Moeiteloos Strijken met de Beste Kledingstomer

Je haast je naar een etentje en pakt snel een jurkje uit de kast. Maar... o nee, hij zit onder de kreukels! Met de beste kledingstomer in huis is dat zó opgelost. Een kledingstomer haalt namelijk snel en gemakkelijk kreukels uit alle kleding!

Een kledingstomer blaast stoom uit, waardoor de vezels van textiel ontspannen en de kreukels er meteen uit vallen. Dit alles met minimale inspanning. Je stoomt ook kreukels uit je hangende gordijnen of je gebruikt de kledingstomer om meubelstoffen op te frissen.

De beste kledingstomers heb ik hieronder op een rijtje gezet, net als een aantal belangrijke aandachtspunten bij het kopen van een kledingstomer. Zodat je jurkje én jij niet meer in de kreukels liggen!

Conair GS2 CompleteSteam

Conair GS2 CompleteSteam

Conair Turbo ExtremeSteam Garment Steamer

Conair Turbo ExtremeSteam Garment Steamer

Jiffy J-2000M Personal Clothing Steamer

Jiffy J-2000M Personal Clothing Steamer

Waarom een kledingstomer aanschaffen?

Een kledingstomer biedt een alternatief voor strijken. Een strijkijzer kan ongewenste kreukels of beschadigingen veroorzaken. Kledingstomers maken geen direct contact met kleding, waardoor de kans op beschadiging of verbranding nihil is. Bovendien houden kledingstomers ook delicate stoffen in goede staat.

Voor mensen die slechts 1 of 2 kledingstukken per beurt strijken, zijn kledingstomers sneller en handiger in gebruik. De hitte van de stoom doodt bovendien 99% van de bacteriën in kleding, waardoor het ook perfect is om tussen wasbeurten door te gebruiken.

Een kledingstomer heeft ook andere toepassingen, zoals het ontsmetten van voegen of het gasfornuis. Je gebruikt de kledingstomer zelfs om vlekken uit tapijt te krijgen of om de bankhoezen op te frissen. Omdat een kledingstomer geen chemicaliën gebruikt, is het een milieuvriendelijk ontsmettingsmiddel.

Met een kledingstomer zijn hardnekkige kreukels nog wel eens lastig vanwege de lage stoomkracht. Gebruik hiervoor een strijkijzer, deze hebben meer stoomkracht. Met het beste stoomstrijkijzer geniet je van de voordelen van kleding stomen, maar dan in de vorm van een klassiek strijkijzer.

een groene kledingstomer blaast stoom uit in de lucht

Koopgids: hoe kies ik de beste kledingstomer?

Wanneer je een kledingstomer overweegt, wil je een verstandige beslissing maken. Daarom heb ik een overzicht van de belangrijkste specificaties van de beste kledingstomers gemaakt.

Soorten

Staande kledingstomers staan op de grond en hebben een stang met kledinghanger waaraan je kleding hangt. Dit type is ideaal als je meerdere kledingstukken stoomt, vanwege het grote waterreservoir en de hogere stoomproductie. Ze nemen echter veel ruimte in beslag.

Een handstomer is compact van formaat. Je houdt hem in de hand tijdens het stomen en het apparaat weegt ongeveer evenveel als een föhn. Ze zijn niet zo effectief als staande kledingstomers, maar wel makkelijk op te bergen. Bovendien past een handstomer in een koffer, waardoor deze mee kan op reis.

Waterreservoir

Hoe groter het waterreservoir, hoe langer de stomer werkt voor je het reservoir bij moet vullen. Het waterreservoir bepaalt daarom de gebruikstijd van kledingstomers.

Staande kledingstomers hebben meestal een waterreservoir tussen de 1 en 2,5 liter, met ongeveer 45-90 minuten gebruikstijd. Handstomers hebben veel kleinere reservoirs: een inhoud tussen de 50 en 250 milliliter. Deze werken 10 tot 15 minuten, wat in de praktijk 1 á 2 kledingstukken is.

Opwarmtijd

Niemand wil lang wachten tot een kledingstomer opgewarmd is. Gelukkig zijn de meeste in staat om in slechts een paar minuten op een geschikte temperatuur te komen.

Gemiddeld heeft het water 1 tot 2 minuten nodig om stoom te produceren. De beste kledingstomer kan het al in 30 seconden! 'S ochtends nog even je outfit mooi maken is dus niet langer een probleem.

De 5 beste kledingstomers op een rij

1. Conair GS2 CompleteSteam

1. Conair GS2 CompleteSteam

2. Conair Turbo ExtremeSteam Garment Steamer

2. Conair Turbo ExtremeSteam Garment Steamer

3. Jiffy J-2000M Personal Clothing Steamer

3. Jiffy J-2000M Personal Clothing Steamer

4. PurSteam PS-937

4. PurSteam PS-937

5. Magictec Travel Steamer

5. Magictec Travel Steamer

Stoomkracht

De stoomkracht is de hoeveelheid stoom die een kledingstomer produceert. De stoomkracht wordt uitgedrukt in g/m, wat staat voor stoomdruk per minuut. Hoe hoger dit getal, des te krachtiger de kledingstomer.

De meest krachtige kledingstomers hebben meer dan 50 g/m. Voor een handstomer kom je snel uit op ongeveer 20 tot 30 g/m.

Veel kledingstomers produceren stoom als je constant op een knop drukt. Dit is oncomfortabel als je de kledingstomer lang gebruikt. Kies dan voor een model met automatische stoomfunctie; deze functie produceert constant stoom.

Stoomtemperatuur

Kledingstomers hebben verschillende maximum temperaturen. Over het algemeen geldt dat hogere temperaturen sneller kreukels uit stoffen halen.

Omdat een kledingstomer stoom gebruikt, is er een kleine kans dat de stof verbrandt. Zelfs delicate stoffen zijn bestand tegen de hoge temperaturen van een kledingstomer. Let wel op dat je de stoomkop niet tegen de stof houdt.

Grootte en gewicht

Het is slim om na te denken over het formaat van de kledingstomer. Dit is helemaal afhankelijk van het type. Wil je een staande kledingstomer, zorg er dan voor dat deze licht genoeg is om te verplaatsen. Wil je een handstomer, zorg dan dat deze klein genoeg is om in een koffer of tas te passen.

een ingepakte koffer met een kledingstomer erin

Prijs

Om aan elk budget te voldoen, zijn kledingstomers er in meerdere prijsklassen. Hoewel prijs niet automatisch gelijk staat aan hogere kwaliteit, betaal je meestal meer voor de betere modellen.

Goedkopere kledingstomers hebben meestal weinig extra accessoires en zijn minder effectief. Duurdere kledingstomers komen met accessoires en hebben een lange levensduur. Heb je het geld, dan is het zeker de moeite waard om wat meer uit te geven. Philips biedt een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Garantie

De garantietermijnen op kledingstomers kunnen sterk verschillen. Sommige kledingstomers hebben slechts 6-12 maanden garantie, anderen wel 5 jaar. Een langere garantie toont het vertrouwen van de fabrikant dat het product lang meegaat. Het is daarom slim om de garantie mee te nemen in het koopproces.

Specificaties van kledingstomers naast elkaar

1Conair GS2 CompleteSteam
2Conair Turbo ExtremeSteam Garment Steamer
3Jiffy J-2000M Personal Clothing Steamer
4PurSteam PS-937
5Magictec Travel Steamer

Conair GS2 CompleteSteam

Conair Turbo ExtremeSteam Garment Steamer

Jiffy J-2000M Personal Clothing Steamer

PurSteam PS-937

Magictec Travel Steamer

Veelgestelde vragen over kledingstomers

Hieronder vind je de antwoorden op enkele veelvoorkomende vragen over kledingstomers.

Hoe gebruik ik een kledingstomer?

Glijd met de stoomkop van de kledingstomer langs de stof en je ziet de kreukels er meteen uitvallen. Hard drukken is over het algemeen niet nodig.

Kunnen alle stoffen worden gestoomd?

De enige stoffen die problemen veroorzaken zijn stoffen met coatings die kunnen smelten, zoals waxjassen of plastic. Check altijd de wasvoorschriften van kleren die je wilt stomen. Staat er "koud wassen", gebruik de kledingstomer dan niet. Stoom delicate stoffen zoals kant en zijde vanaf de achterkant.

Is een kledingstomer beter dan een strijkijzer?

Strijk je weinig, dan is een kledingstomer handiger omdat het tijd scheelt. Strijk je veel, dan past een strijkijzer beter bij je.

Kun je een kledingstomer ook op meubelstoffering gebruiken?

Ja, dat kan. Dezelfde regels gelden: zolang het materiaal van het meubelstuk of de bekleding niet beschadigt door hitte.

Conclusie

Hopelijk heb je nu antwoord op de vraag "Wat is de beste kledingstomer?". Het belangrijkste is om te bedenken hoeveel het apparaat gebruikt wordt en of dit vooral thuis of onderweg is. Dan kun je het type en de minimale grootte van het waterreservoir daarop afstemmen.

Ben je door dit artikel fan geworden van stomen? Een goede stoomreiniger maakt vervuilde oppervlakken schoon en doodt bacteriën en schimmels zonder gebruik van schoonmaakmiddel!

Één ding is zeker: met de beste kledingstomer kom jij voortaan tiptop voor de dag. Bekijk snel de top 5 en laat ons hieronder weten welke kledingstomer jij kiest!

Share :
Inhoudsopgave
Primary Item (H2)
Was dit artikel behulpzaam?

Was dit bericht nuttig?