Sneller Bruin met de Beste Zonnebankcrème

Een mooi bruin kleurtje het hele jaar door wil iedereen wel. Helaas is Nederland geen zonnig land en is een bruin kleurtje het hele jaar door niet te bereiken zonder de zonnebank of het zelfbruiners. Wil je naar de zonnebank of ga je al regelmatig, bescherm je dan met de beste zonnebankcrème!

Supergoop Unseen Sunscreen Body

Supergoop Unseen Sunscreen Body
Type dispenser: Flacon
Inhoud: 60 ml
Geschikt voor lichaamsdeel: Gezicht, Lichaam, Lip
Met bronzer: Nee
Substantie: Crème
Antirimpel: Ja
Watervast: Ja
Parfumvrij: Ja
Bekijk op Bol.com

Badger Baby Mineral Sunscreen Cream

Badger Baby Mineral Sunscreen Cream
Inhoud: 87 ml
Substantie: Crème
Parfumvrij: Ja
Bekijk op Bol.com

Neutrogena Mineral Ultra Sheer Dry-Touch

Neutrogena Mineral Ultra Sheer Dry-Touch

Waarom zonnebankcrème aanschaffen?

Zonnen onder de zonnebank is niet heel goed voor je huid. Net als regelmatig zonnen in de zon zorgt het voor schadelijke uv-stralen op de huid. Wil je nou toch onder de zonnebank, dan heb je de beste zonnebankcrème die het iets makkelijker maakt.

De zonnebankcrème beschermt je huid niet tegen gevaarlijke stralen van de zonnebank, maar helpt wel met het hydrateren van de huid. De zonnebankcrème zorgt door de snel bruinende werking dat je minder lang onder de zonnebank hoeft, en dat is wél beter voor je huid.

De zonnebankcrème helpt, met hydraterende ingrediënten, je huid snel herstellen en verzorgt je huid na het zonnen onder de zonnebank. Je huid voelt na het gebruiken van zonnebankcrème soepel en zacht aan.

Daarnaast heeft zonnebankcrème verrijkende ingrediënten die het bruiningsproces versnellen. Voor een extra bruin laagje na het zonnen heb je zonnebankcrèmes met zelfbruiner.

Ondanks de zonnebankcrème en de goede ingrediënten die erin zitten is het nog steeds schadelijk voor je huid te zonnen onder de zonnebank. De zonnebankcrème helpt niet met het beschermen tegen de gevaren van de zonnebank, maar laat je huid vooral voor de buitenwereld (langer) bruin en mooi uitzien.

Wil je een mooie tan zonder jezelf bloot te stellen aan de straling van de zonnebank, dan kan je beter zonnen in de zon. Je hebt dan de beste zonnebrand voor je lichaam, een goede zonnebrand voor je gezicht en de beste aftersun om je te beschermen tegen huidschade.

Het nadeel van zonnen is dat er niet altijd zon is en je niet kan kiezen wanneer je bruin wordt. De sterkte van de zon wisselt regelmatig en zo krijg je nooit precies de bruine kleur die je wilt. Met zonnen onder de zonnebank heb je daar geen last van.

Koopgids: hoe kies ik de beste zonnebankcrème?

Als je eenmaal de stap gewaagd hebt om onder de zonnebank te zonnen, is het tijd om te kijken naar de beste zonnebankcrème. Wil je de huid hydrateren, het bruiningsproces versnellen of een zonnebankcrème met bronzer, dan moet je letten op een aantal dingen. Ik leg het hieronder allemaal uit.

Ingrediënten voor hydratatie

In zonnebankcrème voegen ze verschillende ingrediënten toe om de huid te hydrateren. Door de huid gehydrateerd te houden, voelt je huid na het zonnen onder de zonnebankcrème zacht en soepel aan.

Een gehydrateerde huid wordt sneller bruin dan een droge huid. Als je met een gehydrateerde huid onder de zonnebank gaat, word je sneller bruin en ben je sneller klaar met zonnen.

We benoemen nu een aantal ingrediënten die je in zonnebankcrème vindt en wat ze doen. Zo weet je waar je op moet letten als je een goede hydraterende zonnebankcrème wil kopen.

Je hebt zonnebankcrèmes met glycerine. Glycerine houdt het vocht vast in de huid. Het ingrediënt bisabolol werkt kalmerend voor je huid en gaat schimmel en bacteriën tegen.

Panthenol zorgt dat de huid soepel en elastisch wordt en helpt tegen een droge en geïrriteerde huid. Aloë vera helpt met het inbrengen van vocht en maakt de huid soepel en zacht.

Andere ingrediënten die goed hydrateren zijn collageen, hyaluronzuur, urea en glycolzuur. Let bij het aanschaffen van de zonnebankcrème op of een paar van deze ingrediënten in de crème zitten, dan weet je zeker dat je een goede hebt.

In zonnebankcrème zitten soms ingrediënten die veroudering van de huid en rimpels tegengaan. Denk aan hennepzaadolie en vitamine E.

Als je een gevoelige huid hebt of geen zin hebt in een geurtje bij je zonnebankcrème, kijk dan naar een zonnebankcrème die parfumvrij is. Heb je een (zeer) gevoelige huid, ga dan voor een parfumvrije en pH-neutrale zonnebankcrème.

De 5 beste zonnebankcrèmes op een rij

1. Supergoop Unseen Sunscreen Body

1. Supergoop Unseen Sunscreen Body
Type dispenser: Flacon
Inhoud: 60 ml
Geschikt voor lichaamsdeel: Gezicht, Lichaam, Lip
Met bronzer: Nee
Substantie: Crème
Antirimpel: Ja
Watervast: Ja
Parfumvrij: Ja

2. Badger Baby Mineral Sunscreen Cream

2. Badger Baby Mineral Sunscreen Cream
Inhoud: 87 ml
Substantie: Crème
Parfumvrij: Ja

3. Neutrogena Mineral Ultra Sheer Dry-Touch

3. Neutrogena Mineral Ultra Sheer Dry-Touch

4. Black Girl Sunscreen Broad Spectrum

4. Black Girl Sunscreen Broad Spectrum

5. Rodan + Fields Essentials Face

5. Rodan + Fields Essentials Face

Ingrediënten voor snel bruiner

De meeste zonnebankcrèmes hebben snel bruinende stoffen in de zonnebankcrème, zodat je sneller bruin wordt. We vertellen nu meer over welke ingrediënten je daarmee helpen.

Dit zijn vaak stoffen die uit citroen en andere vruchten gehaald worden. Deze vruchten versnellen de vorming van melanine. Melanine is de stof die zorgt dat je huid een bruine kleur krijgt.

Een ander ingrediënt dat ze gebruiken om het bruiningsproces te versneller is DHA (dihydroxyacetone). DHA is een kunstmatige suiker dat komt uit suikerbieten of suikerriet.

Als DHA op de huid komt, komt het in aanraking met de eiwitten in je huid. Door deze aanraking van de DHA en de eiwitten in huid verkleurt je huid op een natuurlijke manier.

De DHA komt in aanraking met de bovenste huidcellen laag en het effect van de DHA is daardoor na 5 tot 9 dagen weer verdwenen.

Met deze snelbruinende ingrediënten word je 40% bruiner dan iemand die geen zonnebankcrème gebruikt. Het bruinen gaat ook sneller. Het bruinen begint onder de zonnebank al na 2 - 4 minuten in plaats van 6 - 8 minuten zonder zonnebankcrème.

Extra zelfbruiner

Naast snelbruinende stoffen in de zonnebankcrème heb je crèmes met bronzer of zelfbruiner, zodat je na het zonnen onder de zonnebank extra bruin bent.

Zonnebankcrème met DHA wordt soms gezien als een (natuurlijke) bronzer. Het effect van DHA duurt maar 5 - 9 dagen.

Ondanks dat DHA een natuurlijk ingrediënt is en ideaal is om snel bruin te worden, moet je wel oppassen met het gebruik van DHA bronzers.

Het inademen van deze stof is niet zo goed. Verder is er vooral nog enige twijfel of het 100% veilig is. Net zoals bij de zonnebank zelf geldt dat het beter is om het product met mate te gebruiken.

Daarnaast heb je de normale bronzers die ze maken van natuurlijke ingrediënten of chemische stoffen. Bij natuurlijke bronzers moet je denken aan bronzers met ingrediënten zoals walnootdop extracten, karamel en koffie.

Natuurlijke bronzers doen er langer over voordat ze zichtbaar zijn op de huid. Na enkele dagen zie je pas het verschil. Wil je niet wachten totdat je het verschil ziet, kies dan voor een chemische of cosmetische bronzer.

In een cosmetische bronzer zitten meer ingrediënten die je gelijk bruin maken. De cosmetische bronzer was je langzaam weer zelf van je lichaam af.

Ook heb je de tingle zonnebankcrème. Bij de tingle zonnebankcrème gaat je huid tintelen door de warmte die op je huid komt. Je poriën staan dan open, wat het bruinen versnelt. Dit is wel een wat agressievere methode voor je huid en is zeker niet geschikt voor beginners of als je een gevoelige huid hebt.

Watervast

Je hebt zonnebankcrèmes die speciaal watervast zijn. Deze crèmes spoelen niet gelijk weg als je gaat zwemmen.

Overigens blijft de zonnebankcrème een crème en is het niet verstandig om gelijk na het aanbrengen te zwemmen of douchen. De crème laat dan makkelijker los.

Daarnaast heeft zonnebankcrème geen SPF en is het niet geschikt om te gebruiken als bescherming tegen de zon. Ga je dus zwemmen of zonnen, gebruik dan altijd nog een zonnebrandcrème met een goede SPF.

Welk lichaamsdeel

Bij het kiezen van een zonnebankcrème moet je letten voor welk lichaamsdeel de crème geschikt is. Sommige zonnebankcrèmes voor je lichaam zijn niet gemaakt voor op het gezicht, waardoor je een gezichtszonnebankcrème nodig hebt.

De huid op je gezicht heeft een andere samenstelling dan de huid op de rest van je lichaam. Je gezichtshuid is veel gevoeliger. Zonnebankcrèmes voor je gezicht bevatten soms meer antiveroudering ingrediënten, om rimpels in je gezicht tegen te gaan.

Substantie

Als je gaat smeren is het goed om te kijken naar de substantie van de zonnebankcrème. Je hebt verschillende substanties zoals lotion, crème of olie.

Welke substantie fijn is, is vooral afhankelijk van je eigen voorkeur. Er zitten geen specifieke voordelen aan bepaalde substanties van zonnebankcrème. Alle substanties werken gewoon even goed. Het belangrijkste is dat je kijkt naar de ingrediënten van de zonnebankcrème.

Dispenser en inhoud

Tot slot is het altijd goed om even te kijken de naar de dispenser en in de inhoud van de zonnebankcrème. Je hebt zonnebankcrème in verschillende dispensers zoals een flacon, tube of spray.

Elke dispenser heeft zijn voor- en nadelen, afhankelijk van wat je zelf fijn vindt. Een spray is fijn te gebruiken als je geen zin hebt om je handen vies te maken. Een nadeel is dat je misschien wat zonnebankcrème knoeit tijdens het sprayen.

Bij een flacon of tube zijn je handen weer sneller vies doordat je het eerst op je handen doet voordat je het op de huid insmeert. Een voordeel hiervan is dat je makkelijk doseert hoeveel zonnebankcrème je op wil doen.

Als je even kijkt naar de inhoud, weet je gelijk hoeveel zonnebankcrème je krijgt en hoelang je er ongeveer mee kan doen. Ga je regelmatig onder de zonnebank, dan is een grote fles handig. Ga je nauwelijks onder de zonnebank, dan is een kleine fles misschien beter.

Specificaties van zonnebankcrème naast elkaar

Type dispenserInhoudGeschikt voor lichaamsdeelMet bronzerSubstantieAntirimpel
1Supergoop Unseen Sunscreen BodyFlacon60 mlGezicht, Lichaam, LipNeeCrèmeJa
2Badger Baby Mineral Sunscreen CreamFlacon87 mlGezicht, Lichaam, LipNeeCrèmeJa
3Neutrogena Mineral Ultra Sheer Dry-TouchFlacon87 mlGezicht, Lichaam, LipNeeCrèmeJa
4Black Girl Sunscreen Broad SpectrumFlacon87 mlGezicht, Lichaam, LipNeeCrèmeJa
5Rodan + Fields Essentials FaceFlacon87 mlGezicht, Lichaam, LipNeeCrèmeJa

Supergoop Unseen Sunscreen Body

Type dispenser: Flacon

Inhoud: 60 ml

Geschikt voor lichaamsdeel: Gezicht, Lichaam, Lip

Met bronzer: Nee

Substantie: Crème

Antirimpel: Ja

Badger Baby Mineral Sunscreen Cream

Type dispenser: Flacon

Inhoud: 87 ml

Geschikt voor lichaamsdeel: Gezicht, Lichaam, Lip

Met bronzer: Nee

Substantie: Crème

Antirimpel: Ja

Neutrogena Mineral Ultra Sheer Dry-Touch

Type dispenser: Flacon

Inhoud: 87 ml

Geschikt voor lichaamsdeel: Gezicht, Lichaam, Lip

Met bronzer: Nee

Substantie: Crème

Antirimpel: Ja

Black Girl Sunscreen Broad Spectrum

Type dispenser: Flacon

Inhoud: 87 ml

Geschikt voor lichaamsdeel: Gezicht, Lichaam, Lip

Met bronzer: Nee

Substantie: Crème

Antirimpel: Ja

Rodan + Fields Essentials Face

Type dispenser: Flacon

Inhoud: 87 ml

Geschikt voor lichaamsdeel: Gezicht, Lichaam, Lip

Met bronzer: Nee

Substantie: Crème

Antirimpel: Ja

Veelgestelde vragen over zonnebankcrème

Hier nog wat laatste vragen en antwoorden over de zonnebankcrème

Wat doet zonnebankcrème?

Zonnebankcrème hydrateert je huid met verschillende ingrediënten en bevat ingrediënten om je huid tijdens het zonnen onder de zonnebank sneller te bruinen. Daarnaast heb je zonnebankcrèmes met bronzer om je na het zonnen een extra tintje te geven.

Hoelang is zonnebankcrème houdbaar?

Dit staat aangegeven op de verpakking van de zonnebankcrème. Ergens zie je een icoontje staan van een potje met open deksel. Daarin staat een getal dat aangeeft hoelang de zonnebankcrème houdbaar is. Als je de zonnebankcrème zo lang mogelijk goed wil houden, is het goed om de crème zo min mogelijk aan lucht, licht en warmte bloot te stellen.

Wanneer moet je zonnebankcrème aanbrengen?

Een zonnebankcrème gebruik je voor en/of na dat je onder de zonnebank gaat. Bij beide momenten heeft het voordelen om de crème te gebruiken. Een gehydrateerde huid bruint sneller onder de zonnebank en zorgt na het zonnen voor een zachte en soepele huid. Een zonnebankcrème met bronzer geeft een extra tint, maar een crème met DHA versnelt ook het bruiningsproces onder de zonnebank.

Van welke zonnebankcrème word je bruin?

De meeste zonnebankcrèmes bevatten ingrediënten waar je snel bruin van wordt. Denk aan crèmes met DHA, citroen en andere vruchten. Je hebt ook zonnebankcrèmes met extra bronzer. Dit zijn natuurlijke of cosmetische bronzers die je huid een extra tintje geven.

Conclusie

Als beginnende of ervaren zonnebank gebruiker ken je nu de beste zonnebankcrème die je zonnebankervaring nog beter maakt.

Bedankt voor het lezen over de beste zonnebankcrème. Heb je nog tips of andere opmerkingen? Vul dan het feedbackformulier hieronder in.

Share :
Inhoudsopgave
Primary Item (H2)
Was dit artikel behulpzaam?

Was dit bericht nuttig?