Altijd een Frisse Make-Uplook met de Beste Concealer!

Je draagt een goede CC cream of een laagje foundation. Nu alleen nog een likje mascara en je bent ready to go. Zie je nog steeds onzuivere plekjes of heb je last van donkere kringen? Dan maakt de beste concealer je look compleet!

In dit artikel lees je hoe je de beste concealer kiest die perfect bij je huid past. Op naar flawless skin! ✨ 

Maybelline New York Instant Anti

Maybelline New York Instant Anti
Kleur: 01
Dekking: Volledig dekkend
Huidskleur: Donkere huidskleur, Lichte huidskleur, Medium huidskleur
Substantie: Vloeibaar
Bekijk op Bol.com

Maybelline New York Fit Me

Maybelline New York Fit Me
Kleur: 20 Sand
Dekking: Medium dekkend
Huidskleur: Medium huidskleur
Substantie: Vloeibaar
Bekijk op Bol.com

Rimmel London Lasting Finish Multi-Tasker

Rimmel London Lasting Finish Multi-Tasker
Kleur: 010 Porcelain
Dekking: Volledig dekkend
Huidskleur: Lichte huidskleur
Substantie: Vloeibaar
Bekijk op Bol.com

Waarom een concealer aanschaffen?

Of je nu een budgetfoundation of een high-end foundation gebruikt: sommige oneffenheden blijven zichtbaar. Een concealer is dan je redder in nood! Je gebruikt het op de plekjes waar je meer dekking wilt.

Concealer is speciaal voor oneffenheden die om iets meer dekking vragen. Een goede concealer voorziet je in die behoefte en breng je ook nog eens snel en gemakkelijk aan. Ideaal, toch?   

Ben je handig met make-up? Dan kun je met concealer zelfs visuele trucjes toepassen, zoals de afstand tussen je ogen optisch verkleinen. Dan heb je geen hele contourkit nodig. 

bewegend plaatje flawless met de beste concealer

Koopgids: hoe kies ik de beste concealer?

De beste concealer kiezen is niet de makkelijkste klus: er zijn genoeg belangrijke punten om op te letten. Geen zorgen, want in deze koopgids leg ik het allemaal uit. Tip: gebruik altijd eerst een goede primer! Hierdoor blijft je concealer beter en langer zitten.

Verschillende typen

Concealers hebben verschillende texturen, finishes en verpakkingen. Zo zijn er vloeibare concealers in een flesje, crème concealers in een potje en zelfs pen concealers.

Sommige concealers in een potje hebben een spiegeltje. Dit is ideaal voor onderweg: een make-upspiegel heb je dan niet meer nodig! 😄

Welke textuur je nodig hebt, hangt af van je huidtype. Heb je een droge huid? Een vaste textuur zoals bij een crème concealer is een no go, want dan zijn droogtelijntjes zichtbaar.

Als je een vette huid hebt is een crème concealer juist een goede keuze! Dankzij de vaste, dikkere structuur blijft het product goed op je huid zitten. Om je wat verder op weg te helpen, bespreek ik vier verschillende concealers. 

Crème concealer

Zoek je volledige dekking? Kies dan voor een crème concealer. Dit type concealer geeft de meeste dekking en is vooral te gebruiken als je donkere kringen wil wegwerken. Gebruik foundation of matterende poeder, zodat de concealer niet in lijntjes trekt en ze benadrukt.  

Dit soort concealer is te gebruiken met een normale, gecombineerde of vette huid. Heb je een vette huid met grove poriën, kies dan een cream concealer met oil control (olievrij). 

Let niet alleen op of de concealer bij je huidtype past, maar kijk ook naar het type dispenser.  Wat werkt prettig voor jou?

Stick concealer 

Wil je toch subtielere dekking? Ga dan voor een concealer stick. De textuur is vergelijkbaar met een lipstick.  Een stick concealer is geschikt voor alle huidtypes, afhankelijk van de finish. 

Een satin finish is voor iedereen met een droge tot gecombineerde huid. Heb je een gecombineerde tot vette huid? Dan kies je een concealer stick met een matte finish.

Door de concealer af te poederen blijft het product langer zitten en voorkom je dat de lijntjes zichtbaar worden. Dit kun je doen met een fixeerpoeder oftewel een setting powder.  

Vrouw doet vloeibare concealer op haar gezicht

Vloeibare concealer

De dekkingsgraad van een vloeibare concealer verschilt per product. High coverage concealers bieden meer dekking en voor lagere dekking kies je een vloeibare concealer met een natural finish.

Een vloeibare concealer past bij elk huidtype, afhankelijk van de finish. Een satin finish is geschikt voor de oudere of drogere huid. Heb je een vette huid? Dan kies je een matte finish

Kleurcorrigerende concealer

Hoe veel of weinig concealer ook dekt ... sommige oneffenheden vragen om een andere tactiek. Heb je last van plekjes met veel donker pigment? Dan is een kleurcorrigerende concealer onmisbaar!

Deze concealers functioneren als een corrector en gebruik je om kleuren te neutraliseren. Als je dit niet doet -en je alleen een huidskleurige concealer gebruikt- krijg je een grijze, doffe kleur. Je herkent kleurcorrigerende concealers aan de kleurrijke tinten:  

💜 Lavendel corrigeert een gele of vale tint.
💛 Geel corrigeert paarse tint (denk aan donkere kringen).
💚 Groen corrigeert een rode tint (roodheid, irritaties).
💗 Roze corrigeert een blauwe tint (donkere kringen).
🧡 Oranje corrigeert een donkerpaarse of grijze tint bij een donkere huidskleur (donkere kringen).

Het lijkt misschien gek om deze kleuren op je gezicht te smeren, maar je hebt ze nodig om heftige kleuren te neutraliseren.

Deze kleuren zijn op zichzelf ‘onnatuurlijk’. Als je een kleurcorrigerende concealer gebruikt, bedek je deze plek vervolgens met make-up in jouw huidskleur. Dit kun je met foundation doen, maar ook met een concealer in jouw kleur.

Nu we het toch over kleur hebben: let ook op welke kleur concealer je kiest!

Welke huidskleur: wat wil je met de concealer bereiken? 

Om de kleur van je concealer vast te stellen, moet je op twee punten letten: je huidskleur en je ondertoon. Je huidskleur is de kleur van je opperhuid. Deze kan van kleur veranderen door de zon en is voor iedereen vrij eenvoudig vast te stellen.

Je ondertoon ligt dieper in je huid en blijft hetzelfde. Het staat niet onder invloed van verkleuring door externe factoren.

Pak een stuk helderwit papier en houd het tegen je blote gezicht. Stel jezelf dan de vraag:

  • Ziet je huid er gelig uit? Dan heb je een warme ondertoon
  • Ziet je huid er roze uit? Dan heb je een koele ondertoon
  • Zit jouw ondertoon tussen gelig en roze in? Dan heb je een neutrale ondertoon

Welke concealer heb ik nodig?

Als je weet wat je huidskleur en ondertoon is, zoek je nu naar de kleur die het beste bij je past.

  • Warme ondertoon: kies een concealer met een gele ondertoon. De kleurcodes herken je aan 'W' (warm).
  • Koele ondertoon: kies een concealer met een roze ondertoon. De kleurcodes herken je aan 'C' (cool). 
  • Neutrale ondertoon: kies een concealer zonder uitgesproken ondertoon. De kleurcodes herken je aan 'N'(neutral).

Er zijn ook make-up merken die gecombineerde kleurcodes voor de ondertoon hebben. Zo staat 'NC' bijvoorbeeld voor neutral-cool, wat ideaal is als jouw ondertoon meerdere kleurinvloeden heeft.

Voor extra dekking in je gezicht gebruik je meestal een concealer die dezelfde kleur heeft als je foundation. Voor het wegwerken van kringen onder je ogen kies je een concealer die één of twee tinten lichter is dan de kleur van je foundation.

Twee verschillende tinten concealer

Afhankelijk van hoe diep je ogen liggen, hebben sommigen namelijk een schaduw onder de ogen. Een lichte tint concealer gebruik je als highlighter om deze delen op te lichten.

Om nog een stapje verder te gaan, kies je voor een concealer die lichtweerkaatsende deeltjes bevat. Als je deze op de donkere delen van je gezicht smeert, zie je er weer helemaal uitgerust uit. Dan heb je ook geen contourkit nodig!

Texturen, dekkingsgraad en verpakkingen

Zoals eerder benoemd, zijn concealers er in verschillende texturen: van vloeibaar tot een crème concealer. Welke textuur je kiest, hangt af van je huidtype. Dit geldt ook voor een goede bronzer.

Heb je een droge of een gevoelige huid? Kies dan een vloeibare textuur. Een crème concealer kan een droge huid benadrukken. Dat wil je natuurlijk niet.

Vaak geeft een vloeibare concealer minder dekking dan een crème concealer, maar de textuur hoeft niet per se samen te hangen met de dekkingsgraad.

Dekkingsgraad

... Daarom is het ook belangrijk om goed te kijken naar dekkingsgraad! Lichte dekking is ideaal wanneer je een paar kleine oneffenheden wil wegwerken. Zo zie je bijvoorbeeld nog wel subtiel je vrolijke sproetjes door de concealer heen. Laat zien wie je bent, mét je vrolijke sproetjes 😄.

Wil je donkere plekken wegwerken, dan ga je voor een concealer met hogere dekking. Zo hoef je niet meerdere laagjes over elkaar heen te smeren. Eén laagje concealer is voldoende!

Verpakkingen

De verpakking van de concealer is ook iets om naar te kijken. Het is namelijk bepalend voor hoe je de concealer aanbrengt. Heb je een crème concealer in een potje? Dan moet je vaak nog een make-up kwastje kopen.

Ga je voor een vloeibare concealer? Dan hoef je vaak geen kwastjes aan te schaffen of mee te nemen in je make-up tas. Vloeibare concealers hebben namelijk vaak een doe foot applicator.

Een doe foot applicator ken je vast wel van andere cosmetica producten, zoals lipgloss. Het is een flesje met een draaidop. Als je het flesje opent, zit aan de binnenkant van de draaidop een klein, sponsachtig kwastje. 😄

De 5 beste concealers op een rij

1. Maybelline New York Instant Anti

1. Maybelline New York Instant Anti
Kleur: 01
Dekking: Volledig dekkend
Huidskleur: Donkere huidskleur, Lichte huidskleur, Medium huidskleur
Substantie: Vloeibaar
Veganistisch: Nee

2. Maybelline New York Fit Me

2. Maybelline New York Fit Me
Kleur: 20 Sand
Dekking: Medium dekkend
Huidskleur: Medium huidskleur
Substantie: Vloeibaar
Veganistisch: Nee

3. Rimmel London Lasting Finish Multi-Tasker

3. Rimmel London Lasting Finish Multi-Tasker
Kleur: 010 Porcelain
Dekking: Volledig dekkend
Huidskleur: Lichte huidskleur
Substantie: Vloeibaar
Veganistisch: Nee

4. Maybelline New York SuperStay 30H

4. Maybelline New York SuperStay 30H
Kleur: 15 Light
Dekking: Volledig dekkend
Huidskleur: Donkere huidskleur, Lichte huidskleur, Medium huidskleur
Substantie: Vloeibaar
Veganistisch: Ja

5. LOral Paris L’Oréal Paris Make-Up

5. LOral Paris L’Oréal Paris Make-Up
Kleur: 331 Latte
Dekking: Volledig dekkend
Huidskleur: Medium huidskleur
Substantie: Vloeibaar
Veganistisch: Nee

Ingrediënten om te vermijden

Het etiket bestuderen moet je eigenlijk altijd even doen, ook als je niet allergisch bent. Je hoeft gelukkig niet alle ingewikkelde ingrediënten in je hoofd te stampen; ik ben voor je op onderzoek uitgegaan 😉.

Wat ik je adviseer is om alcohol en parfum zoveel mogelijk te vermijden. Deze twee zijn namelijk grote boosdoeners als het gaat om huidirritatie of een contactallergie!

Ingrediënten die je wilt hebben

Sommige concealers geven niet alleen een cosmetisch effect, maar hebben ook verzorgende ingrediënten.

Heb je last van een onzuivere huid met puistjes of roodheid? Dan is een concealer met salicylzuur een goede keuze! Dit ingrediënt exfolieert waardoor dode huidcellen op het huidoppervlak én diep in de poriën verleden tijd zijn.

Hyaluronzuur zorgt ook voor hydratatie. Dit is altijd mooi meegenomen, want hydratatie is belangrijk om je huid gezond te houden. Ook helpt goede hydratatie om rimpels tegen te gaan.

Verder zijn er ook concealers met anti oxidanten, peptiden en vitamine C. Als je rimpels zo veel mogelijk wil verminderen, is een concealer met deze ingrediënten onmisbaar. 

Concealers die vitamine C bevatten verminderen oneffenheden niet alleen door ze te bedekken. Vitamine C werkt ook ín de huidstructuur, waardoor oppervlakkige moedervlekjes vervagen. Concealers met verzorgende ingrediënten zijn dan ook dubbel zo effectief.

Houdbaarheid

Zelfs bij concealers met goede verzorgende ingrediënten kunnen na verloop van tijd bacteriën in het product komen. Als je dit op je gezicht smeert kun je juist huidproblemen krijgen. Dat is natuurlijk zonde.

Nog een laatste tip voordat je de beste concealer aanschaft: let altijd op de houdbaarheidsdatum!

De houdbaarheidsdatum staat aangegeven met een symbooltje van een open potje. In dit potje staat een getal - dit betreft het aantal maanden dat je het product na openen kunt gebruiken.

Specificaties van concealers naast elkaar

KleurDekkingHuidskleurSubstantie
1Maybelline New York Instant Anti01Volledig dekkendDonkere huidskleur, Lichte huidskleur, Medium huidskleurVloeibaar
2Maybelline New York Fit Me20 SandMedium dekkendMedium huidskleurVloeibaar
3Rimmel London Lasting Finish Multi-Tasker010 PorcelainVolledig dekkendLichte huidskleurVloeibaar
4Maybelline New York SuperStay 30H15 LightVolledig dekkendDonkere huidskleur, Lichte huidskleur, Medium huidskleurVloeibaar
5LOral Paris L’Oréal Paris Make-Up331 LatteVolledig dekkendMedium huidskleurVloeibaar

Maybelline New York Instant Anti

Kleur: 01

Dekking: Volledig dekkend

Huidskleur: Donkere huidskleur, Lichte huidskleur, Medium huidskleur

Substantie: Vloeibaar

Maybelline New York Fit Me

Kleur: 20 Sand

Dekking: Medium dekkend

Huidskleur: Medium huidskleur

Substantie: Vloeibaar

Rimmel London Lasting Finish Multi-Tasker

Kleur: 010 Porcelain

Dekking: Volledig dekkend

Huidskleur: Lichte huidskleur

Substantie: Vloeibaar

Maybelline New York SuperStay 30H

Kleur: 15 Light

Dekking: Volledig dekkend

Huidskleur: Donkere huidskleur, Lichte huidskleur, Medium huidskleur

Substantie: Vloeibaar

LOral Paris L’Oréal Paris Make-Up

Kleur: 331 Latte

Dekking: Volledig dekkend

Huidskleur: Medium huidskleur

Substantie: Vloeibaar

Veelgestelde vragen over concealers

Na het lezen van dit artikel ben je veel informatie rijker. Maar: in je zoektocht naar de beste concealer komen er ongetwijfeld nog vragen in je op. Hieronder lees je een top 3 van veelgestelde vragen!

Hoe moet ik concealer aanbrengen? 

Je kunt concealer met je vingertoppen, een kwastje of beautyspons aanbrengen. Kies wat voor jou het fijnste werkt! 😄

Het belangrijkste is dat je de concealer in kleine stipjes aanbrengt. Doe dit met een 'kloppende' beweging. Zo ben je lief voor je huid en blijft ook de dekking van de concealer subtiel.

Wat moet eerst: concealer of foundation? 

Dat hangt van je eigen voorkeur af, tenzij je een kleurcorrigerende concealer gebruikt. Kleurcorrigerende concealer breng je altijd als eerst aan. De 'onnatuurlijke' kleur van de kleurcorrigerende concealer bedek je daarna met een laagje make-up in jouw huidskleur.

Hoe moet ik concealer gebruiken als ik last heb van lijntjes onder mijn ogen? 

Mijn tip: gebruik een oogcrème voordat je met de concealer aan de slag gaat. Zo geef je de kwetsbare huid onder je ogen een extra hydratatie boost! Naast huidveroudering is een droge huid namelijk één van de oorzaken van lijntjes onder je ogen.

Hoewel concealer een handig product is, adviseer ik je verder om zo min mogelijk van het product te gebruiken. Hoe meer product, des te meer kans dat dit in je lijntjes gaat zitten.

Het is beter om het product in laagjes 'op te bouwen', op de specifieke plekjes waar je het nodig hebt. Zo gebruik je het product gericht en voorkom je onnodig dikke lagen concealer. Afpoederen met een setting powder voorkomt ook dat concealer in je lijntjes trekt.

Conclusie

De beste concealer past precies bij jou! Let vooral op je huidtype, gewenste finish en of je verzorgende ingrediënten wilt. Heb je last van opvallende rode vlekken? Dan heb je waarschijnlijk een kleurcorrigerende concealer en een huidskleurige concealer nodig.

Wat je wensen ook zijn: met dit artikel is je keuze hopelijk snel gemaakt! 😄 Mocht je nog vragen hebben, laat dit dan weten via onderstaande buttons.

Share :
Inhoudsopgave
Primary Item (H2)
Was dit artikel behulpzaam?

Was dit bericht nuttig?