Altijd Perfecte Looks met de Beste Makeup Spiegel

Je vindt het leuk om je op te maken; een beetje oogschaduw, mooie lippenstift en wat mascara om de look af te maken. De badkamerspiegel is niet altijd even handig. Je make-up van dichtbij bekijken is moeilijk en dat licht is ook niet altijd even gunstig. De beste make-up spiegel biedt dan de oplossing!

Je ziet stukken beter wat je doet, met een verfijnde make-up look als resultaat. Wil je weten welke make-up spiegel de beste is? Er staan hier alvast 3 fijne voor je op een rij.

Riki Loves Riki Skinny Smart

Riki Loves Riki Skinny Smart

Riki Loves Riki Skinny Smart

Riki Loves Riki Skinny Smart

Fancii Vera Premium Lighted Vanity

Fancii Vera Premium Lighted Vanity

Waarom een makeup spiegel aanschaffen?

Je make-up aanbrengen voor een standaard spiegel is niet altijd even makkelijk. Zo kan je niet altijd dichtbij de spiegel komen, wat wel handig is als je zeker wil weten dat je eyeliner bij beide ogen gelijk zit.

Ook is het badkamerlicht niet altijd fantastisch. Vaak heb je weinig natuurlijk licht in je badkamer en moet je het doen met je badkamerlicht. Als je je make-up hebt gedaan in de badkamer en vervolgens buiten komt, kan je make-up er ineens heel anders uitzien, vooral de kleuren.

Denk bijvoorbeeld aan je bronzer die buiten er een stuk donkerder uitziet dan binnen. Of een foundation die toch wel erg oranje blijkt. Dat moet je niet hebben. Een speciale make-up spiegel helpt daarbij.

De meeste make-up spiegels hebben lichten die zonlicht nabootsen. Dan weet je zeker dat je make-up er zowel buiten als binnen uitziet zoals jij dat wilt.

Ben je, naast de make-up spiegel, ook op zoek naar make-up en verzorgingsproducten? Denk dan ook aan de beste foundation of budgetfoundation, een goede concealer, bb cream of cc cream om je look compleet te maken.

Dat de make-up spiegel goed is om je make-up in te doen is zeker, maar de make-up spiegel is ook nog voor andere dingen te gebruiken. Als je de wenkbrauwen wil epileren of voor mannen die hun baard scheren is de spiegel ook heel geschikt.

Door de spiegel zie je makkelijk alle kleine haartjes die je kan weghalen, waardoor je nauwkeurig kan scheren en epileren. Ook om je haar te stylen kan het extra licht van een make-up spiegel handig zijn. Dit maakt de spiegel multifunctioneel!

Koopgids: hoe kies ik de beste makeup spiegel?

Om de beste make-up spiegel te kiezen die past bij jouw wensen moet je op een aantal dingen letten.

Soort en formaat

We beginnen met de soort make-up spiegel. Hierbij kijken we ook naar de vorm en de afmeting van de spiegel.

Je hebt verschillende soorten make-up spiegels. Zo heb je spiegels die je zelf moet vasthouden in je hand, spiegels die staan op een standaard en spiegels die je moet ophangen.

Welke soort je fijn vindt, is afhankelijk van hoe vaak en waar je de make-up spiegel wil gebruiken. Een spiegel die je kan ophangen is bijvoorbeeld fijn als je de spiegel op een vaste plek gebruikt.

Een handspiegel of spiegel die op een standaard staat is weer handig als je hem alleen af en toe wil gebruiken of als je hem mee wil nemen als je gaat reizen.

Bij spiegels op een standaard heb je ook de mogelijkheid om de spiegel te draaien. Zo kan je de spiegel in de gewenste hoek zetten en zie je makkelijk elk detail op je gezicht.

Diameter van de spiegel

Niet helemaal onbelangrijk is de afmeting en diameter. Zo weet je gelijk hoe groot de spiegel is. De meeste spiegels hebben een diameter van 20 - 30 centimeter.

Een spiegel op een standaard hoeft niet al te groot te zijn als je hem ook graag wil meenemen, maar een spiegel die je ophangt in de badkamer mag best wat groter zijn.

Je hebt ook inklapbare spiegels. Handig als je de spiegel af en toe gebruikt of mee wil nemen, maar geen zin hebt om een hele grote spiegel te sjouwen.

Vormen

Tot slot heb je nog de vorm van de make-up spiegel. Hierbij heb je ronde, vierkante en rechthoekige spiegels. Welke vorm handig is, hangt af van jouw smaak en wat bij jouw interieur past.

De 5 beste makeup spiegels op een rij

1. Riki Loves Riki Skinny Smart

1. Riki Loves Riki Skinny Smart

2. Riki Loves Riki Skinny Smart

2. Riki Loves Riki Skinny Smart

3. Fancii Vera Premium Lighted Vanity

3. Fancii Vera Premium Lighted Vanity

4. Flymiro Tri-Fold Lighted Makeup Mirror

4. Flymiro Tri-Fold Lighted Makeup Mirror
Vorm: Rechthoek
Type bevestiging: Op standaard

5. Conair Unbound Rechargeable LED Lighted

Spiegel met of zonder licht?

Het belangrijkste van de make-up spiegel is het licht dat de spiegel geeft. Met dit licht zie je goed hoe je de make-up aanbrengt en sta je niet voor onverwachte verassingen als je in het daglicht je looks bekijkt.

Toch heeft niet elke spiegel licht en soms is dat ook niet nodig. Kleinere spiegels zoals handspiegels en spiegels op standaarden hebben niet altijd ingebouwd licht.

Dit komt omdat het lichtelement ze zwaar en groter maakt. Dit soort kleine spiegels zonder licht zijn dan vooral heel handig als je die spiegel wil meenemen in je tas bijvoorbeeld.

Soorten licht in make-up spiegels

De meeste spiegels met licht werken met ledverlichting. Je hebt ook spiegels met gloeilampen en tl-licht. Spiegels met ledverlichting zijn het meest ideaal.

Ledverlichting is wit licht dat goed alle details van je gezicht laat zien. Een gloeilampen is warmer, wat erg verschilt met daglicht.

Als je kiest voor een spiegel met verlichting is het ook goed om te kijken naar de extra functies en de manier waar de lampen geplaatst zijn.

Zo is een spiegel met dimbaar licht extra handig. Hiermee kan je de felheid van het licht aanpassen. Op een zonnige dag heb je 5500 Kelvin aan licht en op een bewolkte dag 6500 tot 7500 Kelvin. Als je het spiegellicht kan aanpassen op de dag, weet je zeker dat de make-up er buiten precies hetzelfde uitziet.

Plaatsing van de lampen

Daarnaast het is goed om te kijken naar de plaatsing van het licht op de spiegel. Zo kan de verkeerde plaatsing zorgen voor vervelende schaduwen, waardoor het alsnog moeilijk is om goed je make-up aan te brengen.

Hierbij wordt er aangeraden om te gaan voor spiegels met een verlichting om de hele rand van de spiegel. Bij deze lampen weet je zeker dat je geen last hebt van ongewenste schaduwen.

Ook is het goed om te kiezen voor opale lampen. Dit zijn doorschijnende lampen die reflecties verminderen en schaduwen voorkomen.

Aansluiting

Tot slot is het wel zo handig om te weten wat voor voeding de lampen in de spiegels hebben. Sommige spiegels werken op batterijen, andere moet je opladen en sommige hebben een snoer wat in het stopcontact moet.

Een oplaadbare spiegel of een spiegel die op batterijen werkt is handig als je de spiegel wil meenemen. Je weet dan zeker dat hij werkt. Je moet natuurlijk wel opletten dat de batterijen werken en dat de spiegel opgeladen is.

Een spiegel die je moet aansluiten op het stopcontact voor licht is niet handig onderweg, maar misschien wel in je badkamer.

Vrouw kijkt in kleine spiegel tijdens het opbrengen van make-up

Vergroting

Naast het licht heeft de make-up spiegel regelmatig nog een andere handige functie, namelijk de vergrotingsfactor. Hierbij heeft de spiegel de mogelijkheid om je gezicht te vergroten.

Een beetje vergroting is handig om goed de details van je gezicht te zien en zo nauwkeurig make-up aan te brengen. De spiegels verschillen van een vergroting van 2x tot 20x, maar een ideale vergroting zit tussen de 5x en 10x.

Meer is bij een make-up spiegel ook niet nodig. Uiteindelijk zien de meeste mensen je gezicht toch van een afstandje 😉. Ook vervormt je gezicht bij een vergrotingen van meer dan 15x, wat niet heel handig is bij het aanbrengen van make-up.

Hoe de vergroting in de spiegel zit is ook iets om op te letten. Zo zijn er dubbelzijde spiegels, met aan de ene kant de gewone spiegel en een vergrotingsfactor aan de andere kant. Sommige spiegels hebben een extra paneel met vergroting.

Bevestiging

Als je hebt gekozen welke soort spiegel je wil, is het ook nog goed om te kijken naar de bevestiging van je spiegel. Je hebt de spiegels op standaard en de handspiegels die je zo neerzet en weer opbergt.

Maar er zijn ook hangspiegels die je bevestigt aan de muur. Hier kies je uit spiegels met een zuignap en spiegels met muurbevestiging zoals schroeven.

Spiegels met zuignappen kun je bijna overal ophangen. Controleer wel of de zuignap echt stevig genoeg is en niet te makkelijk loslaat.

Bij een spiegel die je vastmaakt met schroeven moet je wel nadenken of je kan boren waar je de spiegel wil hebben. Het voordeel hiervan is dat je zeker weet dat de spiegel goed vastzit.

Luxe extra's

De essentiële dingen zoals verlichting en vergroting vinden de meeste mensen wel handig, maar naast deze dingen heb je ook spiegels met overige luxe extra's.

Om de lamp aan te zetten heb je spiegels met sensoren. Je tikt dan op de spiegel om de lamp aan en uit te zetten of te wisselen van het soort licht. Ook heb je spiegels waarbij de sensoren detecteren wanneer je in de spiegel kijkt. De lamp gaat dan vanzelf aan.

Ook heb je spiegels die voor je mobiel wat voordelen geven. Zo heb je spiegels met een USB-uitgang, waardoor je tijdens het make-uppen je mobiel kan opladen.

Echt luxe modellen bevatten een timer in de spiegel. Je stelt dan de timer in met hoelang je de tijd hebt om je make-up te doen. Als de tijd dan voorbij is, knipperen de lampen van de spiegel.

Er zijn zelfs smart make-up spiegels! Hierbij kan je op de app aangeven bijvoorbeeld aangeven welke lichtfelheid je wil. Sommige spiegels vertellen zelfs het weer en de tijd. Ideaal!

Specificaties van de makeup spiegel naast elkaar

VormType bevestigingDiameter
1Riki Loves Riki Skinny Smart
2Riki Loves Riki Skinny Smart
3Fancii Vera Premium Lighted Vanity
4Flymiro Tri-Fold Lighted Makeup MirrorRechthoekOp standaard
5Conair Unbound Rechargeable LED LightedRechthoekOp standaard

Riki Loves Riki Skinny Smart

Riki Loves Riki Skinny Smart

Fancii Vera Premium Lighted Vanity

Flymiro Tri-Fold Lighted Makeup Mirror

Vorm: Rechthoek

Type bevestiging: Op standaard

Conair Unbound Rechargeable LED Lighted

Vorm: Rechthoek

Type bevestiging: Op standaard

Veelgestelde vragen over de makeup spiegel

We beantwoorden hier nog je laatste vragen over de make-up spiegel!

Welke lampen voor de make-up spiegel?

Kies voor ledverlichting om het daglicht van buiten na te bootsen. Ga daarnaast voor opaal (doorschijnend) licht dat om de hele spiegelrand heen zit om schaduwen te voorkomen.

Hoeveel keer vergroot een make-up spiegel?

Dit is afhankelijk van de spiegel. Je hebt make-up spiegels zonder vergroting of spiegels die vergroten van 5 tot 10x. Deze vergroting is dan ook genoeg voor een make-up spiegel. Bij een hogere vergroting vervormt je gezicht.

Hoeveel Kelvin aan licht voor een make-up spiegel?

Voor de make-up spiegel is 3000 tot 4000 Kelvin geschikt om je make-up bij aan te brengen. Je komt dan niet voor verrassingen te staan als je buiten de badkamer komt. Toch kan het handig zijn om een spiegel te hebben met meerdere licht opties. Dan weet je zeker dat ook een bewolkte dag (6500 tot 7500 Kelvin) je make-up mooi uitkomt.

Conclusie

Het juiste formaat make-up spiegel hang of zet je neer waar je maar wilt. Als je voor een spiegel zonder licht gaat, heb je een simpele spiegel die je makkelijk meeneemt. Bij een spiegel met licht weet je zeker dat je make-up er buiten net zo goed uitziet als binnen.

Bij spiegels met een vergroting kan je daarnaast je make-up nauwkeurig aanbrengen op je gezicht. Nog even kijken naar hoe je de spiegel moet bevestigen en andere handige extra's en je hebt zo de beste make-up spiegel in huis.

Laat ons weten welke make-up spiegel bij jou binnenkort in huis staat. Andere tips of opmerkingen zijn ook altijd welkom. Bedankt voor het lezen!

Share :
Inhoudsopgave
Primary Item (H2)
Was dit artikel behulpzaam?

Was dit bericht nuttig?