je steekt de stekker in het stopcontact en kan aan de slag!

Als je meer flexibiliteit wilt -om bijvoorbeeld onder de douche te scheren- kies dan voor een draadloze ladyshave. Zo'n ladyshave werkt met een oplaadbare accu of met batterijen.

Ga je voor een ladyshave met een oplaadbare accu? Let dan ook goed op de oplaadtijd. Ook is het hierbij belangrijk dat je stopcontacten in de buurt hebt, zodat je de accu kunt opladen.

Het voordeel van oplaadbare accu's -in tegenstelling tot batterijen- is dat je niet steeds een vervangende accu hoeft te kopen.

Batterijen kun je snel vervangen. Is de ladyshave uitgevallen? Geen probleem, je doet er gauw nieuwe batterijen in! Je moet overigens wel een voorraadje batterijen bij de hand hebben, maar hebt geen stopcontact nodig. 

Een ladyshave op batterijen is uiteindelijk het meest flexibel. Ideaal om mee te nemen op reis! Sommige ladyshaves hebben zelfs een batterij-indicator waarop je eenvoudig ziet wanneer het tijd is om de batterijen op te laden of te vervangen.

Check ook of je het voltage kunt aanpassen. Het voltage geeft aan hoeveel spanning er op een aansluiting staat. De stopcontacten in Nederland hebben 230 volt, maar deze hoeveelheid kan per land verschillen. Het aanpassen van het voltage is handig als je op reis gaat en er een andere voltage wordt gebruikt.

Specificaties van ladyshaves naast elkaar

1Billie Razor Starter Kit
2Athena Club Razor Kit
3Schick Hydro Silk 5 Sensitive
4Solimo 5-Blade Razor for Women
5Gillette Venus Extra Smooth Swirl

Billie Razor Starter Kit

Athena Club Razor Kit

Schick Hydro Silk 5 Sensitive

Solimo 5-Blade Razor for Women

Gillette Venus Extra Smooth Swirl

Veelgestelde vragen over ladyshaves

Is er nog iets anders wat je wil weten over ladyshaves? Hieronder beantwoord ik een paar veelvoorkomende vragen over ladyshaves! Kijk maar mee.

Hoe gebruik ik een ladyshave?

Een ladyshave is eenvoudig te gebruiken. Door het apparaat op een juiste manier te gebruiken voorkom je huidschade. Tijdens het scheren trek je met je ene hand je huid strak. Vervolgens beweeg je het scheerapparaat tegen de haargroeirichting in.

Hierbij is het belangrijk dat je het scheerhoofd plat op je huid plaatst en zacht en langzaam over de huid beweegt.

Mijn ladyshave werkt niet meer, wat moet ik nu doen?

Als je ladyshave niet meer werkt, betekent dit nog niet dat je gelijk een nieuw apparaat nodig hebt. Er zijn verschillende oorzaken mogelijk, dus afhankelijk van de oorzaak zijn er verschillende oplossingen.

Check altijd of de ladyshave vuilvrij is. Zit de stekker in het stopcontact? Is de accu leeg of is het tijd voor nieuwe batterijen? Meer tips staan in de gebruikshandleiding van je apparaat.

Mocht het niet lukken om het probleem op te lossen, neem dan contact op met de fabrikant óf kies voor een nieuwe ladyshave.

Wat kost een ladyshave?

Voor de goedkoopste ladyshaves betaal je ongeveer €15. De prijs voor de duurste ladyshaves ligt ronde de €100. De duurdere ladyshaves hebben vaak meer scheerkoppen die je op het apparaat kunt zetten.

Conclusie

Na het lezen van deze koopgids weet je alles wat je moet weten om de beste ladyshave te kopen!

Het belangrijkste is dat je voor jezelf helder hebt welke lichaamsdelen je precies wil scheren met de ladyshave. Wil je naast je oksels, benen en bikinilijn óók je gezicht verlossen van ongewenste beharing? Kies dan voor een ladyshave met de opzetstukken die je hiervoor nodig hebt!

Multitaskers die zichzelf tijdens het douchen willen scheren, kiezen voor een waterbestendig apparaat. Check ook welk voedingstype het best bij je situatie past. Als je veel reist is een ladyshave met batterijen een uitkomst!

Hopelijk heb je straks de beste ladyshave in handen. Dankjewel voor het lezen van dit artikel. Ik heb het met veel plezier geschreven! Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het me weten via onderstaand feedback formulier, dan help ik je graag verder!

Share :
Inhoudsopgave
Primary Item (H2)
Was dit artikel behulpzaam?

Was dit bericht nuttig?