Een glaasje sap bij het ontbijt of gewoon door de dag heen. Goed voor jou, goed voor mij, goed voor ons allemaal. Het leukste is: sap komt in allerlei kleurtjes. 🌈
Dat vitaminebommetje gaat er wel in! Nu nog uitvogelen hoe we zelf sap maken.
Is sapjes maken helemaal nieuw voor je? Perfect. Het recept is namelijk lekker simpel.
Er zijn honderden verschillende sapjes, maar laten we bij de klassieker beginnen: groen sap.
Je hebt nodig:
Nu denk je misschien: 'waarom heb ik een slowjuicer nodig?' Terechte vraag, zeker wanneer je al een blender hebt.
Welke je gebruikt, is natuurlijk jouw eigen keuze. Toch wil ik de voordelen van een slowjuicer benoemen:
Was alle ingrediënten grondig. Haal de slowjuicer tevoorschijn en zet hem neer op een vlakke ondergrond.
Het makkelijke aan de slowjuicer is dat je je ingrediënten niet altijd per se in stukken hoeft te snijden: hij kan elk ingrediënt 100% vermalen. Start de slowjuicer en vermaal je ingrediënten er één voor één in.
Als het goed is, heb je nu een geweldig groen sapje. Daar word je vrolijk van, toch? Nu de grote finale: proeven! Dat smaakt goed, of niet?
De beste slowjuicer verdient natuurlijk de beste schoonmaak. 😉
Zet hem weer aan en giet er water in. Haal de onderdelen uit elkaar en laat deze weken in een bak lauwwarm water. Schrob waar nodig schoon met een borstel of spons. Laat de onderdelen goed drogen.
Dat was het dan: jouw (hoogstwaarschijnlijk) eerste groene sap. Simpel en lekker, en allemaal gecombineerd met de voordelen van de slowjuicer. Wat vond je ervan? Laat het me weten!