4 Manieren om Rooklucht Uit Huis te Krijgen

Rokende tiener over de vloer gehad? Aangebrande kip in de oven? Terug van een BBQ? Hoe dan ook, er zal zeker weten een rooklucht in je huis hangen. Dat is niet zo fris. Wat gaan we doen om deze rooklucht uit huis te halen?

Wees gerust: we nemen de methodes in dit artikel door en verjagen de rooklucht uit het huis! Je hebt het raam al open gezet, maar er zijn gelukkig meerdere manieren om dit doel te bereiken.

Hieronder staan een aantal methodes om jouw huis weer fris te laten ruiken.

Methode 1: Geactiveerde houtskool

houtskool stukjes op grijze ondergrond

Geactiveerde houtskool dient als een goedje om vuile deeltjes uit lucht en water te filteren. Verdeel de kool over bakjes en verspreid ze door het huis.

Geactiveerde kool (of actieve kool) is simpel online te bestellen. Hier vind je actieve kool in poedervorm, maar er zijn meerdere opties met een snelle Google zoekopdracht!

Je kan er ook voor kiezen om zelf geactiveerde kool te maken. Het neemt wat meer tijd in beslag, maar is op lange termijn voordeliger. Lees je in en ga aan de slag met actieve kool maken.

Methode 2: Azijn of citroenschillen

citroenen

Azijn of citroenschillen: jij kiest. Pak een pannetje erbij, voeg water toe en kook je ingrediënt op je fornuis. Doe dit voor minimaal twintig minuten om de lucht te neutraliseren. Zo simpel kan het zijn!

Methode 3: Baking soda

gekleurd tapijt op licht houten vloer in woonkamer met grijze bank

Vloerbedekking of kleden in de ruimte? Sprenkel dunne laagjes baking soda op het oppervlak. Laat dit 's nachts intrekken en zuig het dan op met de stofzuiger.

Heb je geen tijd om het de hele nacht in the laten trekken? Laat de baking soda dan minimaal 2 uur intrekken.

Methode 4: Aircooler

technologie

Ventilatie is en zal altijd het belangrijkste zijn! Deze methode mocht dan geen Do It Yourself zijn; dit technologisch gadget is een simpele oplossing voor die nare geurtjes.

Investeren in een goede aircooler of mobiele airco is zeker geen slecht idee. Hij blaast koude lucht de ruimte in, dus hij is ook fijn in de zomer, of er nou een rooklucht hangt of niet.

Conclusie

Hopelijk heb je nu duidelijk antwoord op de vraag hoe je rooklucht uit je huis verjaagt en ruikt je thuis weer fris en fruitig. Heb je andere tips? Laat ze gerust achter, ik hoor het graag!

Share :
Inhoudsopgave
Primary Item (H2)
Was dit artikel behulpzaam?

Was dit bericht nuttig?