Heerlijk Opstaan met het Beste Wake-up Light

Het harde geluid van de wekker vroeg in de ochtend is voor veel mensen niet echt een hoogtepunt. Dit kan anders, namelijk met het beste wake-up light!

Geïnspireerd door het opkomen van de zon, wekt een wake-up light je door middel van een steeds feller wordend licht. Hierdoor ontwaak je geleidelijk en word je goed uitgerust wakker.

Het beste wake-up light heeft een aantal eigenschappen. Welke dit zijn en hoe je de beste in huis haalt, lees je in onderstaande koopgids. De top 3 staat hieronder alvast voor je klaar.

Philips HF3519/01 - Wake-up light

Philips HF3519/01 - Wake-up light
Aantal wektijden: 2
Dimmer: Ja
Lichtkleuren: Geel, Oranje, Rood
Datumaanduiding: Geen datumaanduiding
Bekijk op Bol.com

Philips HF3500/01 - Wake-up light

Philips HF3500/01 - Wake-up light
Aantal wektijden: 1
Dimmer: Ja
Lichtkleuren: Geel, Oranje, Rood
Datumaanduiding: Geen datumaanduiding
Bekijk op Bol.com

Wake-Up Light – Wekkerradio met

Wake-Up Light – Wekkerradio met
Aantal wektijden: 2
Dimmer: Ja
Lichtkleuren: Blauw, Geel, Groen, Oranje, Rood, Wit
Datumaanduiding: Geen datumaanduiding
Bekijk op Bol.com

Heb je, net als ik, veel moeite om 's ochtends je bed uit te komen? Het schelle geluid van de wekker maakt het humeur niet beter en de snoozekop is dan ook snel gevonden. Een goed matras en het beste dekbed helpen nu eenmaal ook niet om je comfortabele bed te verlaten.

Onderzoek wijst uit dat wakker worden van een plots, hard geluid slecht is voor je hart. Gezonder is om je interne klok het werk te laten doen en geen wekker te zetten. Dit veroorzaakt een nieuw probleem: verslapen. Een wake-up light biedt hier uitkomst.

Een wake-up light is een wekker die je met licht wakker maakt. Een tijdje voor je ingestelde wektijd, schijnt het wake-up light een zacht licht door de kamer. Door het steeds feller wordende licht word je geleidelijk en ontspannen wakker. Zeg dus maar gedag tegen dat ochtendhumeur!

Is het niet de wekker, maar je kindje die je 's ochtends wakker maakt? Met de beste slaaptrainer leert je kindje door middel van kleurtjes wanneer het tijd is om op te staan. Ideaal om je kindje wat langer in bed te houden.

Koopgids: hoe kies ik het beste wake-up light?

Een goede nachtrust is belangrijk en een wake-up light helpt hierbij. Er zijn een aantal eigenschappen die het ene wake-up light beter maken dan de andere. Deze specificaties bespreek ik hieronder met je. Lees dus snel verder.

Een goede wake-up light heeft op z'n minst drie verschillende lichtkleuren. De kleur van het licht heeft namelijk een grote invloed op je natuurlijke klok. Het wake-up light hoeft niet de hele regenboog te projecteren, maar op z'n minst de volgende drie kleuren:

1. Blauw

Blauw licht heeft de grootste impact op je natuurlijke klok. Dit is ook de reden waarom je kort voor het slapen je telefoon liever met rust laat. Schermen van je smartphone, tablet of computer bevatten veel van dit blauwe licht. Blauw licht stimuleert gebieden in de hersenen die ons alerter maken.

Blauw licht is niet geschikt om in slaap te vallen, maar uitermate geschikt voor in de ochtend. Tijdens het ontwaken geeft een blauw wake-up light je de boodschap alert te zijn. Hierdoor krijg je een wakker gevoel!

Vrouw strekt zich uit na ontwaken

2. Wit

Wit licht heeft deels dezelfde eigenschappen als blauw licht, maar heeft wat minder impact. Blootstelling aan wit licht houdt je alert en is vooral geschikt voor overdag. Daarnaast heeft wit licht een positieve impact op je humeur. Wit licht is dus een goede kleur om de dag vrolijk mee te starten.

3. Rood

Rood of oranje licht heeft nauwelijks invloed op de biologische klok. Toch is een wake-up light met rood licht aan te raden. Het doel van een wake-up light is om je geleidelijk en ontspannen te wekken. Een wit of blauw licht als wekker is nogal fel, waardoor je wakker schrikt.

Het beste is om al deze kleuren te combineren. Zo begint je wake-up light met een zacht, rood/oranje licht, die doet denken aan zonlicht. Langzamerhand vervaagt de kleur rood uit het licht en zendt de lamp wit en blauw licht uit om je écht wakker te maken. Hiermee geef je je lichaam de tijd om te wennen aan het licht.

Man schrikt van licht tijdens openen van gordijnen.

De 5 beste wake-up lights op een rij

1. Philips HF3519/01 - Wake-up light

1. Philips HF3519/01 - Wake-up light
Aantal wektijden: 2
Dimmer: Ja
Lichtkleuren: Geel, Oranje, Rood
Datumaanduiding: Geen datumaanduiding

2. Philips HF3500/01 - Wake-up light

2. Philips HF3500/01 - Wake-up light
Aantal wektijden: 1
Dimmer: Ja
Lichtkleuren: Geel, Oranje, Rood
Datumaanduiding: Geen datumaanduiding

3. Wake-Up Light – Wekkerradio met

3. Wake-Up Light – Wekkerradio met
Aantal wektijden: 2
Dimmer: Ja
Lichtkleuren: Blauw, Geel, Groen, Oranje, Rood, Wit
Datumaanduiding: Geen datumaanduiding

4. Eagle Electronics Eagle Wake up

4. Eagle Electronics Eagle Wake up
Aantal wektijden: 2
Dimmer: Ja
Lichtkleuren: Amber, Blauw, Geel, Groen, Oranje, Rood, Wit, Roze
Datumaanduiding: Geen datumaanduiding

5. Philips Somneo HF3671/01 - Wake-Up

5. Philips Somneo HF3671/01 - Wake-Up
Aantal wektijden: 3
Dimmer: Ja
Lichtkleuren: Wit, Amber, Geel, Oranje
Datumaanduiding: Geen datumaanduiding

Wekgeluiden van het wake-up light

Het schelle alarmgeluid van een wekker is voor veel mensen het eerste wat ze horen als ze de dag beginnen. We maken het onszelf hier ook niet bepaald makkelijk mee.

Dit toont een Australisch onderzoek aan. Mensen die wakker worden van typische alarmgeluiden zijn in de ochtend chagrijniger zijn dan mensen met muziek of natuurgeluiden als wekker. Deze laatste groep werd zelfs een stuk vrolijker wakker!🥳

Voor lichtgevoelige mensen is enkel het licht van een wake-up light voldoende om rustig te ontwaken. Veel mensen hebben echter ook een geluidsprikkel nodig om goed wakker te worden. Kies dus een wake-up light met fijne wekgeluiden, zoals natuurgeluiden of muziek.🎶

Het is nóg handiger als het wake-up light over een bluetoothverbinding beschikt. Hiermee verbind je hem met je telefoon en ontwaak je met je favoriete muziek.

Ten slotte hebben een aantal wake-up lights radio-ontvangst. Dit werkt precies hetzelfde als een wekkerradio, maar dan met de voordelen van licht. Het is aan jou met welk geluid je het liefst wakker wordt.

Aantal wektijden van het wake-up light

Doordeweeks vroeg opstaan en in het weekend uitslapen, toch? Zo regelmatig is het slaapritme van velen niet meer. Thuiswerken, flexibele tijden en parttime banen maken dat we soms elke dag van de week op een ander tijdstip opstaan. Handig wanneer het mogelijk is dit van tevoren op de wekker in te stellen.

Check hiervoor even het aantal wektijden dat je wake-up light opslaat. Een aantal exemplaren heeft slechts de optie 1 tijd te onthouden.

Geen punt als je elke dag op dezelfde tijd opstaat, maar bedenk dat in andere gevallen je de wektijd steeds handmatig aan moet passen. Een goede wake-up light heeft dus minstens 2 wektijden.

Vrouw ligt in bed en ontwaakt langzaam

Extra's van een wake-up light

Deze extra functies van een wake-up light zijn niet vereist, maar kunnen heel fijn zijn!

Plafondprojectie📽️

Dit is een van de coole features die sommige wake-up lights hebben. Niet echt noodzaak, maar wel een leuke toevoeging. Een wake-up light met plafondprojectie schijnt de tijd (en soms datum) op je plafond. Je maakt zo geen halve draai om de tijd te checken, maar blijft heerlijk op je rug liggen.

Heb je nog eventjes voordat de wekker gaat? Dommel nog lekker eventjes weg!😴

Dimmer💡

Een wake-up light met dimfunctie is handig wanneer je licht slecht verdraagt. Met een dimmer stel je zelf de felheid van het licht in, waardoor je deze volledig aanpast aan je behoeften.

Volumeregeling🔉

Wat de dimfunctie is voor de lichtintensiteit, is de volumeregeling voor het geluid. Voorkom dat je wakker schrikt door te hard wekgeluid. Een wake-up light met volumeregeling is dan zeker handig. Met een volumeregelaar stel je het volume in op het ideale niveau om je te wekken. Niet te hard, maar ook niet te zacht.

Specificaties van wake-up light naast elkaar

Veelgestelde vragen over het wake-up light

Is er nog meer dat je wilt weten over een wake-up light? Check dan even de veelgestelde vragen hieronder.

Wat doet een wake-up light?

Een wake-up light beïnvloedt je natuurlijke slaapritme door licht in de kamer te schijnen. Een wake-up light dient als wekker door geleidelijk de lichtintensiteit te verhogen. Dit brengt je hersenen in een actieve staat en zo start je de dag uitgerust en vol goede moed.

Werkt een wake-up light echt?

De techniek van een wake-up light is gebaseerd kennis van het slaapritme. In tegenstelling tot een alarm, helpt licht ons rustig te ontwaken. Hierdoor word je meer ontspannen wakker. Heb je moeite met opstaan in de ochtend? Dan is een wake-up light zeker het proberen waard.

Zijn er wake-up lights zonder geluid?

Een wake-up light is ook zonder wekgeluid te gebruiken. Dit werkt alleen als je gevoelig bent voor licht en hierdoor gegarandeerd wakker wordt. Om te voorkomen dat je niet te laat komt, raad ik je aan een wekgeluid in te stellen op het moment dat je écht uit je bed moet.

Wat zijn de voordelen van een wake-up light?

Een wake-up light brengt veel voordelen met zich mee. Het licht van het wake-up light zorgt dat je biologische klok goed staat afgesteld. In plaats van dat je wakker schrikt van de wekker, ontwaak je door middel van een wake-up light ontspannen en met een beter humeur.

Conclusie

Een wake-up light helpt je dat ochtendhumeur te verslaan, waardoor je met het goede been uit bed stapt. Bedenk dat het beste wake-up light instelbare lichtkleuren en rustige wekgeluiden heeft. Zo ontwaak je op een natuurlijke manier en heb je zin om de dag te starten!

Bedankt voor het lezen! Vergeet je niet een reactie achter te laten?

Share :
Inhoudsopgave
Primary Item (H2)
Was dit artikel behulpzaam?

Was dit bericht nuttig?