Mooie, Schone Tanden met de Beste Waterflosser

Net wanneer jij je mooie glimlach laat zien, wijst een van je vrienden je op iets tussen je tanden. Oeps… je probeert het weg te halen met je tong, maar dat lukt niet. Het voelt ook niet zo comfortabel. Er moet geflost worden! De beste waterflosser helpt hardnekkige viezigheid tussen je tanden weg te halen.

Hoe werkt zo'n waterflosser en hoe kies je de beste? Dat lees je allemaal hier! Om te beginnen vind je hieronder 3 goede waterflossers.

Waterpik Aquarius Professional Water Flosser

Waterpik Aquarius Professional Water Flosser
Bekijk op CoolblueBekijk op Bol.com

Bambo Earth Natural Dental Floss

Bambo Earth Natural Dental Floss

The Humble Co. Natural Dental

The Humble Co. Natural Dental

Waarom een waterflosser aanschaffen?

Mondhygiëne is belangrijk. Elke keer als je praat of lacht zien mensen je tanden. Als je niet goed tussen je tanden reinigt, krijg je een slechte adem en na verloop van tijd zelfs gaatjes. Met een goede mondhygiëne lach en praat je weer onbezorgd!

Naast de beste elektrische tandenborstel een goede tube tandpasta of whitening tandpasta, is het belangrijk dat je kijkt naar de beste waterflosser voor de beste mondhygiëne.

Dat de waterflosser helpt bij een goede mondhygiëne is zeker, maar misschien vraag je je af hoe dat dan precies werkt. We leggen alle voordelen van de waterflosser uit.

Een waterflosser werkt net als een tandenstoker of flosdraad, maar dan net even anders. De waterflosser is extra krachtig en werkt met water op hoge druk.

De waterflosser voorkomt tandplak en komt makkelijk bij de moeilijke delen in je mond. Dit is zeker handig voor mensen met beugels die lastig overal bij komen, of mensen met kronen of bruggen.

De waterflosser is extra goed voor mensen met gevoelig tandvlees. Mensen met gevoelig tandvlees ervaren bij het gebruik van flosdraad nog wel eens pijn. Het tandvlees kan zelfs bloeden. Een waterflosser is dan meer geschikt: het irriteert je tandvlees niet.

Koopgids: hoe kies ik de beste waterflosser?

Je weet nu wat een waterflosser is, maar hoe kies je een goed model uit? Dat leg ik allemaal uit in deze koopgids.

Standen en snelheden

De verschillende standen en snelheden van de waterflosser is het belangrijkst om op te letten. De snelheid van de waterflosser bepaalt hoe hard water met hoge druk op je tanden komt. Hoe hoger de druk, hoe sterker de straal en dus hoe makkelijker de viezigheid verdwijnt.

Een lage snelheid is bijvoorbeeld weer goed als je gevoelig tandvlees hebt en daarom niet teveel druk wil gebruiken.

Sommige extra standen die waterflossers hebben zijn bijvoorbeeld massage standen. De massage stand masseert je tandvlees en stimuleert de doorbloeding, waardoor het tandvlees gezond blijft.

Een andere stand is de tongreiniging. De naam zegt het eigenlijk al. Deze stand is speciaal bedoeld om je tong schoon te maken. Dit voorkomt een slechte adem.

Een laatste extra: sommige waterflossers kun je vullen met mondwater. Dit is fijn als je een extra frisse smaak in je mond wil. Gebruik in de waterflosser niet te veel mondwater en maak na gebruik het apparaat goed schoon.

De 5 beste waterflossers op een rij

1. Waterpik Aquarius Professional Water Flosser

2. Bambo Earth Natural Dental Floss

2. Bambo Earth Natural Dental Floss

3. The Humble Co. Natural Dental

3. The Humble Co. Natural Dental

4. Oral-B Complete Glide Dental Floss

4. Oral-B Complete Glide Dental Floss

5. Jetpik JP200 Elite Dental Power

5. Jetpik JP200 Elite Dental Power

Verschillende opzetstukken

De extra functies hangen af van welke opzetstukken er met de waterflosser worden meegeleverd. Je hebt het standaard opzetstuk, een buisje waar een straal water uitkomt, maar er zijn nog veel meer opzetstukken.

Er is bijvoorbeeld een speciale tongreiniging opzetstuk wat lijkt op een soort klein lepeltje. Ook zijn er extra dunne opzetstukken, zodat je goed bij de smalle plekjes tussen je tanden komt.

Andere opzetstukken zijn bijvoorbeeld een variant met tandenborstelharen om tandplak te verwijderen of een opzetstuk met een zachter uiteinde om de beugel schoon te maken.

Ook zijn er waterflossers waar hetzelfde opzetstuk meerdere keren bij zit. Dit is ideaal als je de waterflosser met meerdere mensen deelt of als je het opzetstuk een keer wil vervangen.

Het opzetstuk een keer vervangen is sowieso een goed idee. Zo blijft het hygiënisch.

Flossen onder de douche

Het product heet een waterflosser, maar dit betekent niet altijd dat het apparaat goed tegen water kan. Doe je regelmatig tandenpoetsen onder de douche en wil je de waterflosser gebruiken onder de douche? Kijk dan in hoeverre de waterflosser waterbestendig is.

Sommige waterflossers zijn bestand tegen het douchewater en andere flossers kunnen alleen tegen wat opspattend water.

douchekop staat aan in witte badkamer

Waterreservoir

Het waterreservoir is goed om naar te kijken zodat je weet hoe lang je de waterflosser kan gebruiken. Als je regelmatig de waterflosser gebruikt en bijvoorbeeld met meerdere mensen deelt, is een groot waterreservoir handig.

Bekijk ook hoe je het reservoir bijvult. Soms kan je het waterreservoir helemaal loshalen, andere moet je bijvullen via een klepje in het reservoir.

Let ook op dat het alsnog aan te raden is om elke dag het water te verversen van het waterreservoir. Na een aantal uur creëert stilstaand water vervelende bacteriën die niet goed voor je zijn.

Een groot waterreservoir is dus niet altijd handig, maar een waterreservoir dat makkelijk te vullen is wel.

Opladen

De waterflosser is een elektrisch apparaat dat werkt op een accu of op netstroom.

Als je een waterflosser op netstroom hebt, moet er altijd een stopcontact in de buurt zijn om het apparaat te gebruiken. Dat kan onhandig uitkomen. Een voordeel van netstroom is dat de waterflosser nooit leeg raakt.

Een ander voordeel is dat het waterreservoir niet aan de flosser vastzit. Dit staat er los naast. Zo is de waterflosser minder zwaar dan een draadloze waterflosser die wel het waterreservoir aan de flosser heeft.

Een draadloze waterflosser werkt vaak op accu en moet je dus opladen na gebruiken. Hierbij moet je letten op de accuduur.

Dit kan erg verschillen per waterflosser. Sommige moet je na een week gebruik al opladen. Andere kan je wel bijna een maand gebruiken voordat je ze moet opladen. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van hoe vaak je de waterflosser gebruikt.

Als de accu leeg is, duurt het meestal een aantal uur voordat hij helemaal vol is. Een handigheid is dat sommige waterflossers het aangeven als ze bijna leeg zijn. Dan weet je precies wanneer je de flosser moet opladen.

Onderhoud

Net als dat je je mond dagelijks onderhoudt, moet je ook de waterflosser onderhouden. Maak de waterflosser minimaal twee keer per jaar schoon. Doe het waterreservoir en de monddouche in de vaatwasser of was ze af met een sopje.

Omdat de waterflosser met water werkt, is het belangrijk om te ontkalken. Doe een beetje ontkalkingsmiddel in het waterreservoir en laat de waterflosser ondersteboven staan.

Laat het weken en zet de waterflosser af en toe even aan, zodat het ontkalkingsmiddel overal terecht komt.

Waterflosser voor het melkgebit

De meeste waterflossers zijn niet geschikt voor het melkgebit. Dit is vooral omdat flossen voor het melkgebit niet echt hoeft. Tandartsen raden meestal aan pas te beginnen met flossen nadat alle melktanden weg zijn.

Specificaties van de waterflosser naast elkaar

Inhoud waterreservoirAantal snelhedenTe gebruiken met mondwaterGeschikt voor melkgebitDraadloos
1Waterpik Aquarius Professional Water Flosser
2Bambo Earth Natural Dental Floss
3The Humble Co. Natural Dental
4Oral-B Complete Glide Dental Floss
5Jetpik JP200 Elite Dental Power

Waterpik Aquarius Professional Water Flosser

Bambo Earth Natural Dental Floss

The Humble Co. Natural Dental

Oral-B Complete Glide Dental Floss

Jetpik JP200 Elite Dental Power

Veelgestelde vragen over de waterflosser

Hieronder nog wat laatste informatie over de waterflosser.

Wat is een waterflosser?

Een waterflosser is een apparaat dat met hoge waterdruk viezigheid tussen je tanden weghaalt. Het werkt net als een flosdraad, maar in plaats van draad werkt het met water.

Hoe vaak moet je de waterflosser gebruiken?

Dagelijks flossen helpt voor een goede mondhygiëne. Een keer per dag is goed genoeg. Gebruik naast de waterflosser ook nog twee keer per dag je normale tandenborstel.

Kan mondwater in de waterflosser?

Ja. Je kan mondwater gebruiken in de waterflosser. Doe er niet te veel mondwater in en meng het eventueel met water. Maak na het gebruik van mondwater in het waterreservoir altijd de waterflosser goed schoon.

Conclusie

Je tanden stralen weer na het gebruik van de beste waterflosser. Met de verschillende opzetstukken en snelheden haal je makkelijk al de viezigheid weg en is je gebit weer mooi en fris.

Bedankt voor het lezen over de waterflosser. Hopelijk weet je nu alles om de beste keuze te maken. Laat hieronder weten of dit artikel geholpen heeft. Andere tips of opmerkingen zijn ook altijd welkom!

Share :
Inhoudsopgave
Primary Item (H2)
Was dit artikel behulpzaam?

Was dit bericht nuttig?