Eenvoudig je Bank Reinigen met een Stoomreiniger in 6 Stappen

Laatst kwam ik een prachtige tweedehands hoekbank tegen. De bank was bedekt met vlekken waarvan ik de herkomst niet weet (en niet wil weten).🥴 Deze uitdaging ging ik aan! Na aankoop ging ik de bank reinigen met een stoomreiniger en was hij blinkend schoon.

Of je nu koffie hebt gemorst of andere oude plekken en vlekken in de bank hebt... in dit artikel lees je hoe het jou lukt om de bank te reinigen met een stoomreiniger.

Voordat je aan de slag gaat...

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dus dat je de volgende benodigdheden alvast in huis hebt:

Een stoomreiniger is zeker een goede investering en ik raad je dan ook aan om hem zelf te kopen, maar je kunt hem ook voor een dagje huren bij de bouwmarkt!

Stap 1: de bank stofzuigen🧹

Voordat we in de weer gaan met schoonmaakmiddelen is het belangrijk dat de bank zo veel mogelijk haar- en stofvrij is. Pak dus even je stofzuiger erbij. Dit voorkomt namelijk dat de stoomreiniger niet goed tot het stof van de bank kan doordringen.

Verwijder de eventuele kussens en neem ook goed alle gleuven en hoeken mee.

Kat schrikt van baasje die de bank aan het stofzuigen is

Stap 2: de bank voorbehandelen🧴

Om zichtbare vlekken volledig weg te krijgen, is het belangrijk deze eerst met vlekverwijderaar te behandelen. Kijk altijd goed naar de gebruiksaanwijzing op het etiket, omdat dit per merk of stof kan verschillen.

Spray de vlekverwijderaar op de vlek en laat het even inwerken. De duur hiervan kan verschillen.

Iemand sprayt vlekverwijderaar op bank

Stap 3: tapijtreiniger aanbrengen🧽

Nu is het tijd om de tapijtreiniger op de bank aan te brengen. Spuit de tapijtreiniger over het volledige oppervlak van de bank. Mocht je geen spuitflacon hebben, dan kun je rechtstreeks wat product op een borsteltje aanbrengen en op de bank borstelen.

Zorg dat je niet een te dikke laag gebruikt, aangezien het dan langer duurt voordat de stoom het product oplost. De kans bestaat dan dat het apparaat het schoonmaakmiddel niet goed opneemt, waardoor je bank achterblijft met een vettig laagje.

Na het aanbrengen is het belangrijk de tapijtreiniger goed in de stof van de bank te borstelen.

Persoon borstelt bank met tapijtreiniger

Stap 4: stomen🌫️

Lees eerst de instructies van de stoomreiniger. Vul het reservoir met water en zet het apparaat aan. Soms moet je even wachten tot de stoomreiniger klaar is om het water om te zetten in stoom. Druk het opzetstuk op het deel van de bank waar je mee begint en maak lange banen van boven naar beneden.

Bank wordt gereinigd middels een stoomreiniger

Het is belangrijk goed de druk op het opzetstuk te houden, om zo de stoom diep in de bank door te laten dringen. Als het goed is, zie je bijna direct dat de bank een stuk schoner wordt.

Ga net zo lang over een stuk heen totdat het volledig schoon is, maar niet vaker dan nodig. Je wilt namelijk niet dat je bank te nat wordt door de stoom. Dit zorgt namelijk voor het risico op schimmelvorming.

Wil je liever een audiovisuele instructie? Check dan de video hieronder over hoe je een bank reinigt met een stoomreiniger.

Stap 5: laten drogen⏰

Dit is een belangrijke stap! Laat de bank na het reinigen in ieder geval een halve dag drogen. Leg dus geen kussens en kleedjes op de bank en ga er vooral nog niet op zitten! De bank moet goed luchten om op te drogen. Schimmel komt om de hoek kijken wanneer je dit niet doet.

Stap 6: relax op je schone bank!🍷

Je bank reinigen met een stoomreiniger is nogal een klus. Je hebt hard gewerkt! Pak een lekker biertje of een glaasje wijn en leun lekker achterover op je schone bank (uiteraard zonder je drankje te morsen).😜

Conclusie

Hopelijk is het nu helemaal duidelijk hoe je de bank kunt reinigen met een stoomreiniger. Nu kun je weer genieten van een schone, frisse bank.

Bedankt voor het lezen!😇 Laat gerust nog een reactie achter in het feedbackformulier.

Share :
Inhoudsopgave
Primary Item (H2)
Was dit artikel behulpzaam?

Was dit bericht nuttig?