Hervorm je Gezicht met de Beste Contourkit

Sinds de Kardashians een aantal jaren geleden contouren weer populair hebben gemaakt, is de beste contourkit onmisbaar in je make-up routine. Door het uitlichten van je sterke gezichtskenmerken en verbergen van je zwakkere punten, vorm je het gezicht.

Het kan een wereld van verschil maken! In dit artikel leg ik je niet alleen uit hoe je het beste je gezicht kan contouren, maar ik vertel je ook hoe je de beste contourkit kiest. Een voorproefje zie je alvast hieronder.

Merkador XXL Vrijstaande Oven 70

Merkador XXL Vrijstaande Oven 70
Kleur: Zwart
Bekijk op Bol.com

Esperanza EKO006 Mini-oven met convectie

Esperanza EKO006 Mini-oven met convectie
Kleur: Zwart
Bekijk op Bol.com

OptimumX Vrijstaande Mini Oven

OptimumX Vrijstaande Mini Oven
Kleur: Zwart
Bekijk op Bol.com

Waarom een contourkit aanschaffen?

Kim Kardashian heeft het contouren niet uitgevonden. De oorsprong van contouren gaat verder terug. Vooral in de drag community werd contour veelal gebruikt om de gezichtsvorm te beïnvloeden.

Tegenwoordig bevat elke make-up routine in meer of mindere mate wat contouring. Het geeft je gezicht diepte en definitie.

Je kan verschillende producten gebruiken om te contouren, maar een contourkit heeft alles wat je nodig hebt. Met een contourkit kun je zowel de contour (schaduw) als de concealer (highlighter) aanbrengen. Een 2-in-1 product dus!

De lichte kleur van de concealer gebruik je om bepaalde plekken in je gezicht naar voren te halen. De schaduw gebruik je om bepaalde plekken subtieler te maken.

Contouren is dus een soort optische illusie, waarbij je met schaduw en licht de gezichtsvorm manipuleert. De juiste techniek en producten zijn erg belangrijk.

Verwar contour niet met bronzer! Je zult zien dat deze termen vaak door elkaar heen worden gebruikt. Bronzer is erg warm van kleur, voor een zongebruinde look. Contour is juist een koele tint, zodat het op natuurlijke schaduw in je gezicht lijkt.

Een bronzer breng je aan op de plekken in het gezicht waar de zon normaal gesproken valt. Het geeft je dus een warme, sunkissed look. Meer over een goede bronzer vind je in het desbetreffende artikel!

Een contour is bedoeld om schaduw mee te creëren. Schaduw bevat geen warmte en al zeker geen glans of glitter. Ook al is dit afhankelijk van je huidskleur; in de meeste gevallen is de beste contour kleur een koele kleur met zo min mogelijk warmte.

Contouren is precisiewerk en een verkeerde contourkit of techniek kan nadelig uitpakken. Als je het goed doet zijn de resultaten echter verbluffend! Ik ga je helpen de beste contourkit te kiezen. Natuurlijk geef ik je daarbij ook tips en tricks voor het gebruik.

Koopgids: hoe kies ik de beste contourkit?

Om de juiste contourkit in huis te halen is het noodzakelijk rekening te houden met het een en ander. Hieronder loop ik de belangrijkste specificaties met je langs.

Kleur van de schaduw

De kleur van de schaduw in je contourkit is allereerst belangrijk. Het kiezen van een goede shade zorgt voor het meest realistische en natuurlijke resultaat. De juiste kleur voor je contour is afhankelijk van je huidskleur. Als referentie kun je het beste de kleur van je foundation gebruiken.

De ondertoon van de je huid is hierbij zeker ook van belang! Over het bepalen van de juiste ondertoon lees je meer in het artikel over het kiezen van de beste foundation. Kies een tint die maximaal twee tinten donkerder is dan je foundation. Let ook op de ondertoon.

Heb je een koele ondertoon? Gebruik dan een wat grijsachtige, koele contour. Taupe is een kleur die zeker in de juiste richting komt. Blijf in ieder geval weg van te warme tonen! Dit zal deze plekken alleen maar meer doen opvallen.

Huidskleuren met een neutrale ondertoon kunnen al voor een iets meer goudkleurigere of bruine contour gaan. Dit kan doordat je van jezelf al wat meer warmte in de huid hebt.

Bij een warme ondertoon kan je een relatief warme contour kleur kiezen met wat meer roodheid. Blijf juist in dit geval weg van assige en koele tonen. Dit zal waarschijnlijk veel te grijs uitslaan op je huid en geeft je niet het mooie schaduw effect.

Leg altijd je beoogde contourkleur even naast de kleur van je foundation. Zo zie je hoe de kleuren met elkaar samengaan.

Kleur van de concealer

Nu gaan we het hebben over het deel van de contourkit die bepaalde gezichtskenmerken wat meer naar voren haalt: de concealer. Dit is de lichtere kleur in de contourkit en heb je waarschijnlijk al eens gebruikt voor het wegwerken van wallen of oneffenheden.

In het geval van contouren gebruik je hem als een highlighter. Let op! Hiermee bedoel ik niet een highlighter met glitters die je gezicht een glowy finish geeft. De highlighter bij contour gebruik je voor het aanbrengen van definitie ten opzichte van de schaduw.

De 5 beste contourkits op een rij

1. Merkador XXL Vrijstaande Oven 70

1. Merkador XXL Vrijstaande Oven 70
Kleur: Zwart

2. Esperanza EKO006 Mini-oven met convectie

2. Esperanza EKO006 Mini-oven met convectie
Kleur: Zwart

3. OptimumX Vrijstaande Mini Oven

3. OptimumX Vrijstaande Mini Oven
Kleur: Zwart

4. Princess 112759 Vrijstaande Heteluchtoven 5

4. Princess 112759 Vrijstaande Heteluchtoven 5
Kleur: Zwart, 55L

5. Inventum OV607B

De vuistregel is om 1 tot 2 tinten lichter te gaan dan je foundation. Maar dan zijn we er nog niet: ook hier is ondertoon belangrijk. Bij een koele ondertoon kun je het beste een rozigere kleur kiezen. Voor een warmere ondertoon zijn oranje, gelige of perziktinten meer geschikt.

Bevat een contourkit maar één combinatie van contour en concealer? Geen probleem als deze twee shades exact de juiste zijn voor jou. Past een van de twee niet bij je huid? Laat deze dan links liggen.

Het beste kies je dan een contourkit met meerdere tinten . Zo kun je gebruik maken van verschillende combinaties van concealer en contour. De kans is groot dat de beste kleuren voor jou hiertussen zitten.

Substantie

Producten om mee te contouren komen in verschillende vormen. Zoals de naam al zegt bevatten cream contourkit een crème substantie. Het voordeel hiervan is dat deze contour gemakkelijk en nauwkeurig aan te brengen is. Deze nauwkeurigheid is erg handig!

Daarnaast is een crème gemakkelijk in de huid te blenden, waardoor je contour mooi overloopt in je foundation en blush. Vooral voor gezichten met een droge of gecombineerde huid is een cream contour het meest geschikt.

Zo droogt je huid namelijk minder snel uit. Je wilt wel je cream contour na het aanbrengen vastzetten met poeder. Hiermee zorg je dat de make-up niet gaat glijden.

De tegenhanger van de cream contour is een substantie in poedervorm. Poeder contourkit zijn geschikt voor een wat meer uitgesproken effect. Het blendt het beste met poederfoundation; op een vloeibare foundation blendt poeder contour een stuk lastiger.

Poeder contour is daarnaast meer geschikt voor gezichten met een vettige huid vanwege de matte finish. Zo voorkom je een te glimmend resultaat.

contouren met de beste contour kit

Houd er wel rekening mee dat je na een poeder product geen crème of vloeibaar product kan aanbrengen. Een crème blush na je poedercontour aanbrengen werkt dus niet. Setting spray is hier de enige uitzondering op.

De beste manier om te contouren

Zorg altijd dat je een goede primer gebruikt voordat je make-up aanbrengt. Voor het aanbrengen kun je het beste een kwast gebruiken; voor cream contour zelfs twee. Eén voor het aanbrengen en een kwast of spons om mee te blenden.

Zorg dat de kwast voor het aanbrengen een dunne kwast is, waarmee je precieze lijnen kan trekken. De blendkwast of spons mag wat groter zijn. Een bufferkwast werkt het beste.

Het aanbrengen van een poedercontour vraagt om een andere benadering. Hiervoor gebruik je het beste een zachte kwast met een hoek, zodat je goed de contouren van je gezicht kunt volgen. Een kwast met natuurlijk haar is aan te raden; dit geeft het zachtste effect.

De juiste techniek

Afhankelijk van je gezichtsvorm bepaal je waar in je gezicht je de schaduw en highlight (concealer) aanbrengt. Kijk dus goed hoe je dit doet. Weet je niet welke gezichtsvorm je hebt? Er zijn voldoende online tools die je hierbij kunnen helpen!

De basis van contouren is voor iedereen hetzelfde: breng de schaduwkleur aan bij je haargrens, onder je wangen en langs je kaaklijn. Je kan ook je neus contouren, maar dat hoeft niet per se.

De highlighter breng je aan in het midden van je voorhoofd, onder je ogen en een klein beetje op je kin. Contour je ook je neus? Gebruik daar dan ook een beetje higlighter in het midden (in een lijn naar beneden).

Contouren voor elke gezichtsvorm

Verder kun je gebruik maken van specifieke contourtechnieken voor bepaalde gezichtsvormen.

Bij een vierkant hoofd contour je bij je haarlijn ook je slaap. Breng schaduw aan onder de kaaklijn; zo oogt deze wat kleiner. Een lang gezicht maak je optisch wat kleiner door de contourkleur op je voorhoofd en aan de onderkant van je kin aan te brengen.

Heb je een een rond gezicht? Breng dan de schaduw aan op de breedste punten van de kaaklijn. Dit geef een versmallend effect. Ronde gezichten hebben vaak een kleiner voorhoofd, dus breng midden op het voorhoofd highlighter aan om deze optisch groter te laten lijken.

Heb je de gezichtsvorm van een diamant? Begin de contour vanaf de oren tot aan het midden van de wang. Zet deze lijn niet te ver door richting de mond, aangezien dit je gezicht optisch nog groter laat lijken.

Vaak is de bovenste helft van een hartvormig gezicht groter. Deze kunnen dus wat schaduw gebruiken aan de zijkant van het voorhoofd naar de slaap.

Nog wat extra uitleg nodig? Bekijk deze handige video hieronder:

Blenden en baken

Wanneer je de contour en concealer hebt aangebracht, begint het zware werk pas. Blenden is een van de meeste belangrijke taken in het contourproces. Zonder een goed geblende contour krijg je harde lijnen en rare vlekken.

Gebruik daarom een goede blendkwast of spons om je aangebrachte schaduw en highlight goed in elkaar over te laten lopen, waardoor je eindigt met een natuurlijk resultaat.

Dep met de kwast of spons in snelle, kleine en ronde bewegingen waarmee je het product in de huid drukt. Is je contour helemaal geblend? Dan is het tijd het resultaat goed vast te zetten. Let op! De volgende stap mag je overslaan wanneer je hebt gecontourd met een poeder.

Lees nog even verder wanneer je een cream contour hebt gebruikt. Ga je voor een full face avondlook? Kies dan een dikke poeder waarmee je kunt baken. Hiermee breng je een dikke laag poeder aan onder de oorspronkelijke contourlijnen, meestal op de plekken waar je highlighter hebt aangebracht.

Deze laat je zitten terwijl je verdergaat met de rest van je make-up. Na afloop veeg je met lichte bewegingen de poeder uit. Zo creëer je een gevormd gezicht dat de hele dag blijft zitten!

Specificaties van contourkits naast elkaar

Kleur
1Merkador XXL Vrijstaande Oven 70Zwart
2Esperanza EKO006 Mini-oven met convectieZwart
3OptimumX Vrijstaande Mini OvenZwart
4Princess 112759 Vrijstaande Heteluchtoven 5Zwart, 55L
5Inventum OV607BZwart

Merkador XXL Vrijstaande Oven 70

Kleur: Zwart

Esperanza EKO006 Mini-oven met convectie

Kleur: Zwart

OptimumX Vrijstaande Mini Oven

Kleur: Zwart

Princess 112759 Vrijstaande Heteluchtoven 5

Kleur: Zwart, 55L

Inventum OV607B

Kleur: Zwart

Veelgestelde vragen over contourkits

Goed leren contouren is een nogal een taak. Het is dus niet gek als je nog wat vragen hebt over de beste contourkit. Hieronder vind je de meestgestelde vragen.

Welke contourkit is goed?

De beste contourkit sluit aan bij je huidskleur en gewenste effect. Een contour met een poedervormige substantie is geschikt voor een vette huid, terwijl een droge huid juist beter een cream contour kan gebruiken.

Hoe contour ik mijn gezicht?

Hoe je je gezicht moet contouren is afhankelijk van de vorm van je gezicht. Denk er altijd aan dat je de sterke punten van je gezicht juist meer naar voren wilt laten komen. Op deze punten breng je concealer aan. Op plekken in je gezicht die je graag subtieler maakt, breng je schaduw aan.

Wanneer contour aanbrengen?

Contour breng je normaal gesproken aan na het aanbrengen van de foundation. Je foundation is namelijk je basis. Door de contour naderhand aan te brengen kun je hem goed uitblenden uitblenden, zonder dat je nog oneffenheden ziet in je gezicht.

Welke kleur contour past bij mij?

De juiste kleur van je contour is gebaseerd op je huidskleur en ondertoon. Ga voor de kleur van de contour maximaal twee tinten donkerder dan de kleur van de foundation. Zorg altijd dat de ondertoon van de contour matcht met de ondertoon van je huid.

Conclusie

Goed contouren vergt veel oefening. Maak je dus niet druk als je nog niet helemaal weet wat je aan het doen bent.

Ik hoop dat deze koopgids je in ieder geval op weg heeft geholpen de juiste contourkit in huis te halen. Denk daarbij aan de juiste kleur en ondertoon, van zowel de contour als de concealer. Weeg ook af welke substantie (poeder of crème) voor jou het beste werkt.

Vergeet daarnaast niet om goed naar de vorm van je gezicht te kijken. Alleen zo weet je precies op welke plekken je de contour en concealer aan moet brengen. Is dat allemaal gelukt? Dan is het belangrijk de contour goed te blenden en te baken!

Bedankt voor het lezen. Vergeet niet je contourtips en -tricks te delen in het feedbackformulier hieronder.

Share :
Inhoudsopgave
Primary Item (H2)
Was dit artikel behulpzaam?

Was dit bericht nuttig?