Geen Vreemde Katten in je Tuin met de Beste Kattenverjager

Heb je net zo je best gedaan om een nieuw bloemenperkje aan te leggen, ligt er een kat op de loer... Ze lijken lief en schattig, maar veroorzaken ook veel overlast. Daarom is het handig om ze weg te jagen. Daar heb je de beste kattenverjager voor nodig!

Met de beste kattenverjager houd je de kat van de buren uit de tuin op een diervriendelijke manier. Welke kattenverjager het beste is, lees je in deze koopgids. Hieronder vind je alvast een voorproefje: de top 3 kattenverjagers van dit moment. ⬇️

Four Paws Keep Off! Outdoor

Four Paws Keep Off! Outdoor

Four Paws Keep Off! Outdoor

Four Paws Keep Off! Outdoor

Safer Brand Critter Ridder Animal

Safer Brand Critter Ridder Animal

Waarom een kattenverjager aanschaffen?

Een kat in de tuin kan heel gezellig zijn, totdat hij in de heg klimt of alle bloemen verplettert. Bovendien vinden katten de tuin van de buren vaak de beste kattenbak. Daar denk jij vast anders over! De achtertuin is immers niet een zelfreinigende kattenbak; uitwerpselen ruik je al van een afstand.

Het liefst zie je elke katteneigenaar met een kattentuigje lopen, maar helaas gaat dit niet op. De viervoeters uit de buurt glippen door het kattenluik wanneer ze maar willen. Daar heb je geen invloed op, maar toch kun je ervoor zorgen dat ze uit de tuin blijven!

Een kattenverjager is de ideale, diervriendelijke oplossing voor al je kattenproblemen. Van een watersproeier die de beestjes schrik aanjaagt tot een ultrasone kattenverjager - alles is mogelijk. Katten zullen niet zo snel meer jouw tuin uitkiezen als speeltuin. Zo is je moestuin geen voer voor katten meer, en spelen de kinderen met een gerust hart in de achtertuin.

kind bij plantenbak

Koopgids: hoe kies ik de beste kattenverjager?

De ene kattenverjager is de andere niet. Daarom heb ik een handige koopgids voor je samengesteld! Je vindt hier alle belangrijke specificaties om op te letten bij het kopen van een kattenverjager.

Binnen of buiten

Het eerste waar je op moet letten, is of de kattenverjager geschikt is voor binnen of voor buiten. Waarschijnlijk plaats je de kattenverjager in de tuin, maar misschien glipt de kat van de buren ook wel eens naar binnen!

Een kattenverjager voor buiten is niet altijd geschikt voor binnen en vice versa. Let daarom goed op wat er in de beschrijving of op de verpakking staat vermeld.

Hoe werkt de kattenverjager?

Niet elke kattenverjager werkt hetzelfde. Let daarom goed op wat voor soort kattenverjager je in huis haalt. Welke het beste is, hangt af van persoonlijke voorkeur. Over het algemeen zijn er drie soorten te onderscheiden:

  • Een ultrasone kattenverjager. Dit is veruit de meest populaire optie. Deze kattenverjager maakt een geluid dat katten onprettig vinden, maar voor de mens niet hoorbaar is.
  • Een kattenverjager met water heeft een bewegingssensor. Loopt er een kat langs? Dan krijgt deze een koude douche! Het nadeel van deze kattenverjager is dat het water mogelijk bevriest in de winter.
  • Een kattenverjager met lichtflits is ook een manier om katten af te schrikken. Als de kat in de buurt komt, geeft het apparaat een felle flits af.

Bereik

Het bereik van de kattenverjager is een belangrijke specificatie. Het liefst wil je dat de katten uit je hele tuin blijven! Onderling verschillen kattenverjagers veel van elkaar. Terwijl de ene kattenverjager slechts een bereik heeft van 2 meter, beslaat de andere tot wel 10 meter.

Welk bereik je nodig hebt, hangt af van de grootte van je tuin. In een kleine achtertuin is een beperkt bereik niet zo erg, maar in een grote tuin wil je liever een groot bereik!

Fabrikanten lopen graag te koop met een groot bereik, maar dit is niet altijd waar! Lees onafhankelijke reviews om zeker te weten dat de mooie claims daadwerkelijk kloppen.

Frequentie

De frequentie geeft aan hoe hoog de toon is die uit de ultrasone kattenverjager komt. Je leest de frequentie af in Hz (Hertz). Hoe hoger het getal, hoe hoger de pieptoon.

Om katten uit je tuin te houden heb je een frequentie nodig tussen de 20 Hz en 25 Hz. Dit valt namelijk binnen het bereik dat katten horen.

Er zijn ook kattenverjagers die hogere of lagere tonen produceren. De lagere tonen houden vossen, honden, marters, muizen en ratten uit de tuin. De hogere tonen jagen knaagdieren, vogels en vleermuizen weg.

Hebben je eigen katten last van vlooien? Helaas jaag je die niet zomaar weg met een pieptoon. Dan helpt een vlooienmiddel voor katten. Daarmee is je kat voor een maand vlooienvrij!

Het is handig als je de frequentie zelf in kunt stellen met een frequentieknop. Zo houd je niet alleen katten uit je tuin, maar ook andere dieren. Bovendien kun je de frequentie aanpassen als blijkt dat de buurtkat niet onder de indruk is van je nieuwe kattenverjager.

Kinderen nemen hogere tonen waar dan volwassenen. Daarom is het mogelijk dat niet alleen katten last hebben van de kattenverjager, maar ook je kinderen! Dat is dan weer niet de bedoeling. Dat maakt het ook handig om de frequentie aan te kunnen passen. Deze zet je zo hoog dat kinderen er geen last meer van hebben.

De 5 beste kattenverjagers op een rij

1. Four Paws Keep Off! Outdoor

1. Four Paws Keep Off! Outdoor

2. Four Paws Keep Off! Outdoor

2. Four Paws Keep Off! Outdoor

3. Safer Brand Critter Ridder Animal

3. Safer Brand Critter Ridder Animal

4. Safer Brand Critter Ridder Animal

4. Safer Brand Critter Ridder Animal

5. Stelucca Amazing Shields Cat Scratch

5. Stelucca Amazing Shields Cat Scratch

Energiebron

Een kattenverjager is een elektronisch apparaat. Dit betekent dat je een energiebron nodig hebt. Er zijn grofweg drie opties:

  • Een kattenverjager op stroom. Dit betekent dat je een stroompunt in de buurt nodig hebt. Het voordeel is dat je er daarna geen omkijken meer naar hebt!
  • Een kattenverjager op batterijen. Het voordeel is dat je de kattenverjager plaatst waar je maar wil. Het enige dat je niet moet vergeten, is de batterijen op tijd te verwisselen!
  • Een kattenverjager op zonne-energie. Dit is een duurzame optie! Overdag laden de zonnecellen op. Ze gebruiken deze energie om de verjager aan te sturen. Ook hier heb je verder geen omkijken meer naar.
kat in gras

Montage

Bedenk goed waar je de kattenverjager plaatst. Dit hangt samen met de manier waarop je die plaatst. Je hebt hierin twee opties: een staande kattenverjager of een hangende kattenverjager.

Een staande kattenverjager steek je met een spitse grondpen in de grond. Niet elke bodem is hiervoor geschikt, dus let hier goed op.

Een hangende kattenverjager hang je aan de muur of aan je schutting. Weet je nog niet waar je de kattenverjager gaat plaatsen? Kies dan voor een model dat zowel hangend als staand gemonteerd kan worden.

Uiterlijk

Het oog wil ook wat. Als je net zo je best hebt gedaan om de achtertuin te fatsoeneren, wil je daar geen lelijke kattenverjager in plaatsen! Gelukkig bestaan kattenverjagers in alle kleuren en maten - zo past er altijd wel eentje in je tuin. Er zijn bijvoorbeeld groene modellen, die bijna niet te zien zijn tussen de planten en de struiken!

Garantie

Het laatste, maar niet onbelangrijke punt waar je op moet letten bij het kopen van de beste kattenverjager, is de garantietermijn. Hoe langer je garantie hebt op een product, hoe beter.

De garantietermijn is een indicatie van de fabrikant hoe lang het product mee zou moeten gaan. Biedt deze geen garantie, dan is dit in sommige gevallen simpelweg omdat het geen goed product is.

Wil je echt weten of een kattenverjager goed werkt en lang meegaat? Lees dan onafhankelijke reviews!

Specificaties van de kattenverjager naast elkaar

1Four Paws Keep Off! Outdoor
2Four Paws Keep Off! Outdoor
3Safer Brand Critter Ridder Animal
4Safer Brand Critter Ridder Animal
5Stelucca Amazing Shields Cat Scratch

Four Paws Keep Off! Outdoor

Four Paws Keep Off! Outdoor

Safer Brand Critter Ridder Animal

Safer Brand Critter Ridder Animal

Stelucca Amazing Shields Cat Scratch

Veelgestelde vragen over de kattenverjager

Wil je nog meer weten over de beste kattenverjager? Deze veelgestelde vragen en antwoorden vertellen je meer!

Hoe werkt een kattenverjager?

Een ultrasone kattenverjager zendt een scherp, hoog geluid uit waardoor katten schrikken en vluchten. Voor de meeste mensen is dit geluid onhoorbaar, waardoor je er zelf geen last van hebt.

Hoe klinkt een kattenverjager?

De meeste mensen kunnen een kattenverjager niet horen, omdat de toon te hoog is. Als je dit wel kunt horen, klinkt het als een hoge piep.

Wat verjaagt katten?

Er bestaan tal van planten die katten vies vinden ruiken, zoals geraniums, munt of lavendel. Als je niet beschikt over een kattenverjager, bieden deze planten een uitkomst!

Conclusie

Hopelijk weet je nu hoe je de beste kattenverjager in huis haalt. Zo ziet de kat van de buren je net gemaaide gazon niet langer aan voor kattenbakvulling!

Let voordat je een kattenverjager koopt op hoe die werkt, wat het bereik is en of je een stroomvoorziening nodig hebt. Bedenk ook goed waar je de kattenverjager wil plaatsen!

Heb je nog vragen of opmerkingen? Die hoor ik graag van je in het feedbackformulier hieronder. Bedankt voor het lezen! 🤓

Share :
Inhoudsopgave
Primary Item (H2)
Was dit artikel behulpzaam?

Was dit bericht nuttig?