Nooit meer Last van Muggen met de Beste Muggenlamp

Lekker de hele dag je ramen en deuren open om te genieten van een heerlijke warme dag. Ook 's avonds zit je nog te genieten van de temperatuur. Maar dan begint je arm ineens te jeuken… muggen! Je bent alweer geprikt. Met de beste muggenlamp houd je muggen op afstand en word je minder snel geprikt.

Kan je niet wachten op muggenvrije dagen? Lees snel verder en bekijk alvast de top 3 hieronder.

Black Flag 5,500-Volt Deluxe Bug

Black Flag 5,500-Volt Deluxe Bug

Black & Decker Indoor Bug

Black & Decker Indoor Bug

Black & Decker Indoor Bug

Black & Decker Indoor Bug

Waarom een muggenlamp aanschaffen?

We kennen het allemaal wel: je bent rustig aan het genieten van een zomerse avond, maar om niet geprikt te worden bedek je volledig je armen en benen.

... Of je ligt lekker te slapen en plots word je wakker door het vervelende gezoem van een mug. Je hoort de mug een paar minuten om je heen zoemen, maar als je opstaat om de mug te vangen is hij spoorloos verdwenen. De dag erna word je wakker met meerdere jeukende muggenbeten.

Als je helemaal klaar bent met die vervelende muggen, is een muggenlamp de oplossing. Deze muggenlamp trekt muggen door het felle uv-licht en doodt de muggen als ze dichtbij komen.

Naast dat de muggenlamp muggen dood, trekt de lamp ook andere vervelende insecten aan, zoals vliegen en fruitvliegjes. Je bent dan helemaal af van die vervelende insecten.

Wil je een meer natuurlijke manier van muggen bestrijden in bijvoorbeeld je slaapkamer? Kies dan voor de beste slaapkamerplant. Bepaalde slaapkamer planten bestrijden muggen met hun geur.

bijtende mug voorkomen met de beste muggenlamp

Koopgids: hoe kies ik de beste muggenlamp?

Om de muggen optimaal te bestrijden, moet je letten op een aantal dingen. We benoemen ze hieronder.

Hoe lok je muggen?

Muggen en andere insecten trekken vaak naar het licht. Als je op een zomeravond naar een lantaarnpaal kijkt, zie je regelmatig een zwerm insecten.

Muggen en andere insecten gebruiken maanlicht als een soort navigatie. Door het licht van de maan op voorwerpen en plekken op de grond, vliegen ze in een rechte lijn en leggen ze hun koers af. Zonder maanlicht vliegen insecten alleen maar rondjes.

Kunstlicht verstoort de koers van het insect. Het kunstlicht verstoort het maanlicht en gaat alle kanten op. Zo weten de insecten niet meer welke kant ze op moeten en blijven ze rondjes om de lamp vliegen.

Door een muggenlamp met uv-licht te gebruiken, lok je de muggen en insecten naar de lamp en blijven ze daar vervolgens rondhangen.

Naast deze goedwerkende muggenlamp heb je ook andere manieren om muggen aan te trekken. Soms gebruiken ze deze manieren in combinatie met de muggenlamp.

Zo komen muggen ook af op bepaalde geuren zoals citroen of lavendel. Een mug is natuurlijk dol op mensen; zo heb je ook muggenlampen die CO² uitstoten. Het lijkt voor de mug dan net alsof de lamp een mens is.

Met deze twee extra's op de muggenlamp trek je nog meer muggen aan, maar alleen een uv-lamp is voor de meesten ook al voldoende.

De 5 beste muggenlampen op een rij

1. Black Flag 5,500-Volt Deluxe Bug

1. Black Flag 5,500-Volt Deluxe Bug

2. Black & Decker Indoor Bug

2. Black & Decker Indoor Bug

3. Black & Decker Indoor Bug

3. Black & Decker Indoor Bug

4. Pic Mosquito Zapper with Octenol

4. Pic Mosquito Zapper with Octenol

5. Westinghouse Solar Bug Lantern with

5. Westinghouse Solar Bug Lantern with

Ventilator of hoogspanning

De lamp trekt de muggen aan door het uv-licht en daarna doodt de lamp ze. Dit kan op twee verschillende manieren gebeuren: met lucht of met elektriciteit.

Bij een lamp die gebruik maakt van lucht om de muggen te doden, zit er een ventilator in de lamp. Deze zuigt de muggen naar binnen als ze dichtbij komen. Het insect komt dan een reservoir waarbij het insect langzaam sterft en uitdroogt door de hitte.

Een tweede, snellere manier, is met elektriciteit. Als de mug dicht bij de lamp komt wordt hij geëlektrocuteerd door een strookje met hoogspanning. Het insect is direct dood.

Een nadeel van de manier met elektriciteit manier is dat het elektrocuteren geluid maakt en je bij grotere insecten ook een verbrande lucht ruikt.

Sommige muggenlampen combineren de twee. De mug trekt naar het licht, wordt naar binnen gezogen door de ventilator en geëlektrocuteerd door de strook hoogspanning.

Voltage

Om te weten hoe sterk de muggenlamp is, kijk je naar het voltage (V) van de lamp. Hierbij geldt: hoe hoger het voltage, hoe krachtiger de elektriciteit van de lamp en hoe sneller de mug dood is.

Wil je naast muggen ook nog andere insecten doden, dan is een muggenlamp met een hoog voltage goed. Heb je een lager voltage, dan kan het even duren voordat een insect echt dood is. Gemiddeld is het voltage van een muggenlamp 230V.

Plaatsing en bereik

Het is goed om na te denken over waar je de muggen wil bestrijden en waar je de muggenlamp gaat neerzetten. Er zit vaak een verschil tussen muggenlampen voor binnen en buiten.

Lampen die je buiten neerzet, zijn beter bestand tegen het weer dan lampen voor binnenshuis. Overigens is een storm ook niet gunstig voor de muggenlamp en kan je de lamp alsnog beter overdekt plaatsen.

Bij de muggenlamp die je binnenzet kan je ook nog even nadenken over de plaatsing. Een apparaat dat muggen doodt en wat stank afgeeft, is mogelijk niet heel gewenst direct naast je bed of bij de keukentafel.

Waar je de muggenlamp ook neerzet: let altijd op het bereik. Het bereik staat aangeven in het aantal meters. Zet je de lamp in een kleine tuin of in je slaapkamer dan, hoeft het bereik niet groot te zijn. Heb je een grote tuin of wil je een hele verdieping vrijmaken van muggen, dan is een groter bereik handig.

Ook is het bij de plaatsing goed om te kijken waar de muggenlamp op werkt. Is dit op batterij of via een snoer, en hoe lang is het snoer?

Een muggenlamp die werkt op batterijen kan je overal neerzetten en mee naartoe nemen. Je moet wel de batterijduur in de gaten houden en zorgen dat je nieuwe batterijen bij je hebt.

Bij een muggenlamp die werkt met een snoer moet er wel een stopcontact in de buurt zijn, maar je weet altijd zeker dat hij werkt. Ook moet je daarbij letten op de snoerlengte. Hoe langer het snoer, hoe meer je de lamp kan verplaatsen en neerzetten waar je wil.

zwerm muggen buiten in het zonlicht

Wattage

Naast het voltage kan je ook nog even kijken naar de wattage (W). Dit geeft aan hoeveel stroom de lamp verbruikt. Vaak gebruikt de muggenlamp niet al te veel stroom.

Hoeveel stroom de lamp verbruikt, ligt ook aan hoe sterk en groot de muggenlamp is. En hoeveel het verbruik kost, ligt weer aan hoe lang je de lamp aan laat staan.

Schoonmaken

Alle dode muggen en insecten komen terecht rondom de lamp of in een opvangbak in de lamp. Waar de muggen terecht komen, is het geen overbodige luxe om af en toe even te stofzuigen of te vegen.

Je wilt niet in de dode insecten gaan staan en een fris aanzicht is het ook niet. Bij een muggenlamp met een opvangbak hoef je alleen even te opvangbak leeg te kiepen en is de lamp daarna weer schoon.

Ook een keer in de zoveel tijd een vochtige doek over de lamp halen is wel zo hygiënisch. Voor de geur kan je nog wat allesreiniger gebruiken.

Meer hoef je de lamp niet schoon te maken. Het is ook eigenlijk meer voor jezelf bedoeld, zodat je niet tegen overleden insecten aan kijkt.

Specificaties van de muggenlamp naast elkaar

1Black Flag 5,500-Volt Deluxe Bug
2Black & Decker Indoor Bug
3Black & Decker Indoor Bug
4Pic Mosquito Zapper with Octenol
5Westinghouse Solar Bug Lantern with

Black Flag 5,500-Volt Deluxe Bug

Black & Decker Indoor Bug

Black & Decker Indoor Bug

Pic Mosquito Zapper with Octenol

Westinghouse Solar Bug Lantern with

Veelgestelde vragen over de muggenlamp

We beantwoorden nog wat laatste vragen over de muggenlamp.

Wat doet een muggenlamp?

Een muggenlamp trekt muggen en andere vliegende insecten aan met het uv-licht van de lamp. Vervolgens doodt de muggenlamp de muggen met een ventilatorsysteem of hij elektrocuteert ze.

Waar plaats je de muggenlamp?

Afhankelijk van het type muggenlamp mag je de lamp zowel buiten als binnen plaatsen. Let hierbij op of je lamp op batterijen werkt of dat het snoer in het stopcontact moet. Kijk daarnaast naar het bereik van de lamp om zeker te weten dat de muggen alsnog niet bij je in de buurt komen.

Wanneer zijn muggen actief?

Muggen zijn in de lente en de zomer het meest actief. Ze komen meestal 's avonds en 's nachts tevoorschijn, maar je hebt ook overdag muggen.

Waarom vliegen muggen naar het licht?

Muggen en andere vlieginsecten gebruiken maanlicht om een rechte lijn te vliegen en hun koers voort te zetten. Kunstlicht verstoort het maanlicht waardoor de muggen geen rechte lijn meer vliegen. Ze vliegen dan richting het licht en draaien vervolgens rondjes, omdat het maanlicht en kunstlicht mengen en alle kanten op gaan.

Conclusie

Met de beste muggenlamp heb jij geen last meer van vervelende muggen en andere vliegende insecten. Zeg maar gedag tegen vervelende jeukende bulten en een verstoorde nachtrust!

Vul hieronder nog het feedbackformulier in. Andere tips en opmerkingen zijn ook altijd welkom. Bedankt voor het lezen!

Share :
Inhoudsopgave
Primary Item (H2)
Was dit artikel behulpzaam?

Was dit bericht nuttig?