Hydrateer je Huid met de Beste Moisturizer

De beste moisturizer voor een stralende huid: hoe vind je die? Dat bespreek ik in dit artikel. Want dit is nogal een belangrijke beslissing. En die beslissing is niet gemaakt binnen twee seconden. Daar komt van alles bij kijken. Om de zoektocht wat makkelijker te maken, heb ik alle nodige informatie hier op een rijtje gezet. 💁‍♀️

Garnier SkinActive Botanische Dagcrème met

Garnier SkinActive Botanische Dagcrème met
Inhoud: 50 ml
Huidtype: Normale huid
Verstevigend: Nee
Hydraterend: Ja
Bekijk op Bol.com

CeraVe Facial Moisturizing Lotion SPF50

CeraVe Facial Moisturizing Lotion SPF50
Inhoud: 52 ml
Huidtype: Droge huid, Gevoelige huid
Verstevigend: Nee
Hydraterend: Ja
Bekijk op Bol.com

LOral Paris L’Oréal Paris Revitalift

LOral Paris L’Oréal Paris Revitalift
Inhoud: 50 ml
Huidtype: Droge huid, Gecombineerde huid, Gevoelige huid, Normale huid, Onzuivere huid, Rijpe huid, Vette huid
Verstevigend: Ja
Hydraterend: Ja
Bekijk op Bol.com

Waarom een moisturizer aanschaffen?

De naam geeft de voornamelijkste functie al weg, namelijk zorgen voor voldoende vocht in de huid door aanwezig vocht op zijn plaats te houden. Dat wilt zeggen: in de huid. Huidproblemen of niet, droge of normale huid: het vocht in de huid op peil houden kan zomaar een van de belangrijkste stappen uit je beauty-routine zijn.

Want genoeg vocht in de huid zorgt voor elasticiteit en minder zichtbare fijne lijntjes. De moisturizer zorgt voor een optimale barrièrefunctie en werkt als het ware als een sponsje dat het vocht vasthoudt. Zeg maar dag tegen die doffe uitstraling!

Ook voor de gevoelige huid is een moisturizer een goed idee. Hij zorgt voor minder kans op huidproblemen, zoals huidirritatie, rosacea en eczeem. Daarbovenop kan hij een onrustige huid kalmeren en de huid gladder en egaler maken. Geen reden om geen moisturizer te gebruiken dus. Er zijn zelfs speciale gezichtscrèmes voor mannen verkrijgbaar! 😜

moisturizer in hand in hart vorm

Koopgids: hoe kies ik de beste moisturizer?

Ik kan me voorstellen dat er zoveel opties zijn, dat je niet weet waar je moet beginnen met zoeken. Ik heb hier om die reden een handige koopgids geschreven:

Huidtype

First things first: je huidtype. Zzonder die te overwegen, kom je nergens – of misschien wel ergens, maar niet waar je wilt zijn! 🤦‍♀️ Je hele huid smelt niet weg als je een moisturizer koopt die niet aansluit op je huidtype, maar je krijgt niet dat mooie, gebalanceerde huidje waar je naar op zoek bent.

  • Normale huid. Dit huidtype is van zichzelf al behoorlijk in balans en heeft geen speciale verzorging nodig. Toch wil je dit huidje mooi houden, dus sla moisturizer zeker niet over.
  • Droge huid. Je hebt een goede moisturizer nodig met dit huidtype. Ga voor een goede dagcrème en een nachtcrème om de vochtbalans te herstellen.
  • Vette huid. Met dit huidtype kan het zijn dat je 'extra' vocht als de vijand ziet. Vocht en vet (of talg) zijn echter niet hetzelfde. De truc is om voor de matterende moisturizer te gaan. Zo ga je glans tegen, maar hydrateer je je huid wel.
  • Gecombineerde huid. Droge en vettige plekken over je huid? Dan heb je waarschijnlijk dit huidtype. Dit betekent niet dat je twee verschillende moisturizers hoeft te gebruiken: ga voor eentje die daadwerkelijk het 'gecombineerd'-label heeft.
  • Onzuivere huid. Dit kan een geïrriteerde huid zijn met roodheid, vlekjes of puistjes. Wat het ook is: dit huidtype heeft extra verzorging nodig. Gelukkig zijn er moisturizers die speciaal hiervoor bedoeld zijn.
Om even terug te komen op die vette huid: sla zeker niet de moisturizer over omdat je denkt dat je huid al 'gehydrateerd genoeg' is. Je talgklieren gaan zelfs nog meer talg aanmaken zonder voldoende hydratatie.

Soorten onzuivere huid

Heb je bepaalde huidproblemen die je wil tegengaan? Dan kan een moisturizer je gericht helpen.

  • Doffe en grauwe huid. We willen allemaal een levendige uitstraling, vol met kleur in het gezicht. Maar het kan zijn dat je dat kleurtje een beetje mist. Dan ga je voor een moisturizer die gericht is op een doffe huid.
  • Geïrriteerde en rode huid. Het is ook mogelijk dat je net wat te veel kleur in je gezicht hebt: rood – of je huid voelt niet zo fijn, bijvoorbeeld in de vorm van branderigheid. Dan heb je een geïrriteerde huid.
  • Acne en puistjes. Ook voor deze huidbehoefte zijn er speciale moisturizers. Ze brengen de talgproductie van de huid terug in balans en gaan in sommige gevallen ook ontstekingsverschijnselen tegen.
  • Pigmentplekjes en littekens. Je pigmentvlekken en littekens verdwijnen niet als sneeuw voor de zon, maar ik kan je wel vertellen dat ze met de juiste moisturizer minder zichtbaar worden.

De 5 beste moisturizers op een rij

1. Garnier SkinActive Botanische Dagcrème met

1. Garnier SkinActive Botanische Dagcrème met
Huidbehoefte: Geirriteerde & rode huid
Inhoud: 50 ml
Huidtype: Normale huid
Verstevigend: Nee
SPF-factor: 8 SPF

2. CeraVe Facial Moisturizing Lotion SPF50

2. CeraVe Facial Moisturizing Lotion SPF50
Huidbehoefte: Doffe huid & grauwe huid, Acne & puistjes, Geirriteerde & rode huid, Pigmentplekjes & littekens
Inhoud: 52 ml
Huidtype: Droge huid, Gevoelige huid
Verstevigend: Nee
SPF-factor: 50 SPF

3. LOral Paris L’Oréal Paris Revitalift

3. LOral Paris L’Oréal Paris Revitalift
Huidbehoefte: Doffe huid & grauwe huid
Inhoud: 50 ml
Huidtype: Droge huid, Gecombineerde huid, Gevoelige huid, Normale huid, Onzuivere huid, Rijpe huid, Vette huid
Verstevigend: Ja
SPF-factor: 25 SPF

4. L’Oréal Paris Men Expert Hydra

4. L’Oréal Paris Men Expert Hydra
Huidbehoefte: Doffe huid & grauwe huid
Inhoud: 100 ml
Huidtype: Droge huid
Verstevigend: Nee
SPF-factor: 0 SPF

5. NIVEA Essentials Voedende Dagcrème Droge

5. NIVEA Essentials Voedende Dagcrème Droge
Huidbehoefte: Doffe huid & grauwe huid
Inhoud: 50 ml
Huidtype: Droge huid, Gecombineerde huid, Normale huid
Verstevigend: Nee
SPF-factor: 30 SPF

Substantie

Nu denk je misschien: "huh, maar wat maakt de substantie nou uit?" Meer dan je denkt! Er zijn substanties die geschikt zijn voor je huidtype en anderen die dat juist niet zijn.

Wanneer je bent gezegend met een normaal huidtype hoef je je geen zorgen te maken. Het maakt over het algemeen niet uit; jouw huid kan alles hebben.

Bij een droog huidtype voelt je huid trekkerig aan na het wassen. Jij hebt extra vocht nodig. Ga daarom voor een volle substantie die goed vocht inbrengt, zoals een melk of olie.

Met een vette huid vindt er een overproductie aan talg plaats. Dit kan komen door vochttekort, omdat je huid daardoor juist meer talg aanmaakt ter compensatie. Ga in dit geval voor een voedende crème.

Voor de gecombineerde huid ligt het wat anders. Jouw gezicht is rond je T-zone – je voorhoofd, neus en eventueel je kin – vettig, terwijl de rest van je gezicht droog is. Smeer op de vettige zones met een crème en op de droge zones een melk of olie.

De gevoelige en onzuivere huid is vatbaarder voor roodheid en branderigheid. Daarom wil je deze huid niet alleen beschermen, maar ook kalmeren. Ga voor een verkoelende lotion of gel.

vier substanties moisturizer

Functies en ingrediënten

Een moisturizer doet altijd waarvoor hij bestemd is: hydrateren. Toch heeft elke moisturizer zijn eigen unieke eigenschappen, maar welk functie hebben die eigenschappen voor de huid?

Als allereerste kijken we naar de spf. Deze kun je zien als regel nummer 1. Onze huid werkt hard om ons te beschermen tegen schadelijke uv-straling en kan wel wat hulp gebruiken, want deze schadelijke zonnestralen zorgen voor tekenen van huidveroudering. Zelfs op bewolkte dagen is je huid hier aan blootgesteld – ook als je binnen zit. Altijd smeren dus, of op zijn allerminst een moisturizer kiezen met spf!

Daarop volgt het mooie goedje hyaluronzuur. De naam zegt het misschien niet, maar toch is het zo dat deze stof je huid diep hydrateert. Het is een natuurlijke vochtinbrenger en gaat vochtverlies tegen. Dit ingrediënt is zelfs antibacterieel en bevordert daarmee wondgenezing tot op zekere hoogte. Met name de droge huid heeft hier enorm veel baat bij.

Een ander prachtig goedje is salicylzuur, in andere woorden: een exfoliant. Deze verwijdert de dode huidcellen die zich over de dag heen op je gezicht opstapelen. Klinkt wel een beetje vies zo, hè? Gelukkig valt het wel mee, en kom je er bovendien met deze eigenschap in je moisturizer zo van af.

Als laatste wil ik de olievrije moisturizer uitlichten. Heb je last van een extreem vette huid? Dan is dit de beste optie. Je hebt een overproductie aan talg, wat zeker niet betekent dat je je moisturizer achterwege moet laten – het tegenovergestelde juist. In tegenstelling tot moisturizers met olie, laat een olievrije moisturizer echter geen glanzende laag achter op je gezicht. 😉

Inhoud-prijsverhouding

Als allerlaatste: de inhoud, en dan voornamelijk in verhouding tot de prijs. Het leven is al duur genoeg, en je wilt wel kwaliteit voor de prijs. Of, in dit geval, ook nog eens kwantiteit voor de prijs.

Aangezien je met behulp van dit artikel zeker weten de beste moisturizers voor je hebt liggen, kijken we als laatste stapje naar de prijs. Dit is dan wel een bijzaak – je moet zeker niet alleen op de prijs letten.

Heel mooi als het een voordelige koop is, maar het heeft geen zin als die niet bij jouw huid past. Het kan natuurlijk zo zijn er twee moisturizers lijken te winnen. Dan raad ik je wel aan naar de prijs te kijken: bij welke krijg je meer (letterlijk) voor een betere prijs?

Specificaties van moisturizers naast elkaar

Maak het voor jezelf als laatste stap makkelijker om te vergelijken door de tabel hieronder na te lopen!

HuidbehoefteHuidtypeSPF-factor
1Garnier SkinActive Botanische Dagcrème metGeirriteerde & rode huidNormale huid8 SPF
2CeraVe Facial Moisturizing Lotion SPF50Doffe huid & grauwe huid, Acne & puistjes, Geirriteerde & rode huid, Pigmentplekjes & littekensDroge huid, Gevoelige huid50 SPF
3LOral Paris L’Oréal Paris RevitaliftDoffe huid & grauwe huidDroge huid, Gecombineerde huid, Gevoelige huid, Normale huid, Onzuivere huid, Rijpe huid, Vette huid25 SPF
4L’Oréal Paris Men Expert HydraDoffe huid & grauwe huidDroge huid0 SPF
5NIVEA Essentials Voedende Dagcrème DrogeDoffe huid & grauwe huidDroge huid, Gecombineerde huid, Normale huid30 SPF

Garnier SkinActive Botanische Dagcrème met

Huidbehoefte: Geirriteerde & rode huid

Huidtype: Normale huid

SPF-factor: 8 SPF

CeraVe Facial Moisturizing Lotion SPF50

Huidbehoefte: Doffe huid & grauwe huid, Acne & puistjes, Geirriteerde & rode huid, Pigmentplekjes & littekens

Huidtype: Droge huid, Gevoelige huid

SPF-factor: 50 SPF

LOral Paris L’Oréal Paris Revitalift

Huidbehoefte: Doffe huid & grauwe huid

Huidtype: Droge huid, Gecombineerde huid, Gevoelige huid, Normale huid, Onzuivere huid, Rijpe huid, Vette huid

SPF-factor: 25 SPF

L’Oréal Paris Men Expert Hydra

Huidbehoefte: Doffe huid & grauwe huid

Huidtype: Droge huid

SPF-factor: 0 SPF

NIVEA Essentials Voedende Dagcrème Droge

Huidbehoefte: Doffe huid & grauwe huid

Huidtype: Droge huid, Gecombineerde huid, Normale huid

SPF-factor: 30 SPF

Veelgestelde vragen over moisturizers

Ik beantwoord hieronder een aantal FAQ. 😌

Waarom moisturizer gebruiken?

Een moisturizer houdt je huid elastisch, sinds het als een soort spons werkt dat vocht vasthoudt. Het maakt je huid gladder en egaler, en zorgt voor minder kans op huidproblemen met zijn voedende ingrediënten.

Hoe gebruik je moisturizer?

Nu heb je een goede moisturizer, maar hoe vaak gebruik je die? En wanneer? Simpel: 's ochtends na het wakker worden, voordat je de deur uitstapt, en 's avonds met de dag achter de rug, wanneer je klaar bent voor bed.

Dat komt neer op twee keer per dag. Niet meer, niet minder. Zorg er wel voor dat je je gezicht elke keer goed schoonmaakt met een gezichtsreiniger voordat je je nieuwe moisturizer opsmeert. Zo blijft je huidje fris en mooi.

Is moisturizer hetzelfde als dagcrème?

Een moisturizer is een vochtinbrengend product en een dagcrème is een product dat geschikt is om overdag te smeren. Een product kan vocht inbrengen én geschikt zijn voor de dag, maar kan ook slechts één van de twee eigenschappen hebben. Is dagcrème die vocht inbrengt, is ook een moisturizer. Het verschilt dus per product.

Conclusie

En vanaf nu alleen nog maar mooie gehydrateerde huidjes! Ken je je huidtype en je huidbehoefte? Dat moet dan 100% goed komen. Veel succek en laat hieronder vooral achter of dit artikel je verder heeft geholpen. 🤩

Share :
Inhoudsopgave
Primary Item (H2)
Was dit artikel behulpzaam?

Was dit bericht nuttig?