Geef je Baard een Boost met de Beste Baardolie

Je bent bezig met je baard groeien. Het verloopt allemaal wat moeizaam. Je baard groeit langzaam en de haren voelen grof en droog aan, het begint ook al te jeuken – maar alles afscheren Nee! Met de beste baardolie hydrateer en versterk je je baard.

Je baard glanst mooi, ziet er goed verzorgd uit en jeukt niet meer. Bovendien ruikt hij ook nog eens lekker, als je een olie met een geurtje kiest.

Brisk Beard Oil Unfragranced

Brisk Beard Oil Unfragranced
Aantal stuks in verpakking: 1 stuk(s)
Bekijk op Bol.com

The Bluebeards Revenge Classic Blend

The Bluebeards Revenge Classic Blend
Inhoud: 50 ml
Aantal stuks in verpakking: 1 stuk(s)
Bekijk op Bol.com

Woody’s Beard and Tattoo Oil

Woody’s Beard and Tattoo Oil
Inhoud: 30 ml
Bekijk op Bol.com

Waarom baardolie aanschaffen?

Het gebruiken van baardolie heeft veel voordelen. Baardolie laat je baard er mooi en verzorgd uitzien. Een gezonde glans is het eindresultaat, en dan heb ik het nog niet over hoe zacht het je baardhaar maakt!

Zacht haar voelt niet alleen lekker, maar de soepelheid maakt het ook een stuk makkelijker te stylen. Ben je iemand die graag een krul in zijn snor heeft of zijn baard in een soort punt stylet, dan is dit een enorme pre.

De baardolie hydrateert de huid onder je baard. Zonder deze extra hydratatie jeukt je huid heftig door de scherpe groeiende haren van je baard. Door deze hydratatie jeukt je huid minder en ziet je huid en baard er verzorgd en gehydrateerd uit.

Door de hydraterende werking van de baardolie voorkom je roos. Net als op je hoofdhaard kun je schilfers krijgen in je baard. Dit ziet onverzorgd uit, en gaat vaak gepaard met de bovenstaande jeuk.

In veel gevallen is de hydraterende werking van de baardolie genoeg om verdere schilfers te voorkomen.

Sommige baardoliën geven bovendien een heerlijke geur aan je baard. Dat is voor velen een pre, maar hier kom ik nog op terug, want niet iedereen reageert hier even goed op.

Heb je juist geen baard of wil je je baard afscheren, maar wil je wel je huid hydrateren? Dan heb je de beste gezichtsolie nodig. Gezichtsolie voedt de huid met goede ingrediënten, zodat je huid zacht aanvoelt en egaal uitziet.

Koopgids: hoe kies ik de beste baardolie?

Je hebt veel verschillende soorten baardoliën. Hieronder benoemen we alle eigenschappen van de baardolie, zodat je weet welke je moet hebben voor jouw baard wensen.

Waar gebruik je de baardolie voor

Eerder las je al over de voordelen van het gebruiken van baardolie. De baardolie doet meer voor je baard dan dat je wellicht denkt. Het is dus goed om te kijken waar je de baardolie allemaal voor kan gebruiken.

Zo kan je kiezen voor baardolie om de huid onder de baard gezond te houden, om je baard er mooi uit te laten zien of een lekker geurtje aan je baard te geven. In veel gevallen gaan deze drie opties hand in hand, maar de meeste producten leggen bij een van de drie opties de prioriteit.

Sommige baardoliën claimen baardgroei te promoten. De effectiviteit berust op 'wetenschappelijk onderzoek', maar de resultaten hiervan zijn vaak (nog) niet gerepliceerd, en daarom niet betrouwbaar. Wil je je haargroei promoten, overleg dan liever met een arts (zoals een dermatoloog).

Als je kiest om je huid gezond te houden, ga je voor een baardolie met veel hydraterende ingrediënten. Op de bekendste voorbeelden kom ik zo terug.

Door hiervoor te gaan, houd je niet alleen je baard gezond, maar ook je huid: je voorkomt die vervelende jeuk en/of roos in je baard. Bovendien wordt je haar er een stuk zachter door.

Deze zachte haren krijg je door de natuurlijke oliën in baardolie. Je hebt verschillende soorten oliën die deze zachtheid creëren zoals jojoba olie. Wil je dus een extra zachte baard, ga dan voor een baardolie met zoveel mogelijk natuurlijk oliën. Ook hier lees je zo meer over.

Als laatste kan je baardolie met parfum erin in je baard aanbrengen. Je hoeft dan geen parfum meer zelf op je nek of pols op te doen: het epicentrum van die heerlijke geur ligt in je baard!

De 5 beste baardoliën op een rij

1. Brisk Beard Oil Unfragranced

1. Brisk Beard Oil Unfragranced
Aantal stuks in verpakking: 1 stuk(s)

2. The Bluebeards Revenge Classic Blend

2. The Bluebeards Revenge Classic Blend
Inhoud: 50 ml
Aantal stuks in verpakking: 1 stuk(s)

3. Woody’s Beard and Tattoo Oil

3. Woody’s Beard and Tattoo Oil
Inhoud: 30 ml

4. Elemis Smooth Result Shave &

4. Elemis Smooth Result Shave &
Inhoud: 50 ml

5. Murdock London Beard Oil

5. Murdock London Beard Oil
Inhoud: 0.01 l

Ingrediënten

Om de meest hydraterende baardolie te kiezen, moet je letten op welke ingrediënten in de baardolie zitten en wat ze precies doen.

Een baardolie bestaat vooral uit zogeheten carrier oils. Dit zijn oliën die zorgt dat alle overige ingrediënten met elkaar mengen en zich optimaal over je baard verdelen. Deze oliën werken zelf ook hydraterend.

Je komt in veel baardoliën verschillende typen carrier oils voor. Idealiter scoor je eentje die minstens één van de volgende oliën bevat.

Jojoba-olie lijkt op de olie die in je eigen lichaam geproduceerd wordt. Deze olie is een soort conditioner die de hele dag blijft zitten. De jojoba-olie vult de natuurlijke oliën aan van je haar en huid, zodat beiden minder droog zijn.

Amandelolie is een verzachtende olie die je huid soepel maakt. De amandelolie zorgt dat je pH-waarde van de huid in balans blijft – en dat terwijl het van zichzelf ook een heerlijk geurtje heeft!

Arganolie heeft een desinfecterende werking voor de huid. Deze olie zit vol met vitamine E en zie je ook vaak als antiverouderingsproduct in huidverzorgingsmiddelen door zijn werking om de elasticiteit van de huidcellen te behouden.

Kokosolie is een antibacteriële olie die goed werkt bij huidklachten zoals eczeem. In kokosolie zit ook ijzer, wat zorgt voor sterke haren. De kokosolie beschermt daarnaast tegen schadelijke uv-stralen van de zon.

Olijfolie bevat veel natuurlijke antioxidanten. Olijfolie kalmeert de huid en verhelpt roodheid. Olijfolie is ook goed tegen baardroos en gespleten punten.

Naast deze carrier oils voegen fabrikanten ook nog andere ingrediënten toe, zoals ingrediënten om de baard een lekkere geur te geven.

Heerlijke geuren

Je vindt ook etherische oliën in de baardolie. Deze oliën noemen ze ook wel essentiële oliën en zorgen voor een lekkere geur in de baardolie en laat je baard heerlijk ruiken.

Je verdeelt de geur van de baardolie in drie noten: topnoten, middennoten en basisnoten. De topnoot is een lichte frisse geur die snel verdwijnt. Denk aan geuren zoals sinaasappel, pepermunt en eucalyptus.

De middennoot is een warme zachte geur en blijft langer hangen. Denk aan lavendel en sparren. De basisnoot is de sterkste van de drie, en blijft urenlang aanwezig. Denk hierbij aan geuren zoals cederhout, sandelhout en wierrook.

Er zijn een hoop geuren waar je uit kan kiezen. Als je een gevoelige huid hebt, is het overigens beter om te kiezen voor een geurloze baardolie.

Mensen met een gevoelige huid kunnen last krijgen van de etherische oliën, wat zich uit in bijvoorbeeld roodheid en uitslag. Dit gebeurt vooral als er een hoge concentratie etherische oliën in de baardolie zit.

Het is dus goed om te kiezen voor een baardolie met een lage concentratie etherische olie of een helemaal zonder etherische olie. Deze baardolie geeft nauwelijks of geen geur af, maar heeft wel dezelfde hydraterende werking.

Er zijn gelukkig al een hoop baardoliën zonder geur op de markt. Dit staat altijd aangegeven in de product beschrijving.

Iemand doet olie op hand

Aanbrengen van de baardolie

Baardolie komt in een flesje met een pipetje of een pompje. Beide dispensers zijn geschikt om de baardolie mee aan te brengen.

Met een pompje breng je de baardolie eerst aan op je handen, waarna je het je baard inmasseert. Het nadeel bij een pompje is dat je dan ook minder secuur de baardolie aanbrengt.

Bij een flesje met een pipetje kun je kiezen: laat wat olie vallen op je palm of vingers, óf laat het direct in je baard vallen. Je rengt het zo net wat secuurder aan: een overschot aan baardolie is verleden tijd.

Let wel: laat het pipetje niet je huid en/of haar aanraken. Zo voorkom je dat je huidbacteriën het flesje in brengt, via het pipetje.

Er is ook een verschil in hoeveel baardolie je moet aanbrengen. Dit is vooral afhankelijk van het soort baard dat je hebt, maar we geven hier wel wat richtlijnen.

Bij een baard tot 1 cm lang heb je vaak aan 2-3 druppels genoeg. Een baard van 1-3 cm is 3-4 druppels goed. Bij 3-10 cm is dat 5-6 druppels en bij een baard van meer dan 10 cm gebruik je doorgaans meer dan 6 druppels.

Hierbij bepaalt vooral de lengte en dikte van je baard hoeveel baardolie je nodig hebt. Let daarbij op dat je in het begin beter te weinig dan te veel baardolie op kan doen.

Als je voor de eerste keer een bepaalde baardolie gebruikt, ga dan indien mogelijk voor één flesje baardolie met een kleine inhoud.

Ben je tevreden over de olie, dan kun je altijd kijken voor een flesje met dezelfde baardolie met een grotere inhoud of met meerdere stuks in een verpakking.

Bij te veel baardolie kan de olie door de dag heen van je baard afdruipen, vooral als je net gesport hebt en het zweet zowat van je af druipt. Bouw het aanbrengen van baardolie daarom liever langzaam op, totdat je tevreden bent.

Specificaties van baardolie naast elkaar

Aantal stuks in verpakkingInhoud
1Brisk Beard Oil Unfragranced1 stuk(s)
2The Bluebeards Revenge Classic Blend1 stuk(s)50 ml
3Woody’s Beard and Tattoo Oil1 stuk(s)30 ml
4Elemis Smooth Result Shave &1 stuk(s)50 ml
5Murdock London Beard Oil1 stuk(s)0.01 l

Brisk Beard Oil Unfragranced

Aantal stuks in verpakking: 1 stuk(s)

The Bluebeards Revenge Classic Blend

Aantal stuks in verpakking: 1 stuk(s)

Inhoud: 50 ml

Woody’s Beard and Tattoo Oil

Aantal stuks in verpakking: 1 stuk(s)

Inhoud: 30 ml

Elemis Smooth Result Shave &

Aantal stuks in verpakking: 1 stuk(s)

Inhoud: 50 ml

Murdock London Beard Oil

Aantal stuks in verpakking: 1 stuk(s)

Inhoud: 0.01 l

Veelgestelde vragen over baardolie

Toch nog wat vragen, of behoefte aan een samenvatting? Die vind je hieronder!

Wanneer breng je baardolie aan?

Dit scheelt per baard, maar ga ervan uit dat je baardolie moet gebruiken als je baard ongeveer 2,5 cm lang is. Als de baard zo lang is, heb je kans dat je huid niet meer genoeg olie produceert om al het haar zacht te houden en verdere baardgroei te stimuleren.

Als je een gevoelige huid hebt, is het een goed idee om eerder te beginnen met het gebruik van baardolie.

Waar is baardolie goed voor?

Baardolie hydrateert je huid, waardoor je mogelijke jeuk wegneemt of voorkomt. Ook maakt baardolie je haren zacht en geeft het de baard een mooie verzorgde glans. Baardolie gaat ook baardroos tegen, en veel varianten hebben bovendien een lekker geurtje.

Hoe gebruik je baardolie?

Baardolie doe je doorgaans na het douchen op. De poriën van je huid staan dan open en nemen de olie goed op. Ook is je baard dan het schoonst.

Laat (of maak) de baard een beetje vochtig voordat je de olie opdoet, als deze droog is. Afhankelijk van hoe lang en dik je baard is, doe je 3 -10 druppels in je handen en masseer je het daarna in je baard.

Wat is het verschil tussen baardolie en baardbalsem?

Baardolie en baardbalsem zijn vergelijkbaar aan ingrediënten en hydraterende werking. Met baardbalsem houd je je baard echter makkelijker in bedwang, omdat het een wasachtige substantie is.

Baardbalsem is goed als je je baard in een samenhangend model wil hebben; baardolie verzacht je baardhaar alleen, maar je stylet je baard er niet mee.

Conclusie

Door de hydraterende oliën in de beste baardolie voelt je baard weer zijdezacht aan, je gevoelige droge huid voelt soepel en je hebt ook geen last meer van een jeukerig gevoel.

Als je huid ertegen kan, heb je ook nog verschillende heerlijke geuren waar je uit kunt kiezen, zodat je baard de hele dag door lekker ruikt.

Door nog even te letten op hoe je de baardolie moet aanbrengen en hoeveel druppels je nodig hebt, kan er niks fout gaan met het gebruiken van de beste baardolie.

Je weet nu alles over de beste baardolie! Laat hieronder weten met welke baardolie jij je baard gaat verzorgen, en/of laat het ons weten als je nog vragen of tips hebt. Bedankt voor het lezen!

Share :
Inhoudsopgave
Primary Item (H2)
Was dit artikel behulpzaam?

Was dit bericht nuttig?