9 Handige Tips Voor Ramen Wassen Zonder Strepen!

Het standaard riedeltje om je ramen te wassen kennen we allemaal, al dan niet van de glazenwasser die maandelijks langs het kantoor abzeilt. 😉 We zien ze in de weer met een sopje, een zeem, een trekker en een enorme ladder! Het resultaat, streeploze schone ramen. Toch wil dat thuis nog wel eens anders lopen. Denk je je ramen grondig te hebben gewassen, blijf je mooi met strepen zitten!

Wij zijn in de wereld van het ramen wassen gedoken en hebben een paar trucjes voor je op een rijtje gezet voor glanzende ramen! Sommige zullen je wat verbazen, maar ze helpen echt voor een kraakhelder uitzicht!

Was je ramen op een bewolkte dag

Je staat liever in de stralende zon je ramen te wassen, dat begrijp ik, maar toch is het verstandig om dit op een bewolkte dag te doen. Wanneer je de ramen op een zonnige dag lapt, drogen de ramen sneller, wat ook sneller voor strepen zorgt.

Gebruik regenwater 🌧️

Je komt er misschien niet snel op, maar met regenwater kun je prima je ramen wassen! Het is zelfs beter dan kraanwater, want in kraanwater zit kalk. Dit is een van de oorzaken van de strepen op je versgewassen ramen.

Sla de zeep over

Gek genoeg geeft te veel schoonmaakmiddel juist strepen op een ruit. Gebruik liever schoonmaakazijn dan een sopje. Dat kan prima, want schoonmaakazijn is een geweldige ontvetter. Voeg een scheut schoonmaakazijn toe aan je emmer water en je bent klaar om te gaan! 🪣

Pak je ramen aan met een ui

Deze methode verbaast je misschien een beetje, maar een ui helpt je ramen schoon te krijgen zonder strepen! Pel de ui en snijd in vieren en voeg toe aan het water waarmee je je ramen lapt.

Gebruik veel water

Wanneer je ramen buiten wast, gebruik dan veel water. Het zou namelijk kunnen dat er wat zand op de ramen zit. Door veel water te gebruiken zorg je dat je geen krassen op je ruit krijgt.

Persoon zeemt raam

Lap horizontaal en verticaal

Zorg dat je de binnen en de buitenkant van het raam in de tegenovergestelde richting wast. Neem bijvoorbeeld de binnenkant horizontaal af en de buitenkant verticaal. Zo zie je meteen aan welke kant van het raam de strepen zich bevinden, áls ze zich voordoen!

Gebruik krantenpapier

Gebruik krantenpapier om het laatste vocht van de ramen te verwijderen: je herbruikt het papier, en bovendien laat het geen strepen achter, omdat het al het vocht opslokt. Daarbij laat het ook geen ongewenste pluisjes achter!

 Geen zin om je ramen te lappen? Zie het als een work-out! Met het wassen van je ramen verbrand je wel 300 kcal per uur en kweek je uithoudingsvermogen!

Pak de krant erbij voor vogelpoep

Last van vogelpoep op je ruit? Begin niet met krabben; dat zorgt voor krassen. Pak een krant en maak het papier vochtig, plak het tegen de vlek op het raam. Laat het 5 minuten hangen. Hierna krijg je gemakkelijk de vlek van de ruit af, zonder krassen!

Maak de hoekjes droog

Vergeet niet de hoekjes goed droog te maken. Zo voorkom je dat druppeltjes over je kersvers gewassen ramen lopen, die weer afdrukken achterlaten! 💧

Conclusie

Je ramen wassen is altijd even een klus, maar wel eentje met direct resultaat, mits je het goed aanpakt. 🙂 Hopelijk hebben ik het met deze 9 tips wat makkelijker voor je gemaakt. Laat me vooral even weten wat je favoriete tip was, en of je zelf nog advies hebt!

Share :
Inhoudsopgave
Primary Item (H2)
Was dit artikel behulpzaam?

Was dit bericht nuttig?