Makkelijk Zelf Kleding Stomen met een Kledingstomer!

Met een kreukvrije outfit zie je er altijd tiptop uit! Maar alle kleding strijken kost zo veel tijd... ⏳ Wist je dat zelf kleding stomen een stuk makkelijker is? Je hebt geen strijkplank nodig en bent sneller klaar.

In dit artikel leg ik je uit hoe je kleding stoomt met een kledingstomer. Zo komen al je favoriete kledingstukken nog beter voor de dag!

Wist je dat kledingstomers geschikt zijn voor gebruik op meer soorten stof dan strijkijzers? Met een kledingstomer is de kans dat je stoffen beschadigt een stuk kleiner.

Voordat je begint...

Zelf je kleding stomen is heel eenvoudig! Je hebt maar twee dingen nodig:

  • Een kledingstomer
  • Een kledinghanger

Ben je nog op zoek naar de beste kledingstomer? Je vindt hieronder de top 3 kledingstomers van dit moment. Als je de kledingstomer paraat hebt staan, kun je beginnen!

Tip: heb je geen tijd om je kleding te stomen? Je kunt ook je kleding in de droger doen met een paar ijsblokjes! Het ijs verandert in stoom, waardoor je kleding kreukvrij uit de droger komt.

Jiffy J-2000M Personal Clothing Steamer

Jiffy J-2000M Personal Clothing Steamer
Bekijk op Bol.com

Conair CompleteSteam Hand Held Fabric

Conair CompleteSteam Hand Held Fabric

PurSteam PS-937

PurSteam PS-937

Stap 1: Bereid de kledingstomer voor

Om de kledingstomer klaar te maken voor gebruik, giet je koud water in het waterreservoir. Controleer of alle onderdelen goed vast en dicht zitten. Je wil niet dat de kledingstomer gaat lekken! Steek dan de stekker in het stopcontact.

Stap 2: Laat de kledingstomer opwarmen

Laat nu de kledingstomer opwarmen. Hij is warm als er stoom ontstaat. Dit duurt ongeveer 2 tot 3 minuten. Als de kledingstomer is opgewarmd, druk je de stoomhendel in om de eerste stoom te laten ontsnappen. Deze stoom is heet, dus wees voorzichtig.

Niet alle materialen kunnen gestoomd worden! Lees van tevoren altijd het waslabel van je kledingstuk. Suède en plastic kunnen bijvoorbeeld beschadigd raken door het stomen. Weet je het niet zeker? Test dan de kledingstomer op een klein, onopvallend stukje.

Stap 3: Hang je kledingstuk op

In deze stap heb je de kledinghanger nodig! Hang het kledingstuk dat je wil stomen op aan bijvoorbeeld een deur. Sommige kledingstomers hebben een rek waar je kleding aan op kunt hangen.

Heb je geen geschikte plek om je kledingstuk aan op te hangen? Leg het dan plat neer op een vlakke ondergrond, zoals een tafel.

Stap 4: Stomen maar!

Haal de kledingstomer in banen over je kleding heen. Je hoeft hierbij geen druk uit te oefenen: de stoom is voldoende om kreukels te laten verdwijnen als sneeuw voor de zon! ☀️

Heeft je kledingstuk plooien of ruches? Houd de kledingstomer dan op 3 tot 5 centimeter afstand. Zo worden de kreukels verwijderd, terwijl de stof in vorm blijft!

Heeft je kledingstuk versiersels, zoals steentjes of glitters? Dan kun je het beste je kledingstuk binnenstebuiten stomen. Dit voorkomt dat je het kledingstuk beschadigt.

zelf kleding stomen met de beste kledingstomer

Stap 5: Goed laten drogen

Laat het kledingstuk na het stomen goed drogen voordat je het draagt of in je kledingkast opbergt. Zo'n 5 tot 10 minuten laten hangen is voldoende. Je bent nu klaar met het stomen van je kleding!

Conclusie

Hopelijk heb je nu duidelijk antwoord op je vraag: "hoe moet je zelf kleding stomen?". Dit scheelt je weer een tripje naar de stomerij! Laat ons weten of je bent geholpen in onderstaand feedbackformulier!

Share :
Inhoudsopgave
Primary Item (H2)
Was dit artikel behulpzaam?

Was dit bericht nuttig?