Rijst, kan je dat koken in de magnetron? Het antwoord is een grote, dikke ja. Maar hoe?
Rijst, rijst, rijst... Kon ik dat maar elke dag eten. Wacht eens even, dat kan ik. En dat doe ik ook! Het leuke aan rijst is namelijk dat je het kunt combineren met alles wat je hartje begeert. Elke keer wat anders op tafel. 🍚
Je hebt rijst vast wel eens gekookt in een pannetje of een rijstkoker. Makkelijk, toch? Of kan het nóg makkelijker?
Dan ben je op het juiste blog terecht gekomen! Hieronder lees je in een paar simpele stappen hoe je rijst in de magnetron kookt.
Het beste nieuws? Je hebt niet eens zoveel nodig; maar vier dingen die je waarschijnlijk al in huis hebt! 👌
Bepaal eerst hoeveel rijst je kookt en doe de rijst in de schaal. Vervolgens doe je water in de schaal; even hoog als de rijst of net wat hoger dan de rijst. Dat ligt eraan of je iets drogere of nattere rijst prefereert. De soort rijst heeft hier ook invloed op.
Zet de schaal rijst en water in de magnetron. Stem de timer af op 20 minuten ... en aanzetten maar! Neem regelmatig even een kijkje. Roer er doorheen en bepaal of er water bij moet. Als er te weinig water is, dan krijg je harde rijst. 👎
Klaar? Proef een beetje van de rijst om er zeker van te zijn dat hij klaar is. Niet te plakkerig en niet te droog: precies goed! Schep de rijst samen met de rest van je gerecht op het bord en je kunt aan tafel.
Na het oppeuzelen van de maaltijd is het tijd voor de schoonmaak. Zet de schaal in de vaatwasser of was hem af met wat zeep en een sponsje. Uiteindelijk doe je natuurlijk het echte werk: de magnetron schoonmaken. Zo staat de keuken weer klaar voor de volgende kooksessie.
Nu heb je hopelijk duidelijk antwoord op je vraag of je rijst ook in de magnetron kan koken. Voor mij is het zeker een veel simpelere manier dan ik in eerste instantie had gedacht!
Laat het hieronder weten als je deze methode hebt gebruikt. Eet smakelijk alvast! 🍽