De Beste Haarborstel voor jouw Haartype

Als je haar op je hoofd hebt, heb je waarschijnlijk ook een haarborstel in huis. Om je haar mooi in model te krijgen of goed te verzorgen is de beste haarborstel belangrijk. Zeker als je het haar wil stylen, zijn er veel haarborstels die je daarbij helpen.

Maar welke borstel is het meest geschikt? Daar ga ik je bij helpen! Hieronder staan alvast drie goede haarborstels.

Olivia Garden Haarborstel Fingerbrush M

Olivia Garden Haarborstel Fingerbrush M
Materiaal: Keramische coating
Kleur: Medium
Bekijk op Bol.com

Achaté Anti Klit Haarborstel Curved

Achaté Anti Klit Haarborstel Curved
Materiaal: Toermalijn keramiek
Kleur: Zwart
Bekijk op Bol.com

Olivia Garden Borstel Fingerbrush Pastel

Olivia Garden Borstel Fingerbrush Pastel
Materiaal: Everzwijnhaar
Kleur: Niet van Toepassing
Bekijk op Bol.com

Waarom een haarborstel aanschaffen?

We borstelen ons haar om vervelende klitten eruit te halen en om het haar in model te krijgen. Naast het ontklitten heeft het borstelen van je haar nog veel meer voordelen.

Door het borstelen verwijder je ook dode huidcellen en chemische producten die in je haar zitten. Als je het haar niet regelmatig borstelt, kan het zelfs je hoofdhuid irriteren, omdat dit vuil je poriën verstopt.

Ook is het borstelen van je haar goed voor de bloedsomloop op je hoofd. Met de borstel geef je je hoofdhuid een soort massage. Dit zorgt ervoor dat je haar beter groeit en sterker wordt.

Daarnaast zorgt het borstelen ervoor dat je haar glanst. De natuurlijke oliën op je hoofdhuid verspreiden zich door het borstelen van je haar, waardoor het glanst.

Tot slot heb je verschillende soorten haarborstels waarmee je je haar kan stylen om verschillende kapsels te creëren.

Naast het borstelen van je haar kan je ook nog andere dingen doen om ervoor te zorgen dat je haar er mooi uitziet. Denk bijvoorbeeld aan een goed haarmasker om je haar te voeden.

Ook voor het stylen heb je meerdere opties. Zo kan je kiezen voor de beste stijltang om je haar te stijlen, goede wax om je haar in vorm te brengen of de beste haarlak om je haar in model te houden.

beste haarborstel zwijnenhaar

Koopgids: hoe kies ik de beste haarborstel?

Om de beste borstel te kiezen die bij je haar en wensen past, kijken we eerst naar de soorten haarborstels.

Soorten haarborstels

Welke haarborstel goed is, is vooral afhankelijk van je type haar. We gaan alle soorten haarborstels even langs.

Paddle brush

Deze borstel is een grote, vierkante borstel. Deze borstel is geschikt om klitten te verwijderen uit lang en dik haar. Ook zit er een kussen bij de borstel voor een betere veerkracht van de pennen. Zo glijden de pennen flexibeler door je haar.

Pneumatische borstel

Deze borstel is vergelijkbaar met de paddle brush, alleen de vorm is iets anders. De borstel is kleiner en daardoor geschikt voor mensen met korter haar.

De ovale vorm van de borstel in combinatie met een kussen zorgt dat de pennen goed meebewegen tijdens het borstelen. Zo voelt het borstelen ook een beetje als een massage en wordt de bloedsomloop van je hoofdhuid gestimuleerd. Ook gaat je haar glanzen door de massage.

Detangler brush

De detangler brush heeft een smalle vorm en is speciaal gemaakt om je haar te ontklitten. De pennen zijn dun en bewegen goed mee met het borstelen. Deze borstel staat ook wel bekend als ideale borstel om je haar pijnloos te ontklitten.

Deze borstel is perfect voor mensen met dik en lang haar en voor kinderen die slecht tegen het getrek kunnen wanneer hun haar wordt geborsteld.

Ronde borstel

Een ronde borstel wordt gebruikt om je haar te stylen. Door de ronde vorm creëer je makkelijk volume in je haar, creëer je echte krullen of maak je slag in je haar.

De ronde borstel is te gebruiken voor zowel kort als lang haar. De diameter van de borstel geeft aan of je krullen kan creëren of alleen slag. Een borstel met een grote diameter creëer je slag mee en met een kleine diameter maak je krullen.

De 5 beste haarborstels op een rij

1. Olivia Garden Haarborstel Fingerbrush M

2. Achaté Anti Klit Haarborstel Curved

3. Olivia Garden Borstel Fingerbrush Pastel

4. Denman D3 Medium Stylingborstel

5. Olivia Garden - FingerBrush Combo

Looper brush

De looper brush heeft in plaats van pennen een soort lusjes die je haar borstelt. Dit maakt de borstel zacht en geschikt voor ultrafijn haar. De zachtheid maakt deze borstel ook geschikt voor pruiken en extensions.

Toupeerborstel

Deze borstel wordt vooral gebruikt om je haar te touperen en je haar te stylen. Het touperen zorgt snel voor meer volume in je haar. Wel moet je deze borstel niet te vaak gebruiken. Touperen is schadelijk voor je haar.

Vent brush

Een vent brush is een borstel met openingen. Hierdoor verplaatst er makkelijk lucht tussen de borstel door. Dit maakt de borstel ideaal voor gebruik tijdens het föhnen.

Je creëert dan een betere luchtstroom, wat je haar sneller droog maakt. Ook kan je makkelijk volume creëren dankzij de luchtstroom. De vent brush gebruik je het beste voor kort of halflang haar.

Styling borstel

De styling borstel is een veelzijdige borstel. De pennen zitten vast aan een rubberen kussen op de borstel. Met een halfronde vorm is de borstel geschikt voor het ontklitten van je haar, maar ook om je haar in model te brengen.

Föhnborstel

Een borstel die net even anders is dan de borstels die hierboven benoemd zijn, is de föhnborstel. Deze borstel blaast hete lucht uit en ziet er hetzelfde uit als een ronde borstel.

Verschillende rode haarborstels in een mandje

Materiaal borstel

De meeste borstels worden gemaakt van plastic of hout. Dit zijn beide lichte materialen die de borstel fijn in gebruik maken.

Bij de ronde borstel is het nog extra goed om te kijken naar het materiaal van de borstel. Omdat je deze borstel vaak in combinatie met een föhn gebruikt, is het goed om te kijken of het materiaal bestand is tegen die hitte.

De keramische ronde borstel is goed als je je haar snel wil drogen. Deze borstel heeft gaten in het midden waardoor je je haar snel droog föhnt. Je moet wel opletten dat je de föhn niet te lang gebruikt bij de borstel; het metaal van de borstel wordt snel heet.

Ook van de ronde borstel is een houten variant. Dit is een lichte borstel die makkelijk te gebruiken is tijdens het föhnen.

Een extra voordeel van de keramische en houten borstel is dat deze ook antistatisch werkt op je haar. Zo maak je het haar extra glad tijdens het borstelen en heb je niet last van statische haren.

Pennen

Het materiaal van de pennen is ook belangrijk om naar te kijken, afhankelijk van je haartype.

Borstels met zwijnhaar pennen zijn vooral geschikt voor mensen met fijn en kort haar. Zwijnhaar is een natuurlijk materiaal wat stug is. Hierdoor heb je grip op je haar en blijft je haar zacht doordat de stugge haren je eigen haarschubben afsluiten.

Synthetische haarpennen (ook wel van nylon of rubber materiaal) gebruik je voor het ontklitten van dik en lang haar. Omdat de pennen soepel en glad zijn, glijden ze gemakkelijk door je haar.

Ook heb je borstels met een combinatie van zwijnhaar en synthetische pennen. Deze borstel is geschikt voor alle haartypes. Het synthetische zorgt dat je haar ontklit wordt en het zwijnhaar maakt je haar mooi glad.

Als laatste heb je borstels met metalen pennen. Deze pennen zijn hard en daardoor onvriendelijk voor je haar. Gelukkig komen haarborstels met metalen pennen bijna niet meer voor.

Bolletjes

Ook heb je de pennen met bolletjes op het uiteinde van de pennen. Door deze bolletjes breekt je haar minder snel af. Ook stimuleer je daarmee tijdens het kammen de hoofdhuid. Hierdoor verspreiden de natuurlijke oliën door je haar en wordt het mooi glad.

Specificaties van de haarborstel naast elkaar

MateriaalKleur
1Olivia Garden Haarborstel Fingerbrush MKeramische coatingMedium
2Achaté Anti Klit Haarborstel CurvedToermalijn keramiekZwart
3Olivia Garden Borstel Fingerbrush PastelEverzwijnhaarNiet van Toepassing
4Denman D3 Medium StylingborstelKeramische coatingZwart, Rood
5Olivia Garden - FingerBrush ComboKeramische coatingZwart

Olivia Garden Haarborstel Fingerbrush M

Materiaal: Keramische coating

Kleur: Medium

Achaté Anti Klit Haarborstel Curved

Materiaal: Toermalijn keramiek

Kleur: Zwart

Olivia Garden Borstel Fingerbrush Pastel

Materiaal: Everzwijnhaar

Kleur: Niet van Toepassing

Denman D3 Medium Stylingborstel

Materiaal: Keramische coating

Kleur: Zwart, Rood

Olivia Garden - FingerBrush Combo

Materiaal: Keramische coating

Kleur: Zwart

Veelgestelde vragen over de haarborstel

We geven nog wat laatste tips over de haarborstel.

Hoe vaak moet je een haarborstel vervangen?

Vervang de borstel elke 6-12 maanden. Dit is ook afhankelijk van hoe vaak je de borstel gebruikt en hoeveel haarproducten je in je haar gebruikt. Als je veel haarproducten gebruikt wordt je borstel sneller vies en moet je hem wat vaker vervangen.

Waarom zit er varkenshaar in een haarborstel?

Zwijnhaar wordt gebruikt bij borstels, omdat het stugge haren zijn die de haarschubben van je eigen haar afsluiten en de natuurlijke oliën van je hoofdhuid door je haar verspreiden. Hierdoor begint je haar mooi te glanzen.

Wat gebeurt er als je je haar niet borstelt?

Omdat de haarborstel je haar en hoofdhuid ook een beetje schoonmaakt (door het uitborstelen van haarproducten en dode huidcellen), zal het niet borstelen van je haar zorgen dat je poriën en haarvaatjes verstopt raken. Dit zorgt voor een geïrriteerde hoofdhuid.

Welke borstel gebruiken voor een pruik?

Voor de pruik of extensions gebruik je het beste de looper brush. Deze heeft geen scherpe pennen maar een soort lusjes waar je mee kamt. Hierdoor is de borstel zacht en goed te gebruiken voor pruiken.

Conclusie

Met alle verschillende soorten borstels is er voor elk haartype wel een geschikte borstel. Ga je voor de ronde borstel, voor de vent brush om je haar makkelijk te föhnen of toch voor de veelzijdige styling brush?

Je weet nu alles over de beste haarborstel. Laat hieronder weten welke haarborstel jij binnenkort gaat aanschaffen. Andere tips of opmerkingen zijn ook altijd welkom. Bedankt voor het lezen!

Share :
Inhoudsopgave
Primary Item (H2)
Was dit artikel behulpzaam?

Was dit bericht nuttig?